Yavruyken annenin dövdüğü kuşun kafasındaki tüyler ne zaman çıkacak ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Yavruyken annesinin kafasını parçaladığı dişi kuşum 8 aylık oldu ve ilk kuluçkasına yattı şuanda 5 yavrusu var, fakat kafasındaki tüyler hala çıkmadı, deri yenilendi iyileşti kuşta hiçbir problem yok, sadece tek sorun kafasının kel olması :) merak ediyordum ne zaman çıkacak diye ama artık şöyle sorayım, çıkacak mı ? bu tarz bir şeyle daha önceden karşılaşan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. aslında bu kuşlarda genetik bir sorun biliyorum anne böyle yapıyorsa yavrusu da yapabilir zaten erkekle şu sıra hep didişiyorlar erkeği yuvaya koymuyor tıpkı annesi gibi ama kuşum eş seçti ve salmada çiftleştiklerini görünce bende ayrı kafese aldım, yapabileceğim bir şey yok yani sadece dikkat edeceğim. şimdiden tşk.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
çıkmaz diye birşey yok Atilla, tüyü dökümü öncesi bir kaç tüyü zamanı verilen multivitaminlerden al ve kullanmaya başla. Hayvanın kafasında yeni tüyü çıkamamasının sebebi yetersiz besinden (mineral ve protein gibi) kaynaklanıyor. Bildiğin gibi tüyü yapısının yaklaşık  %90 proteinlerden oluşuyor...bu yüzden proteince zengin besinler ve biraz ekstra mineral-protein takviyesi ile bu işi çözersin. Daha önce de defalarca paylaştım ve bahsettim, kuş besliyorsak ve sağlıklı olmalarını istiyorsak belirli başlı bazı ürünleri alıp kullanmamız gerekiyor. Örneğin zamanında spirulina yosun tozu alıp mamalarda düzenli olarak kullansaydın kuşun kafasındaki tüyüler çoktan çıkmıştı ve bugün bu soruyu soruyor olmazdın  :) Diğer yandan yavruları gagalama ve parçalama genetik olduğunu söylemek zor, bir dişinin yavrusunu öldüresiye dövmesinin başlıca sebebi yine bizler oluyoruz. Yavru büyütme zamanında birçok arkadaş bol kızıştırıcılı mamalar veriyor...bunu paylaştıkları mama tariflerinden görüyoruz. Mama hazırlarken ve kullanırken içine neler koyduğumuza dikkat etmemiz lazım. Birçok arkadaş kendi mamalarını kendileri yapıyor...bu mamaların içerikleri yavru besleme dönemleri için çok tehlikeli. Yavrular henüz tüylenmeden mamanın içeriğinden dolayı dişi tekrar kızışıyor ve yumurtlama gereği hissediyor. Yuvadaki yavrular dişi için bir tehtid potansiyeli taşıyor. İçgüdüsel olarak bu yavruların yarın-öbürgün büyük kuş olacaklarını seziyor ve yuvasını kaybetme riskini göze alamadığı için yol daha erkenken gagayı basıyor. İşte yuvalıklardaki veya yuvadan yeni atlayan yavruların dövülmesinin en büyük sebebi bu. Yavru sayısı çok bile olsa mamayı fazla vermeyin, brakın biraz da yem ile beslesinler. Yavru besleme zamanında her gün mama verin ama az verin, içine de nijer, tahin, pekmez, keçi bounuzu tozu gibi şeyler katmaktan vazgeçin. Artık haval da ısındı...mazallah kuşlarınıza iyilik yapmak isterken bu sefer kan damarlarını patlatmayın. Bu besinler kan dolaşımını aşırı derecede hızlandırır...kulanmak isterseniz bile kış aylarında kullanmayı tercih edin.

Eğer bir üretimhanede tüyü sorunları zaman-zaman oluyorsa o zaman mutlaka birkaç ürünü herzaman el altında bulundurmak faydalı olur. Bu ürünleri spirulina yosun tozu, quiko biotin, quiko bio, nekton msa, nekton bio, nekton b-komplex gibi sıralayabiliriz. Bunlar düzenli olarak kullanıldığında üretimhanede tüyü sorunları da nesilden nesile iyileşip yokalacaktır.

metin sarıerik

Üyemiz
Adı
metin
Soyadı
sarıerik
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
çıkmaz diye birşey yok Atilla, tüyü dökümü öncesi bir kaç tüyü zamanı verilen multivitaminlerden al ve kullanmaya başla. Hayvanın kafasında yeni tüyü çıkamamasının sebebi yetersiz besinden (mineral ve protein gibi) kaynaklanıyor. Bildiğin gibi tüyü yapısının yaklaşık  %90 proteinlerden oluşuyor...bu yüzden proteince zengin besinler ve biraz ekstra mineral-protein takviyesi ile bu işi çözersin. Daha önce de defalarca paylaştım ve bahsettim, kuş besliyorsak ve sağlıklı olmalarını istiyorsak belirli başlı bazı ürünleri alıp kullanmamız gerekiyor. Örneğin zamanında spirulina yosun tozu alıp mamalarda düzenli olarak kullansaydın kuşun kafasındaki tüyüler çoktan çıkmıştı ve bugün bu soruyu soruyor olmazdın  :) Diğer yandan yavruları gagalama ve parçalama genetik olduğunu söylemek zor, bir dişinin yavrusunu öldüresiye dövmesinin başlıca sebebi yine bizler oluyoruz. Yavru büyütme zamanında birçok arkadaş bol kızıştırıcılı mamalar veriyor...bunu paylaştıkları mama tariflerinden görüyoruz. Mama hazırlarken ve kullanırken içine neler koyduğumuza dikkat etmemiz lazım. Birçok arkadaş kendi mamalarını kendileri yapıyor...bu mamaların içerikleri yavru besleme dönemleri için çok tehlikeli. Yavrular henüz tüylenmeden mamanın içeriğinden dolayı dişi tekrar kızışıyor ve yumurtlama gereği hissediyor. Yuvadaki yavrular dişi için bir tehtid potansiyeli taşıyor. İçgüdüsel olarak bu yavruların yarın-öbürgün büyük kuş olacaklarını seziyor ve yuvasını kaybetme riskini göze alamadığı için yol daha erkenken gagayı basıyor. İşte yuvalıklardaki veya yuvadan yeni atlayan yavruların dövülmesinin en büyük sebebi bu. Yavru sayısı çok bile olsa mamayı fazla vermeyin, brakın biraz da yem ile beslesinler. Yavru besleme zamanında her gün mama verin ama az verin, içine de nijer, tahin, pekmez, keçi bounuzu tozu gibi şeyler katmaktan vazgeçin. Artık haval da ısındı...mazallah kuşlarınıza iyilik yapmak isterken bu sefer kan damarlarını patlatmayın. Bu besinler kan dolaşımını aşırı derecede hızlandırır...kulanmak isterseniz bile kış aylarında kullanmayı tercih edin.

Eğer bir üretimhanede tüyü sorunları zaman-zaman oluyorsa o zaman mutlaka birkaç ürünü herzaman el altında bulundurmak faydalı olur. Bu ürünleri spirulina yosun tozu, quiko biotin, quiko bio, nekton msa, nekton bio, nekton b-komplex gibi sıralayabiliriz. Bunlar düzenli olarak kullanıldığında üretimhanede tüyü sorunları da nesilden nesile iyileşip yokalacaktır.
++++++++++ evil_idea

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Günay abi, söylediklerine aynen katılıyorum ve aslında bunları bildiğim halde neden aklıma gelmediğini anlamaya çalışıyorum, sanırım sınav dönemi olduğu için :) beni mazur gör bu haftalarda :) bu arada şunu belirteyim bu tüy sorunuyla ne denli haşır neşir olduğumu az çok biliyorsun ve baya araştırma yaptım, senin öneride bulunduğun chemopharma tüy vitamin, avisol-b ve supervit komplexini çok düzenli bir şekilde kullanıyorum elma sirkesi kullanıyorum, levamizol de 3 kez uyguladım tabi söylediğin diğer ek besinleri kullanmayı ve bu sorunları zerre kalmayacak şekilde çözmeyi çok isterim fakat, ne yaparsın ki kuşlarımın kaderi kötü :) ki sahipleri bir öğrenci :D (bizim tüm konuşmalarımızın ucu paraya çıkıyor) elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum kuşlarıma onları birer maddiyat kaynağı olarak değil de uzun zamandır bana arkadaşlık eden bireyler olarak görüyorum ne yaparsın ki bir süre daha bu şekilde idare etmeyi öğrenecekler :) mama konusuna gelince Günay abi ben bu güne kadar hiçbir kuşum da nijer, tahin, keçiboynuzu tozu, vs kullanmadım kızıştırıcıların zararının faydasından fazla olduğunu düşünüyorum, mamayı evde kendim hazırlıyorum, tarifi de yazayım bildiğim kadarıyla mama içeriği kuşlara kızıştırma yönünde olağan dışı bir etki yapmıyordur; petibör bisküvi, mısır unu, pirinç unu, irmik, havuç, yumurta ve ara sıra maydanoz dışında kattığım yeşillikler de oluyor. Kendimce maddiyattan dolayı oluşan eksiklerin dışında doğru bir beslenme diyetim var, yine de az da olsa kuşun kafasında bir değişiklik olmaması kafamı karıştırıyor. Üşenmeden yazıp aydınlattığın için teşekkür ederim :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Şevket abiğinin de bir yorumunda dediği gibi, kuşlara baktığımız gibi kendimize baksak bi 100 sene daha yaşarız demişti  :D . Dediğin gibi herşey imkanlara bağlı...zaman geliyor çocuğuna haşlanmış yumurta vermeyip kuşuna veriyorsun...çok acaip bir dünyada yaşıyoruz. Biraz sabret...eylül ayı sonları gibi almanyadan bir tanıdık geliyor, kendisi Pforzheim kasabasında yaşıyor...yani Nekton fabrikasının bulunduğu kasaba. Gelirken özellikle burada pahalı olan nekton ürünlerinden 750 gramlık büyük ambalajlarından birertane getirecek...gönül isterdi ki hepsinden birer koli alıp ihtiyacı olanlara uygun fiyattan vermek ama malum...bagaj sınırı var. Azar-azar hepsinden ayırır sana gönderirim.