yem eşeleme

deepsky35

Yeni Üyemiz
Adı
bilal
Soyadı
koldaş
mrb arkadaşlar. iki kuş aldım henüz yavrular. Dişi  kuş akıllı yemliğe girip  ayaklarıyla tavuk gibi eşeliyor. yemin çoğunu etrafa ve kafese saçıyor. hem kirlilik hem israf. çözümü olan ustalardan tavsiye bekliyorum. teşekkürler...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Yavrular bi dönem oyuncu olur.Bunun bi eğitimi yok,yemi bi müddet yere koyabilir yada normal yemlik kullanabilirsiniz ayaklarıyla eşeleyemez ama gagasıyla gene oynamak için hiçleyebilir.Bi kaç aydan sonra ağırlaşırlar.

deepsky35

Yeni Üyemiz
Adı
bilal
Soyadı
koldaş
zamanla geçer diyorsun yani kardeşim.  erkek yapmıyor sadece dişi yapıyor. umarım dediğin gibi olur. teşekkür ederim kardeşim.

Candaroglu37

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Öztürk
Sebebini bilmiyorum ama bence yavru olduğundan değil zira benim 2 buçuk yaşındaki de yapıyor aynısını.

deepsky35

Yeni Üyemiz
Adı
bilal
Soyadı
koldaş
dostum umarım unutur. çok pisletiyor etrafı çünkü. gerçi kendimce önlem aldım. akıllı yemliğe giremesin diye önüne bir engel koydum mukavvadan. gayet iyi oldu.

ars06

Üyemiz
Adı
Aras
Soyadı
AĞBABA
Rahat yem yiyemedigi için öyle yapıyor. Kafasını sürekli kenara kaydirarak yiyordur o yemlikler temizlik için güzel fakat kuşlar için aynı şey soylenemez. Yem çıkışı çok dar. Bu alışkanlık haline gelince düz kaptaki yemide dağıtıyorlar. Bazı kuşlar akıllı yemligi hiç sevmez

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Eger yeminiz karisik icerikliyse bunu yapar
Hozuna giden tohumlari ( yulaf aspur ) bulmak ve yemek icin yemligi eselerler..