Yem yiyor fakat başka besinleri yutamıyor

kubra

Yeni Üyemiz
Adı
kübra
Soyadı
kurt
Merhaba ustalar kuşum 1.5 yaşında.Yem yemesinde hiç sorun yok yem yiyor su içiyor ama yeşillik,mama vs olduğunda yemeye çalışıyor ama yutamıyor atıyor ağzından.Aslında ben yavruyken de pek alıştırmadım farklı yiyeceklere malesef mama falan yemedi ya da mamayı vermeyi  bilemedim bilemiyorum yavruyken de marula falan hiç ilgisi yoktu.iştahsızlığı yok yemi gayet güzel yiyebiliyor.Sebebi ne olabilir acaba?

Bir de "Vitakraft Vogel Doktor" hakkında ne düşünüyorsunuz?

forzaemre58

Üyemiz
Web sitesi
www.scoutanaliz.blogspot.com
Adı
Emre
Soyadı
Ayan
Kendi kuşumdan gözlemlediğim kadarıyla mama işi bir süreç gerektiriyor.Hemen mamaya alışamıyorlar,sürekli denemek lazım.Kuş ele alışkınsa eğer , yeşilliği elinizde vermeye çalışın belki o yöntem işe yarayabilir.Ayrıca hazır mama yerine kendiniz yapsanız bu süreci hem daha ekonomik hemde daha kısa atlatmış olursunuz.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
nemli mama alınız yada kendiniz yapınız geceden yemliği çekiniz mamayı yapıp  vanilya aroması katınız faydalı olacaktır.. böylece yemeğe  başlayacktır... yada mama yeme alıskanlıgı olan bir kuş bulup yanına koyun yada  bir üreticinin salmasına atınız sonuncusu zordur cunku üreticiler başka kus sokmaz  üretimhanelerine hastalık korkusundan haklılarda