Yeni Aldığım Yavru Muhabbet Kuşum

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım yavru muhabbet kuşumu kafesi bırakırken elimden kaçtı ve evin içinde uçarken sağa sola çarptı ve sonra kafese alıp koyduğumda yediği yemi çıkarttığını gördüm ve aynı kabuğu soyulmuş yem gibi idi acaba neden öyle olmuştur yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok'mu?

Orhan Erdogan

Yeni Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
erdoğan
bu konuda uzman değilim fakat bi kaç foto olsa daha iyi olabilirdi. şöyle söyleyim bildiğim kadarıyla :)

kuşu 1kafesinden çıkarma. kafesi yüksek bir yere as. ceyran yapacak bir yer olmasın. normal senin yaşayabileceğin bi sıcaklık olsun. kuş şuan strestedir yeni yerine evin ortanıma trafiğine hacasına herşeyine alışması lazım. kuşun suyunu hergün değiştir. fotolarını koyarsan başka hastalığı var mı anlaşılabilir azda olsa. sonra yemini hergün üfle. üstündeki kabukları temizlemek için. kuşu 1 hafta tuttuktan sonra yavaş yavaş elini kafese sok ama parmağına kondurmaya çalış. bunu yaparken sessiz olarak onla konuş. ismini söyle. ürkütme çok. hergün bunu bir kaç defa aralıklı olarak devam ettir. sonra parmağına alışınca arada sırada serbest bırak.kuşun konabileceği yyerler olsun odada. başka odaya kaçırma. kendisi uçsun ürkütme bir yere konar alışır. her bıraktığında konar oraya stres olmaz. şimdilik aklımdakiler bunlar. hayırlı olsun.

son olarak aklıma geldi kuşunla hergün ilgilenmelisin. evcilleştirmenin altın kuralı ilgidir. ilgilenmezsen o kuştan hayır bekleme. iyi günler :)

ek9966

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
Kaplan
durum biraz karışık geldi bana. Ağızdan yem çıkarma erkek kuşların yaptığı kurdur :) kızıştığını bildiriyor. Ancak yeni alınmış kuş stresten bunu yapmaz diye düşünüyorum. Merak edilecek birşey yok ama gözleyin birkaç gün

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Yedikleri boğazıan gelmiştir, doğaldır telaşlanacak bir şey yok. İlk defa uçmuş veya uzun zamandır uçmayan kuşlarda rastlanabiliyor bu durum.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Eren KAPLAN' Alıntı:
durum biraz karışık geldi bana. Ağızdan yem çıkarma erkek kuşların yaptığı kurdur :) kızıştığını bildiriyor. Ancak yeni alınmış kuş stresten bunu yapmaz diye düşünüyorum. Merak edilecek birşey yok ama gözleyin birkaç gün
sadece erkekler değil dişilerin de yaptığı bir şeydir.

ek9966

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
Kaplan
benimki iyice azıttı bu aralar :) tırnağıma bile kur yapıyor :)

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Kuşun Resimleri Paylaşayım ve Kuşun Cinsiyeti Nedir Acaba?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Benim Çeresini aynı olan Diğer kuşumada erkek denilmişti buna nasıl Dişi diyorsun Efekan.

ek9966

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
Kaplan
Kuş bence de dişi. burun değiği çevresi beyaz olmamalı imzamdaki fotoğrafa bakın kuş orda 3 aylık  ona yakın olmalı erkek olması için