Yeni Bir Dişi Kuş Alsam Olur mu ? YARDIM

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Merhaba arkadaşlar.
Muhabbet kuşu üretici arkadaşlardan ve bu konuda tecrübesi olan abilerden bir fikir almak istiyorum. 20 Mayıs 2012 tarihinde 1 çift muhabbet kuşu almıştım. Erkek kuşuma onca kelime öğrettim alıştırdım vs.. Kızgınlaştı felan ama dişi kuşum hala ürkek ve kızgınlaşmadı. Haliyle hala çiftleşmediler. Kafeslerinde ayna yok, follukları var. Neredeyse 2. seneleri dolucak ama çiftleşme olmadı.
Kızgınlaşmış bir dişi kuş alsam aynı kafese koysam bir sorun olur mu ? Yeni gelen kuşu dışlarlar mı ? Aynı kafeste 2 dişi kuş 1 erkek kuş olur mu ? Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz ? Yavru almak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

yusuf71

Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
bastug
acizane fikrim olarak öncelikle sabır diyorum 2 sene çok uzun bir süre olmus dişi kusu verip baska bir dişi alabilirsiniz ama iki dişi tek erkek ve tek yuvalık aynı kafeste olmaz dişiyi değiştirmek dogru olabilir

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Müslüm GÖYCE' Alıntı:
Anladım teşekkür ederim. Peki dişi kuşum neden hala kızgınlaşmamıştır?
Hala çere rengi aynı ve bir ilerleme yok
iş sadece cere rengiyle bitmiyor zaten . Siz kuşlara mamalarını , vitaminlerini . Meyvelerini yeşilliklerini günlük temiz sularını kalamar kemiğini verip rahatsız olmayacakları bir ortam hazırlarsanız . Hayırlısıyla muradınıza esersiniz 

S. Aydoğan ÇOPUR

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Fatih MANSIZ' Alıntı:
iş sadece cere rengiyle bitmiyor zaten . Siz kuşlara mamalarını , vitaminlerini . Meyvelerini yeşilliklerini günlük temiz sularını kalamar kemiğini verip rahatsız olmayacakları bir ortam hazırlarsanız . Hayırlısıyla muradınıza esersiniz 
Fatih hocama katılıyorum rahatsiz edilmeyecekleri ortamda bulunmasi önemli günlük kullanilan ortam sicakligi surekli degisen kuşları rahatsiz edecek ses kaynaklarına yakin olmasi tv vb. Duzensiz  belirsiz ışık duzeni olan ortamlarda uretim yapmak gercekten zor dur

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Besin açısından bir sıkıntı yok. Sürekli rahatsızda edilmiyorlar. Dişide problem var. Onuda değiştirmek istemiyorum. Tek çare sanırım bir küçük kafes alıp dişiyi oraya koymak. Daha sonra kızgınlaşmış bir dişi alıp mevcut kafese koymalı. Belki sonuca varabilirim ?