Yeni kus sorunlar

Karamask

Yeni Üyemiz
Adı
Elif
Soyadı
Guler
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Dün yeni bir yavru aldim evde beslemek icin. Gagasi hala siyahli. 1.5 aylik galiba. Kusumu eve getirdim yerine yerlestirdim ilk basta diskisi normaldi simdi sulu geliyor. Tunek ustunde oturuyor. Bugun biraz yem yedi. Bir sorun mu var acaba hareketsiz halsiz duruyor. Birde tirnaklari cok uzun takiliyor perdeye kiyafetlerimize cok küçük yavrunun tirnaklarinin boyle uzun olmasi normalmi. Takilinca ucamiyor. Sizin Engin bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Aramıza hoş geldiniz. Gagasında ki siyahlık bebek olduğunu gösteriyor. Tahminen dediğiniz gibi 1,5-2 aylık arasıdır. Eve yeni gelen kuşlar adapte olma süresi 1 hafta belki biraz daha uzun sürebiliyor. Özellikle bebek kuşlarda bu süre çok önemli değil fakat ilgi göstermeniz gerekir. İshal konusuna gelecek olursa, bu dönemde çok sık gözlemlenebilir. Yemini bir süre sadece aspur olarak vermenizi önereceğim. Birde dal darı. İshali toparlayacaktır. Suyuna varsa eğer B + probiyotik ekleyebilirsiniz. Tabi farklı günlerde

Karamask

Yeni Üyemiz
Adı
Elif
Soyadı
Guler
Cok teşekkür ederim isali bugun daha iyi toparliyor biraz. Peki tirnak konusunda ne yapmaliyim. Kestireyimmi

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Yavru kuşların tırnakları kesilmemesi gerekir. İlk tüyünden sonra eğer uzunda kesilmelidir. Ahşap tünek kullanırsanız bir ihtimal kendini halledebilir.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
kafes etrafına tül kullanmayınız derim.kuş,yanında kimse yokken takılıp çıkamayabilir.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Vahap hocama katılıyorum açıkcası tülleri kuşlar için yarardan çok zararlı buluyorum. Yani forumda ne üyeler gördüm kuşun tırnağı takılmış parmağı yarılmış olanı mı dersiniz tırnağı kopmuş olanı mı dersiniz. Tırnaklarını bile kesmiyorum ben kuşların hiç eğer dut dallarını kesip kafese tünek yaparsanız hem bedavaya gelmiş olur hem de kuş sürekli tırnaklarını dallara sürteceğinden tırnaklarını kendi kendile kısaltmış olacaktır. Eğer kuş yeni geldiyse stres yapıp ishal olmuş olabilir o yüzden sessizleşmiş olabilir mikrobik olacağını sanmıyorum. Aspur verin eğer bir haftaya düzelmezse tekrar yazarsınız.