Yeni kuşlar eş seçme ?

beyyzaaaktas

Yeni Üyemiz
Adı
Beyza
Soyadı
Aktaş
Merhabalar.. Benim 3-4 aylık  dişi ve erkek kuşum var. İleride eş tutmaları için kaçıncı ayda kafes ayırıp birleştirmeliyim ? Birbirlerine çok benziyorlar kardeş olma ihtimali var sanırım  problem olur mu ?

N

nazım yiğit karaoğlu

Guest
muhtemelen 2 kuşunuz var sanırım. ikiside aynı kafesde dursunlar 4-5 ay sonra yuvalık takarsınız. beraber büyüyeceklerı için eş olurlar birbirleriyle. umarım biri erkek biri dişi çıkar kuşlarınızın resimden göremedim cerelerini

N

nazım yiğit karaoğlu

Guest
bu resimdeki kuşlar henüz 2 aylık gibiler. kesin olmamakla beraber sagdaki erkek soldaki dişi gibi

beyyzaaaktas

Yeni Üyemiz
Adı
Beyza
Soyadı
Aktaş
Evet şimdiki halleri biri dişi biri erkek biliyorum. Başka bir yerde 3aylik gibi demişlerdi. Ben sadece birlikte büyürlerse eş tutarlar mı  merak ediyorum.  Ne yapmam lazım ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bunlar en fazla 2-2.5 aylıklar
daha erken eş tutmaları için...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Genc olup birbiriyle iyi anla$anlar, ilerisi icinde birbiriyle iyi anla$ir, yani birbirini hem idare eder, hemde aralarina kolay kolay bir$ey girmez, ... uyumlu gecinirler sizin anliyacaginiz  :)

Karde$ olma ihtimálinede :

Insanlarda bu durum neyi ifade ediyorsa, aynisini burdada göz önünde bulundurun !!!

Olurmu olur, fakat iyi olurmu ? ... HAYIR !!!

Cikan veya aday yavrularinda temelini ba$tan saglam atmaya kalkin !
Soldaki di$iye benziyor, sagdakinin ceresini göremedim, net olarak yani, ve ayni follugun yavrularina benziyorlar, ... yani birbiriyle zaten e$ aldirilmamalilar !!!

Önce cinsiyetleri net olarak belli olsun, ondan sonrada ya birini degi$tirirsiniz, yada 2 gerekli yeni ku$ daha alirsiniz, ...  :)

Ve en mühimi, o e$le$me durumu icin kendinizi teori olarak hazirliyabilirsiniz $imdiden, ... ne lazim, neler lazim degil, nelerele dikkat etmeliyim vesayre, ...  ;)

Az cok veya araba $ürmü$ olan insanin yoldaki halini dü$ünün, veda hayatinda araba görmemi$inkinin halini, ...
Biri iyi kötü yol alip gider, ... digeri ise ya arabayi ya yerinden kimildatamaz, yada daha motoru cali$tirmadan halleder, ... yola dahi cikamaz, ... cünkü i$i bilmediginden  ;)
Hani onu bekliyende varsa o an icin, ... cok bekler  C:)
Malzeme olsa ne olur, olmasada ayni, ...
:)