Yeni yavrumun kanadı neden kısa

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar meraba. Muhabbet çiftimden aldığım yavrumun birini kaybettim dünn sabah aniden öldü ? kalan iki yavruda birinin kanadı diğerine göre kısa... Yeme vuralı 4 gün oldu. Bi bakarmısınız? 

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
French molt malesef gecmis olsun ama tuy cikmaz oralardan

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Emre YILMAZ.....' Alıntı:
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz içim

Frençh molt ölümcül değildir.Sadece ileri vakalarda kuş kel kalır ve ısı dengesini ayarlayamaz.Aynı şekilde uçamaz.Parazit tüy diplerinden gittiğinde yeni sağlıklı tüyler çıkar.Bu hafif bi vaka genel olarak hijyen eksiği folluklarda yavru muhabbetlerin kanat uçma ve kuyruk tüylerine musallat olur.Düzenli temizlik bakım ardapla ilaçlama ve kuvvetli besinle ve elma sirkesi dmalatılmış banyo ile kuş paraziti atabilir ve yeni sağlıklı tüylere kavuşur.Parazitin atılmasına bağlı olarak ortalama 4 5 aylıkken yeni sağlam tüy yapısına kavuşur.Ancak parazit gider vitaminsiz kırpık tüy çıkarsa onların atılması gerekir bu tüylerde hem parazit olmaz tüy düşmez hemde kırpık yapısıyla kuşu uçurtmaz.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Onu kendime saklamak en iyisi kimseye vermemek. Yavrunun birini sahiplendirdim yeme vurduktan sonra. Bu hayvanlar bana geldiğinde içi bildiğiniz taşlı kum dolu bir folluktaydı. Her tarafını bit sarmıştı. Ve yeni doğmuşlar çok küçüktüler. 1 haftalık nerden baksanız. Normalde üç haftalıkken yapılır ama o şekilde bırakamadım hayvanları kafesi yuvalığı bit ilacıyla temizledim. Eşim.kuşları sprey yoluyla sirkeli suyla banyo yaptırdı (anne babayı). Çok zorlukla büyüttü onları. Ben pek bakmıyorum papağanlarlada muhabbetlede eşim ilgileniyor. Dün kendisi yumurta yemeleri gerektiğini sıkı bir diyete ihtiyaç olduğunu vitamin takviyesi ve hijyenin daha ağır olması gerektiğini söyledi. Kafeleri folluğu yavruların ve anne babanın kanat altlarını eliyke tek tek spreyle bit ilacı sıktı. Hayvanlar yerinde duramıyordu :) dediklerini dikkate alıcaktır çok teşekkür ederim.