yok hayır değiller, sarıların erkek olanı benim ilk kuşum, küçüklükten beri bende, diğer sarıda sonradan aldığım dişiMert AYDIN' Alıntı:sarılar kardeş değilmi?
mert bey o ikisi için yapmadığım şey kalmadı, bir tuttum olmadı ayırdım olmadı, sarı dişi erkeği kovalıyor ilgileniyor ama erkekte tık yokMert AYDIN' Alıntı:sarılar çift olacaklar
sürekli birbirleri ile ilgililer..
kuşlar yakın olmadıklarından yaşlarını tam bilemiyorumİbrahim AKSU' Alıntı:mert bey o ikisi için yapmadığım şey kalmadı, bir tuttum olmadı ayırdım olmadı, sarı dişi erkeği kovalıyor ilgileniyor ama erkekte tık yokküçüklükten büyüttüğüm kuşum ve diğer sarıyla birbirlerini petshopun kafesinde buldular, dişi kovalayıp duruyor erkek çoğu zaman kaçıyor, dişi sürekli yuvalığa girip çıkıyor erkek yuvalığı merak ediyor ama içine asla girmiyor, yani benim erkek herşeyi daha oyun sanıyor
![]()
erkek kuşum 1 yaşını geçti ondan eminim çünkü 1 yıla yakındır bende, dişi içinde 9 aylık falan dediler, gözlerinde halka çıkmıyor her ikisininde, bi üretici abim gördü, dediğine göre yanlış olmasın albino kırığımı dedi lutino kırığımı öyle bişey, ondan ikisinin gözleride tamamen siyah, halka çıkmıyorMert AYDIN' Alıntı:kuşlar yakın olmadıklarından yaşlarını tam bilemiyorum
kuşlara bak
gözlerinin etrafında beyaz renk iris yani halka çıkmışmı?
mert bey teşekkür ederim ilginize, söylediğiniz bölümü okumaya çalışıcam, görüşmek üzereMert AYDIN' Alıntı:tamam kuşlar istemiyorsa, hazır değilse ne yaparsak yapalım boşa
az kuşları olanlar için
bazı yardımı çiftleştirme taktikleri vardır
çiftleşme sesleri dinletme,
muhabbet sesleri dinletme, ayrı bırakma
mama katkıları
nijer tohumları, havuçlu keçi boynuzlu mamalar
bunun yanı sıra kafes düzenleri
yuvalıklar
tünekler
daha bir sürü şey sayabilirim
forumda üretim bölümü var oradaki konuları incelemenı tavsiye ederim.
ayrıca izlediğim kadarı ile erkekte dişiye karşı ilgisiz değil..
ahmet bey şuan zaten yumurtalı bir çiftim var, onların dışında işte 2 erkek 2 dişi var, sarıların tutması için çok mücadele ettim ama olmuyor, çok karıştırıp denedim bu 4 kuşu ama en çok istediğim sarıların eş tutması, zaten şuan çifthanenin bi tarafında yumurtalı çiftim, diğer tarafında sarılar, ayrı bi kafesede mavileri koydum ancak hepsi aynı ortamda birbirlerini görmelimiAhmet KARA.' Alıntı:bir kafes daha alıp mavileri ayır, her iki kafe de yuva tak, sarılar çok sürmez çiftleşir, mavileri de tetikleyebilir...
evet hocam dediğiniz gibi aynen, erkek kuşunda gagası koyu pembe kıvamında, peki çekinik parçalı cinsi nedir nasıl kuşlardır? ve eş tutma ihtimalleri nedir bu iki kuşumun videoya baktınızmı acaba, teşekkürlerMevlüt KÜÇÜK' Alıntı:İbrahim Bey sarı kuşlarınızın ikisi de çekinik parçalı, oyüzden iris yok. Video dan görünmüyor ama erkeğin de koyu pembe ceresi olması lazım.
Yavruları da kendileri gibi çekinik parçalı olur. Yavru alma konusunda ise çimlenmiş buğday verin, mama desteği bir de rahatsız edilmeyecekleri bir yer sağlayın. Yavrulu kuşunuz varsa yavru sesleri de tetikliyor diğer kuşları.İbrahim AKSU' Alıntı:evet hocam dediğiniz gibi aynen, erkek kuşunda gagası koyu pembe kıvamında, peki çekinik parçalı cinsi nedir nasıl kuşlardır? ve eş tutma ihtimalleri nedir bu iki kuşumun videoya baktınızmı acaba, teşekkürler