Yine kusma :S

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
Dişi kuşumun yumurtaları boş oldugu için yumurtaları aldım. Önceden de kustuguna şahit olmuştum. O zamanlar fazla meraklıydım  elime alıp bakıyordum yumurta var mı diye. Bi süre geçti kuşların yerini değiştirdim.  1-2 gun geçti kusma yoktu fakat dışkısı siyah beyazdı. Geçen gun harektsiz kabarık şekilde duruyordu kursagı boştu 1 damla baytril damlattım ağzına iştahı yerine geldi heralde kursak şişti tekrar. Kusma başladı 1-2 gundur dışkı hala aynı. Kabarıklık geçmişti tekrar başladı. Hastalık kuruma değildir inşallah. Mamalarını 1 gunu geçirmeden topladım. suları 2 gunde bir değiştiriyorum. Hastalık ne ve ne yapmamı önerirsiniz?

teşekkürler..

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
baytrile bir kaç gün devam et uğurcanzayıfladı ise kusma devam ederse pek fazla yapabileceğin bir şey yok sıcak tutmayı dene birde
işallah en kısa zamanda iyileşir.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Sadece kusma ise  eczaneden mikostatin suspansiyon yarım çay bardğı 1 damla 7 gün. Umarım sorunu çözersiniz.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Zemin temizliğine dikkat edin bir müddet dışkısı ile olan temasını kesin ve kaliteli yem kullanın meyve sebze ve diğer yumurta vb gibi ek besinleri şu an için vermemenizde fayda görüyorum dozu çok yüksek olmamak kaydıyla kursak sıkıntıları ve ishal türevleri için metranidazolu piyasa ismi ile flagyl olan ilacı yarım litreye bir tablet erittikten sonra buzdolabında saklayabilirsiniz 4 gün boyunca suluğunu bu eriyikle doldurun sade darı vermeye özen gösterin sıcaklığı ne çok fazla ne de çok düşük olmamasına özen gösterin havalandırmaya özen gösterin  ağır antibiyotikler kursak mantarlarına etki gösterebiliyor fakat faydasından çok zararıda dokunabiliyor flagyl bu yönde en güzel etken ilaç iyileşmezse başka tedaviler uygulanabilir resim paylaşabilirseniz daha aydınlatıcı olur iyi günler acil şifalar.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
siyah dışkı genelde bağırsaktaki prebiyotik içerik bozulduğunda meydana gelir eğer siyah dışkıdan kastın isalimsi bulaşıcı olan dışkı türüyse yine flagyl mikrobu engelleyecektir önerdiğim dozda kullandığın zaman ve ek besinlerden düzelene kadar uzak durman gerekiyor yeşillik mevye yumurda vs sadece kuru yem yedirt ve yemide mümkün ise kaliteli olanlarından kullan...

yalancomk

Yeni Üyemiz
Adı
şükrü
Soyadı
aydın
abi yumurtalara dokunma kendi haline bırak yavru çıkardıktan sonra zaten vazgeçer sık sık yerinide değiştirme güneşli bir ortam olsun yalnız yumurtlarken ve basarken yalnız olsun başka odada