Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum

ugurbozdogan

Yeni Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
bozdogan
Merhabalar.

Ben 1 yıldır evde hobi olarak muhabbet kuşu besliyorum. Toplam 6 çift muhabbet kuşum var. En son bir çift jumbo boy muhabbet kuşu aldım. Kuşların öpüşmesini seyrederken birden çiftleşmeye başladılar, yuvada yumurtasıda varmış kuşların, hoşuma gitti aldım. Eve getirince yumurtaları elime aldım buz gibilerdi. Bende herhalde dişi üzerine yatmamış diye attım yumurtaları. Sanırım bu hareket yanlıştı. Kuşları alalı 2-3 ay oldu, Çiftleşmediler. Yumurta yok. Kafeslerini değiştirdim, yuvalığı cıkardım 1 hafta bekledim, sonra tekrar taktım yuvalıgı, yine faaliyet göstermediler. Birde bu kuşların arka uzun kuyrukları bozuk yada kopuk, yerine gelmiyo kuyrukları bi sıkıntımı var.

Evde bu kuşlardan başka 1 çift ingiliz kırması kuş var. Bu kuşların dişisi yumurtada yatıyor.

Kuşlarımın fotoğraf ve video da yüklüyorum. Çok anlamıyorum ben kuştan. Bu arkadaşlar iyimi ne bileyim, yorumlarınızı bekliyorum.

Video
IMG 0875

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İlk çift güzel. 2. resimdeki de güzel. Yumurtayı atmanız yanlış dediğiniz gibi. Yapacak bir şey yok. Kuşlara gerekli bakımı yapın. Yuvayı daha çıkarmanıza gerek yok. Onlar alışınca yumurtlar sonuçta daha önce yumurtlamış kuşlar.

ugurbozdogan

Yeni Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
bozdogan
bakım derken neyapmam gerekiyor.

Haftada bi kaç kez yumurta haşlayıp veriyorum, farklı yemleri karıstırıyorum,  içine biraz yulaf ve kuş kursak kumu ekleyip veriyorum, marul ve meyve asıyorum haftada bir , bazen mama hazırlıyorum (yumurta, bebe bisküvisi, fındık, badem, ceviz, havuc, irmik) yeni öğrendiğim suyuna ayda bir kez elma sirkesi damlatıyorum 1 damla.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
kuyruk tüyleri kırılmıştır kırık tüyleri kökten çekerseniz o bozuk tüylerin yerine yenisi gelecektir.

ugurbozdogan

Yeni Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
bozdogan
kuyruklarını cekmeyi denedim baya bi canı acıdı cekmedim bıraktım. saglık acısından bi problem olmazsa böyle kalsın bence. hayvan güzel olacak diye eziyet vermeyim.

kuşların yaşları kaç acaba ? anlaşılıyormu foto veya video lardan.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Masallah kuslarınız güzel.. ortama alısmaları lazım.. size tavsiyem.. erkegin bulundugu kafese yuvalık takın.. disiyi baska kafese alın.. disi ve erkek yaklasık 1 ay ayrı kalsınlar.. bu süre zarfında arkadasların anlattıgı rutin bakımları yapin.. ve 1 ay sonra disiyi erkegin kafesine koyun.. evde 6 takımınız varmıs yavru almakta zorlanmamanız lazım.. sürü pisikolojisi icin yeterli kus sayınız var.. hayırlı üretimler