Yumurta kaydırma hakkında???

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Merhaba arkadaşlar, değerli üstatlar.

Bir çiftimin ilk kuluçkası ve ilk yavru bugün çıktı akşama doğru. Sorun şu: Baktığımda yavru beslenmemişti henüz. Acemilikten olabilir belki ama yavrularını merakla beklediğim bir çift. Oyüzden ilk yavru sabah açlıktan ölürse yumurtalarını diğer çiftime kaydırmayı düşünüyorum. O çiftin de yavru çıkarmasına 8-9 gün var. Önerileriniz nedir bu konuda?? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
besleyeceğine inanıyorum sorun olacağını düşünüyorum ama diğer türlü yumurtaları taşıyabilirsin fakat sonraki diğer yuvadan sonra çıkan yavrular büyüyen yavrular arasında ezilecektir. bence yine sorun olacaktır. :-[

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
İsa YILMAZ.' Alıntı:
besleyeceğine inanıyorum sorun olacağını düşünüyorum ama diğer türlü yumurtaları taşıyabilirsin fakat sonraki diğer yuvadan sonra çıkan yavrular büyüyen yavrular arasında ezilecektir. bence yine sorun olacaktır. :-[
İnşallah besler ve bunlara gerek kalmaz. Çok da uysal bir kuş aslında. Beslemese bile acemiliğinden kaynaklandığını düşünüyorum ama kalan 3 yumurtayı da riske atmak istemiyorum açıkçası. Kaydırma yaparsam tam olarak 7 gün fark olacak yumurta çıkışları arasında, bu arada yuvalık da baya geniş.

sedat33

Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
TAÇGÜN
kesın bakacaktır kursagı bos olduna bakma sen arada bır de olsa kusuyodur o kursagı bos olarak 3 gun takıp etdıgım kusun dıger 2 inci yavru  yumurtadan cıkarır cıkarmaz 2 sıne bırden bakarak kursaklarının dolu oldunu gordum dıger yumurtnın patlamasın beklersen gorursun rahat ol yumurtalarıda oynama bakacaksa bakar bakmassada dıger yavrularıda dene hıcbırınede bakmassa zaten o kusu elınden cıkarırsın sorun yok rahat ol ama kesınlıkle hayvanın altından yı-umurtaları alarak kusturme hayvanı

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
İsa YILMAZ.' Alıntı:

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Mevlüt KÜÇÜK' Alıntı:
İnşallah besler ve bunlara gerek kalmaz. Çok da uysal bir kuş aslında. Beslemese bile acemiliğinden kaynaklandığını düşünüyorum ama kalan 3 yumurtayı da riske atmak istemiyorum açıkçası. Kaydırma yaparsam tam olarak 7 gün fark olacak yumurta çıkışları arasında, bu arada yuvalık da baya geniş.
7 gün fark çok diğer yavrulaında hem ezilme ve hemde besleme sıkıntısı olabilir.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Sorun kalmadı çok şükür sabah erkenden kontrol ettim, kuş yavrularını besliyor. Sürpriz bir şekilde bir yavru daha çıkmış gece, aralarında yarım gün var ilk yavruyla. Öyle görünce baya rahatladım. Yardımlarınız için teşekkürler...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
besler mevlüt
allah onlara gerekeni yapmaları için yeteneklerini vermiş....
sıkıntı yok...
sadece sana tecrübe olacak bu..