Yumurta Saklama "yardım"

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Merhaba arkadaşlar kuşum bugun ikinci yumurtasını yumurtladı ilk yumurtasını kafeste kemik,taş,kum yumurta maması,vitamin olmasına ramen kırmıştı bende yerine sahte yumurta koymuştum ikinci yumurtladıgı yumurtayıda alıp yemin icine gömerek sakladım ve yerine sahte yumurta koydum 4 yumurtasını yumurtlayınca o zamana kadar topladıgım yumurtaları yerine koyup sahteleri cıkarıcam velhasıl kelam sorum şudurki saklama yöntemim dogrumu veya nasıl saklamalıyım ve kuş neden yumurtasını kırmış olabilir ?

SABRÜ MUTLU

Üyemiz
Adı
sabri
Soyadı
mutlu
Ömer Bey merhaba, yumurtayı uzun süreli olmamak kaydıyla yemin içine saklamanız doğru bir uygulama. Yavruların beraber çıkması veya başka çiftin altına kaydıracağınızda kullanacağınız bir yöntem. Yumurta kırma nedeni büyük olasılık anaç kuşun tedirgin ve korkutulmuş olması. Yumurtayı almak yerine öncelikle onu tedirgin eden nedeni ortadan kaldırın derim. Çok sık yumurtaya bakmayın, yumurtayı nereye yumurtlamışsa yerini değiştirmeyin, kafesin yerini yönünü değiştirmeyin, yuvalığın gürültüsüz, kafese sağlam tutturulmuş, yuva içinin fazla yada az ışıklı olmamasını sağlayın, günde en fazla bir kez yuvalık kontrolü yapın yumurta kırma sorununun biteceğini düşünüyorum.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yumurta saklama metodu evet yeminizin içinde serin havalarda 10 güne kadar saklanabilir.

Kuşunuzun yumurtasını kırmasının muhtemel sebepleri.
Yuvalık girişinde tökezlemiş ve üzerine düşmüş olabilir.
Yumurtaları çevirirken yanlışlıkla kırmış olabilir.
Yumurta ince kabuklu olmuş ve kolayca kırılmış olabilir.
Yumurtanın boş olduğunu anlamış olabilir.
Yumurtaya bir şekilde başka bir koku sinmiş ve tanıyamamış olabilir.
Kafesin yeri, yönü değişmiş veya başka bir şekilde kafes dışında bir değişiklikten etkilenmiş olabilir.
Erkek içeriye girmiş ve dişi ile oynaşmak isterken olmuş olabilir.
Bunun gibi sebepler olabilir.