Yumurta Sıkışması (İnatlaşma)

yukselbulut

Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
BULUT
Selamlar.2 yaşlarındaki dişim üçüncü defa yumurta sıkışması yaşadı.Her yumurtlama döneminde aynı şeyi yapıyor.Sebebini tam bilmiyorum sanki kronik bir hal aldı.5 aydır eşleşmeler devam etmekte.Yumurtayı poposundagezdirip duruyor taki ben çıkarana kadar.Çıkardıktan sonra diğer yumurtaları kafesin tabanına tünekten bırakıyor.Haliyle yumurta kırılıyor.Yuvalıkta en fazla 3 dakika kadar duruyor.Yani artık kuşu takıntı haline getirdim.Bu üçüncü kuluçkalık yumurtasıydı.Neden böyle yapıyor bir anlam veremedim.Olgunlaşmış yumurtayı 3 gün boyunca poposunda gezdirdi.Yani bıraksam civcivi orda çıkaracak.Çıkarmazsam ölür diyede korkuyorum.Şimdi çıkardığım yumurtayı yuvalığa koydum kontrol amaçlı bir baktımki folluğun dibine talaşların arasına gömmüş yumurtayı.Daha önceki çıkardıklarımıda kırmıştı.Bende hazırdaki çiftimin altına sürdüm.Başına böyle bir iş gelen varsa lütfen paylaşırsa sevinirim.Kuş değiştirme taraftarı pek değilim ama bu durumda erkekte hırpalanıyor.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Acaba yuvalikta kendini güvende hissetmiyor mu.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yukselbulut

Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
BULUT
Valla bilmiyorumki Çekimser bir hayvan zaten.Son zamanlarda iyice gıcık kaptırdı kendinden  smileki

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
sen değilde belli ki kuş bişeylerden gıcıklanmış. talaştan mı, yuvalıktan mı... onu tespit etmek gerek. öncelikle talaş miktarını azaltabilirsin. yumurtanın içinde gömüleceği kadar talaş koymana gerek yok bence. bir tutam koysan yeter. yavrular çıktığında temizlik yaparken talaşı çoğaltırsın.

yukselbulut

Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
BULUT
Normal talaşsız,talaslı,Folluklu hepsini denedim illada yuvalığın ortasını yumurtluyor.Hemde tünekten aşağı bırakıyor.Haliylede kırılıyor.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Yüksel BULUT' Alıntı:
Normal talaşsız,talaslı,Folluklu hepsini denedim illada yuvalığın ortasını yumurtluyor.Hemde tünekten aşağı bırakıyor.Haliylede kırılıyor.
O zaman sat gitsin, belki yeni evinde bu huyunu terkeder