Yumurta tıkanması hk yardım

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Merhaba arkadaşlar yumurta tıkanması durumu ile karşılaşan ustalarımız neler yapıyorlar yardımlarını bekliyorum (yağlama dışında)Neler yapılabilir İstanbulda kime müracat edilmeli Teşekkürler

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Sezgin Anıl' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar yumurta tıkanması durumu ile karşılaşan ustalarımız neler yapıyorlar yardımlarını bekliyorum (yağlama dışında)Neler yapılabilir İstanbulda kime müracat edilmeli Teşekkürler
Selahattin abi ;)

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,
Sezgin bey, yapılması gereken Bol kalsiyum vermek.Mamaya yeşillik doğrayıp kuşlara öyle vermek.
Mevcut durumda tıkanma varsa Ağızdan 3 damla, Anüsten 0,3 cc Yağ enjekte edip Mümkünse 34-36 derece ısıda sabit olarak bırakmanızdır.Isı yetersiz olursa risk devam eder.
Saygılar.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Yavuz Usta' Alıntı:
Merhaba,
Sezgin bey, yapılması gereken Bol kalsiyum vermek.Mamaya yeşillik doğrayıp kuşlara öyle vermek.
Mevcut durumda tıkanma varsa Ağızdan 3 damla, Anüsten 0,3 cc Yağ enjekte edip Mümkünse 34-36 derece ısıda sabit olarak bırakmanızdır.Isı yetersiz olursa risk devam eder.
Saygılar.
+1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yavuz USTA'ya katılıyorum fakat yumurta tıkanması olduğuna emin misiniz ?
    Zira bu son derece ciddi bir durumdur, her bir saniyenin önemi vardır. Yumurta tıkanmasında kuş yumurtayamazsa max. 72 saat içerisinde ölürmüş.
    Kuşunuzun (sizdeki) kaçıncı kuluçkası ?
    Yaşı (ayı) ?

Güvenebileceğiniz eğil biri yoksa kendiniz yapmalısınız:

Tüm Dişiler birer Kahraman

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurta tıkanmasının üstesinden kendi başınıza gelmeniz çok zor. Bence en yakn veterinere götürmenizde fayda var. Kuşu rahatlatmak için popo kısmına zeytinyağı sürerseniz iyi olur

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yardımlarınız için teşekkürler bugün Selahattin abinin yanındaydım kendisi yardımcı oldu sağolsun burdan ona tekrar teşekkürler