Yumurta üstüne sayı yazma konusunda

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Değerli ustalarım.Muhabbet kuşu yumurtalarının üzerine sayı yazmak kuşlarda olumsuz bir davranışa neden olma ihtimali varmı.Yumurtayı kırma kuluçkaya yatmama vb

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
ben aynı olayı youtubeda bi üreticide gördüm, adam tek tek yumurtalara sayı yazıyordu ve yavrular daha sonra doğuyordu.
youtube da daniel lüftolf diye aratırsanız karşınıza çıkar

turqer

Üyemiz
Adı
Türker
Soyadı
SEZGİN
"Ben yaptım, problem olmadı" gibi bir bilgi vermek tabiki doğru değil kanaatime göre.

Ama neticede tecrübelerin önemli olduğu bir hobi bizimkisi. Ben her kuluçka döneminde yumurtaları numaralandırırım. Bugüne kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadım.
Olumsuz durum yaşayan arkadaşlar varsa, konuya dahil olursa yapılmaması gerekenler daha net ortaya çıkabilir.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Teşekkürler.Bende yazan çok gördüm ama ilk kuluçkada garipseyip kurmasına neden olursa diye tereddüte düştüm

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Bu sorunun cevabını bende merak etmekteyim. Bu numaralandırma işlemi hangi tip kalemle ve mürekkeple olması gerektiğine göre cevabı değişebilir bence.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Fahri ÖZÇELİK' Alıntı:
Değerli ustalarım.Muhabbet kuşu yumurtalarının üzerine sayı yazmak kuşlarda olumsuz bir davranışa neden olma ihtimali varmı.Yumurtayı kırma kuluçkaya yatmama vb
Hayır yoktur.
CD kalemi uygun bir kalemdir. Bastırmadan yazılmalıdır. Yazdıktan sonra 5 sn kadar kurumasına izin verilmelidir. Herhangi bir zarara sebep vermiyor.