Yumurta (yardım)

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Merhaba arkadaşlar kuşlarımın 24 gündür yumurtaları altında cıkmadı hala soguk oldugu günler oldu acaba ondan dolayımı yoksa hemen yumurtaları hava boşluklarından kırmaya caliyiyimmi ?

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Ömer Bey merhaba kırmayın derim çıkmaması için bir çok faktör olabilir.

-Kuşunuzun ilk kuluçkasımı ilk kuluçkası ise ne yapacağını nasıl yatacağını v.s gibi yapması gerekenleri bilmeyebilir.
-Kafesin bulunduğu ortam ısısı ani düşüşlere maruz kalmamalı.
-Yumurtaları kontrol edin, cep telefonunuzun flasını açın yumurtayı ışığa koyun, kırmızı kılcal damarlar var ise yumurta doludur hatta kalp atışını dahi görebilirsiniz. Yumurta içi açık sarı renki ise boştur, koyu siyah ve bir yere toplanmış pıhtılaşma gibi birşey var ise yumurtanın bozuk anlamına gelir.

Kontrolleri gerçekleştirdikten sonra dolu yumurta var ise ellemeyin kalsın diğer boşlarıda birer gün arayla atın. Kolay gelsin

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Yumurtaları kontrol ett,m 3 yumurtası vardı 2 si dolu ama bozulmuş sanırım yavru içinde ölmüş gibi karartı var ama biraz daha beklemek amaclı bıraktım onları boş olanı cıkardım bakalım bekliyorum . bazı üreticiler kuşun yumurtaları boş harici dokunulmaması gerektigi kanaatinde bu konuda ne diyorsunuz ? onlar bir süre sonra kırıyormuş bozuk ve boş yumurtaları ?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yumurtanın hepsi boşsa her gün bi adedini alarak azaltın ben öyle yaptım bende bu uygulamayı forumda ve gerçekte insan olarak değer verdiğim üstad dediğim birinden öğrendim böyle uyguluyorum