yumurtalar günü dolduğu halde çıkmıyor

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
arkadaşlar benim kuşlarda bir sorun var yumurtanın günü dolduğu halde yavru çıkamıyor mamaya kattığım maddeler kabuğu ile yumurta irmik hazır mama cici bebe havuç ilaç olarak calcimax D ilacı insanların kullandığı kemik erimesine karşın kullanılan tablet ve kafeslerin altına toprak serptim sorun bunlar olabilir mi ?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz site kuralları gereği ilk önce kendinizi tanıtırsanız birsonraki sorularınıza daha hızlı cevaplar alırsınız Yumurtalar konusunda yumurtalara ışık kontrolü yapmanızı öneririm sitede nasıl yapılacağı hakkında konular var mama konusundada ek olarak kattıınız ilaçlar bana göre gereksiz kuşlara kemik erimesi için ilaçlar vermenize gerek yok siz sadece vitamin ile desteklemek istiyorsanız doğal meyve ve sebzeleri kullanın ilaçlarıda hastalık durumu dışında kullanmanız kuşu tam tersine hasta edecektir Kolay gelsin

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
arkadaşım adanadan katılıyorum ben ismim tuncay ben yumurtaların dolu olup olmadığını anlayamıyorum demedim yumurtalar çıkmıyor kuş içinde ölüp gidiyo yumurtayı kendim açmaya çalıştım gaga tarafının geldiği kısmı bu defada son gelen yumurtayı bilmeden açıyorum oluşmamış yumurta oluyor yumurta kabuğunda en küçük bir çatlak görünmemekte kuşlar son 21. güne kadar ışıkla baktığımda yaşıyor fakat ondan sonra çıkamayıp ölmekte kimisi küçük bir çatlak veriyo onu çıkartıyorum ama 4 yumurta varsa 2 sinde bu çatlağı veriyor 140 kafes kuş var 60 ında bu sorun var

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Hoşgeldiniz tuncay bey  yumurtaları 18. günden itibaren takip etmek gerekir Zira yavrunun yumurtadan çıkacağı gün ışıkla baktığınızda hava odacığını deldiğini görürsünüz bu durumda yavrunun üst kabuğunu dikkatlice çıkartabilirsiniz. Hepsini çıkarmanızı önermem kendi çıksın yardımcı olun sadece. Son gelen yumurtayı açmamak için numara verin fln demeyeceğim çünkü 21 günü geçebiliyor üzerine anaç kuş yatmayabiliyor. Tek yöntem ışıkta yumurtayı gözlemlemek.  Çok fazla kalsiyum takviyesi yapıyor olabilirsiniz bunuda dikkate alın.  Birde kemik erimesi ilacını anlayamadım . Gereksiz buluyorum kemik erimesi romatizma prostat ilaçları kuşlar için değil. Kendiniz söylüyorsunuz insanlar için diye. 

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
özgür bey calcimax D kemik erimesinde insanlarda kullanan bir ilaç ben bunu 10 kafesimde önce denemeye aldım 6 ay süreli denedim miktar olarak çok az derecede kullandım ve olumsuz bir sonuç almadım ve kemik yapıları daha dinç oluştuğunuda gözlemledim bu ilacı 1 yıl boyunca zararını görmediğim için kullandım fakat şu anda yeni yavru çiftlerimde bu sorunu gördüm ilacı kestim kesmesine fakat yumurtaların 2. postası ve hep elimle çıkarmaktayım unutulansa ex oluyor erken çıkardıklarımsa ex oluyor kimisi kendi çıkıyor kimisi yumurtayı gagası ile zedeliyor gözlemlediğimde ışıkla o ufak ufak zedelenmeyi görebiliyorum gagasının denk geldiği yeri kuş gözü kadar açıp tekrar yuvalığa bırakıyorum kimiside 24 25. gün oluyor ışıkla baktığımda yaşıyorlar ama ki en küçük bir çatlak vermemekte yumurtaya bu sorunun özel bir problemi var ama bulamıyorum ilaçları kestim mamaya yumurtasız kabuk koymaya başladım gaga taşlarını çıkardım altlarındaki toprakları aldım 2. postada ama sorun dewam etmekte allah yardımcım olsun bakem nolacak.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
arkadaşlar fikri olanlar 0546 210 57 57 ye rica etsem çağrı atsalar pek nette takılan birisi değilim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Arkadaşım kümesinin nem oranı kaç hiç ölçtünmü.nem oranının düşük olması buna yol açabilir.ayrıca gereksiz yere  kullandıgın ilacının kuşların kemiklerininin daha dinç oldugunu yazmışsın bunu nasıl anladın.röntgenmi kullandın....bu tarz gereksiz ilaç kullanımının zararları bazen kısa vadede,bazende daha uzun vadede muhakkak ortaya çıkar...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
gunu gecmis yumurtaları 2 gun daha bekleyin.. eger cıkmazsa eliniz yanmayacak sekilde ılık suyun icine koyun 25 saniye falan ılık suda kalsın.. sonra cıkarıp kurulayip koyun.. kalsiyum normalinden fazlaysa yumurta kabugu kalın olur..yavru yumurtayi kıramaz.. kolay gelsin...

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Kalsiyum fazlalığı yada nem oranının düşüklüğünden kaynaklanabilir.

Can Çakar

Yeni Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
Çakar
Selamün aleyküm arkadaşlar ben Can 18 yaşındayım

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak ben haşlanmış patates vererek çözüyorum

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Can Çakar' Alıntı:
Selamün aleyküm arkadaşlar ben Can 18 yaşındayım

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak ben haşlanmış patates vererek çözüyorum
Arkadaşım yanlış konuya yazdın galiba :) Kuşların yumurtadan çıkamamasının ''haşlanmış patatesle'' ne alkası var :D Ayrıca bu konu 2011'in konusu aradan yıllar geçmiş... konuyu boş yere hortlatma  friend