Yumurtalar Hakkında

Erdem Demir

Üyemiz
Arkadaşlar selam, bugun bir arkadaşım bakamadığını söyleyerek bir erkek ve bir dişi eş tutmuş ve daha önce yavru alınmış çift getirdi Yuvalıkta da 2 adet yumurta vardı. Çok yavaş biçimde sarsmayacak şekilde eve getirdim ancak ne kadar yavaş olsamda ister istemez sarsıldılar. Eve getirdikten sonra uzunca bir süre erkek de dişi de yuvalıktaydı. Daha sonra gece geç saatlere doğru erkek çıktı. Baktığımda daha önce bir küçük bir büyük yumurtadan büyük olanı dişi kırmıştı küçük olan duruyordu. Ancak; dişi hala yuvalıkta çıkmadı hiç. Kafesin bulunduğu yer sadece giyinmek için girdiğim bir oda sessiz sakin havadar ve güneş alan bir oda. Sizce ne yapmam gerekiyor. Bu arada kafes değişti ancak yuvalık değişmedi yuvalık olduğu gibi getirildi.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Erdem Demir' Alıntı:
Arkadaşlar selam, bugun bir arkadaşım bakamadığını söyleyerek bir erkek ve bir dişi eş tutmuş ve daha önce yavru alınmış çift getirdi Yuvalıkta da 2 adet yumurta vardı. Çok yavaş biçimde sarsmayacak şekilde eve getirdim ancak ne kadar yavaş olsamda ister istemez sarsıldılar. Eve getirdikten sonra uzunca bir süre erkek de dişi de yuvalıktaydı. Daha sonra gece geç saatlere doğru erkek çıktı. Baktığımda daha önce bir küçük bir büyük yumurtadan büyük olanı dişi kırmıştı küçük olan duruyordu. Ancak; dişi hala yuvalıkta çıkmadı hiç. Kafesin bulunduğu yer sadece giyinmek için girdiğim bir oda sessiz sakin havadar ve güneş alan bir oda. Sizce ne yapmam gerekiyor. Bu arada kafes değişti ancak yuvalık değişmedi yuvalık olduğu gibi getirildi.
tekrar yumurtlayacaktır. kendi hallerine bırakın yeter onlar için

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
genelde yumurtaları kırarlar
ama yinede şansına
bu arada kafese güzeş değmesin,
tekrar yumurta yapacaklardır biraz zaman lazım yerlerine alışmaları için..

Erdem Demir

Üyemiz
Peki arkadaşlar neden dişi yuvalıktan çıkmıyordur sizce. baktığımda dişi de yumurta var gibi geldi ama çok rahatsız etmemek için dikkatli incelemedim sabah da yem yediğini gördüm erkeğin. Alışma süreci ne kadar alır ya da sizce yumurtlayıp yatar mı bu süreçte?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim bir çiftimde geldiğinde yumurtalıydı yumurtalara bir zarar vermedi yatmaya devam etti ama yumurtaların devamı gecikti yerleri değişince 3-4 gün sonra devam etti yumurtlamaya sizin kuşlarda da öyle olabilir belki.

Erdem Demir

Üyemiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Benim bir çiftimde geldiğinde yumurtalıydı yumurtalara bir zarar vermedi yatmaya devam etti ama yumurtaların devamı gecikti yerleri değişince 3-4 gün sonra devam etti yumurtlamaya sizin kuşlarda da öyle olabilir belki.
aslında bende öyle olacağını umut ediyordum lakin yumurtanın birisini kırınca o konuda biraz endişelendim. açıkcası amacım yavru almak değil bu sefer ancak kırılan yumurtalara ve kuşların girdiği stres yüzünden yıpranmalarına çok üzülüyorum .

Erdem Demir

Üyemiz
Arkadaişlar eve geldiğimde bir yumurtda daha yaptğını ve onu kırıp dışarı attıgını gordum ne yapmam gerekıyor yardım eder mısınız?