yumurtalara bakmak

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
merhabalar 8 gün önce muhabbet kuşum yumurtladı. ilk yumurtanın dolu olup olmadığına bakmak istiyorum ama kuş yuvadan çıkmıyor çıksa bile beni görünce hemen yuvalığa girip yumurtalara yatıyor. kuşu kaldırıp altındaki yumurtalara baksam bir sorun olur mu ? strese girer mi ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi sen kapağını aç yuvalığın o zaten korkup çıkar ha eğer çıkmazsa mecbur bekle bence hayvanı kaldırmak strese sokabilir sonra bakmaz  makmaz uğraş dur :)

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
abi sen kapağını aç yuvalığın o zaten korkup çıkar ha eğer çıkmazsa mecbur bekle bence hayvanı kaldırmak strese sokabilir sonra bakmaz  makmaz uğraş dur :)

yorumun için teşekkürler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
eğer kuş yuvadan hiç çıkmıyorsa bırak elleme %99 doludur o yumurta..

serhat koymalı

Üyemiz
Kuştan kuşa farklılık gösterdiği söyleniyor benimkiler sıkıntı çıkarmıyolar çok şükür.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bende 50 takımıdan fazla var hepsinide kapağı kaldırıyorum çıkıyor dişarı bakıyorum yumurtalara zaten 6. gününde lamba yöntemi ile dolu boş durumu anlaşılıyor çıkmıyor diye onamı bekleyeceğim hiçde bir sorun yaşamadım...50 takımda

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Yumurta doluluğu erkek kuşun dişi kuşu tohumlayabilmesi ile alakalıdır.Dişi kuşun yuvadan çıkmaması ve yumurtalara iyi yatması yavruların gelişimi açısından önemli ve gereklidir