Yumurtalı dişinin yuvadan çıkma sıklığı nedir ?

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Yumurtalı dişim var 4 yumurtası var herhalde 2-3 güne 1 tane daha yumurtlayacak . bugün sık sık çıkmaya başladı yuvadan aslında erkekte besliyor ama bazen çıkıyor beni görünce yuvaya gidiyor . bu çıkması filan normal mi ? yani yumurtayı bırakıp çıkması . bu çifti yeni almıştım bir önceki konuda da bahsetmiştim . kafesi de yeni aldım kafes çok aşırı derecede kötüydü . yani demem o ki dişi ne sıklıkla yuvadan çıkar ?

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kuştan kuşa farkeder bazı kuş ilk yumurtadan itibaren yumurtaya yatmaya başlar bazıları 2.veya. 3. yumurtadan sonra yatmaya başlar bazı kuşlarda yumurtayı tamamlayınca düzenli olarak yatmaya başlar yani genel olarak yumurtayı tamamlayınca sadece çiş yapmak için dışarı çıkar

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
DIŞKISINI YAPMAK İÇİN ÇIKAR DİŞİLER YUVADAN
ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK:)

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
kuştan kuşa farkeder bazı kuş ilk yumurtadan itibaren yumurtaya yatmaya başlar bazıları 2.veya. 3. yumurtadan sonra yatmaya başlar bazı kuşlarda yumurtayı tamamlayınca düzenli olarak yatmaya başlar

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
şuan yine dışarıda . aslıdan tam olarak şöyle söyleyim bu kuşları pazar günü aldım getirdim dünde yeni kafese koydum eski kafes çok kötüydü . aldıgım günden beri bu kadar sık çıktıgını hiç görmemiştim dün bile çıkmamıştı bu kadar, yeni kafese koymama ragmen . şuan su içiyor sonra kefesin tellerini kemiriyor erkek yuvaya kovuyor bu gitmiyor :D ben aldıgımda 3 yumurtası vardı dün 1 tane daha yumurtlamış sanki bir tane daha yumurtlayacak gibi . neyse bakalım inşallah yumurtalara bir zeval gelmez .

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Murat AKDAL' Alıntı:
şuan yine dışarıda . aslıdan tam olarak şöyle söyleyim bu kuşları pazar günü aldım getirdim dünde yeni kafese koydum eski kafes çok kötüydü . aldıgım günden beri bu kadar sık çıktıgını hiç görmemiştim dün bile çıkmamıştı bu kadar, yeni kafese koymama ragmen . şuan su içiyor sonra kefesin tellerini kemiriyor erkek yuvaya kovuyor bu gitmiyor :D ben aldıgımda 3 yumurtası vardı dün 1 tane daha yumurtlamış sanki bir tane daha yumurtlayacak gibi . neyse bakalım inşallah yumurtalara bir zeval gelmez .
Yer değişikliği sebebiyle strese girip yumurtaya bakmama oranı da yüksektir kuşlarda. İnşallah öyle bir sıkıntı olmaz.

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Tugay DERELİ' Alıntı:
Yer değişikliği sebebiyle strese girip yumurtaya bakmama oranı da yüksektir kuşlarda. İnşallah öyle bir sıkıntı olmaz.
aslında benimde korkum o yönde . peki ne önerirsiniz  . şuanda içeride

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Siz fazla rahatsız etmeyin . Yuvalıkta yumurtluyorsa büyük ihtimalle yatar . Hayırlısı olsun

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Siz fazla rahatsız etmeyin . Yuvalıkta yumurtluyorsa büyük ihtimalle yatar . Hayırlısı olsun
yuvalıgı değiştirmedim zaten ve ben aldıktan sonrada yumurtladı bir tane . 2 gündür istemeden de olsa rahatsız etmiştim önce eve getirdim sonra kafesini değiştirdim filan ama bundan sonra inşallah rahatsız etmeyecegim

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Mustafa DOĞRU' Alıntı:
İnşallah yavrularınıda görürüz:)
inşallah , eger bu çiftten istediğim verimi alırsam hazır yumurtalı bir eş daha almayı düşünüyorum aynı kişiden .