Yumurtaya yatmıyor (kuşları değiştirdim)

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Umut ERGÜN' Alıntı:
Farkındaysanız aldıgınız kuslar bakmıyor ve olan yavrulara oluyor  icon_naughty icon_naughty
nacizane fikrim begendiginiz kusu alin kuscuda kalsin yavrulari tam atliyacagi zaman getirin evinize neden kendinizi ve kuslarinizi bukadar yorup sorunlu kuluckalara on ayak oluyorsunuz

yatip yatmama olayi herkese bisey soyleyebiliyor ancak bu tamamen kuslarin piskolojisine kalmistir isterse yatar istemezse yatmaz kusundan kusuna degisir

bende 1 cift yumurtali aldim karanlikda yumurtaliga girmislerdi agzina gazete koyup sarsmadan getirdim yumurtaligi degistirmeden kafese taktim kuslari getirmeden once kafesdeki kalamari yemleri sulari herseyi yenileyip temizledim aksam yumurtaligi taktim 3 gun yanina ugramadim hic bir sorun olmadi ancak yumurtali kus almak bile bile lades olmaktir aldim sorun yasamadim ancak tavsiye etmiyorum edilmiyorda

kolay gelsin

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Yer değişikliğinde yumurtaya yatıp yatmama kuşuna göre değişebilir. O yüzden de aldığınız kişi sizi aldatmış demek gibi bir ithamda bulunmak biraz ağır kaçabilir. Benim kuşlarımın yerlerini değiştirdiğimde %80 i yatmış ve yavruları da çıkarmışlardı.

İkinci sorunuza gelince; yavrular yeni çıkmışsa dişinin hemen yumurtlaması bana garip geldi. Acaba önceden kalmış bir yumurta olabilir mi? Eğer yavrular yuvadan atlamaya yakın ise o zaman yumurtlayabilir. Eğer öyleyse dikkat edin çünkü bazı kuşlar bu durumda yavruya zarar verebiliyorlar :)

Hayırlı üretimler :)

+1