yumurtlamaya hazırlanan dişi kusmaya basladı

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
bi ciftim yaklasık 2 aydır beraber duruyordu. erkek 1 yıla yakın bende dişiyi 2 ay once almıştım. aldığımda fazla yağlıydı ve ceresi kahverengiydi. Sonra zayıfladı ve ceresi beyazlaştı. 3 hafta önce garaja diğer kuslarımın oldugu yere koydum. ceresi tekrar kahverengi oldu. 15 ekimde yuvalık taktım. Ve dişi kusumun poposunun şişmeye basladıgını farkettim. 4-5 gun önce ciftleştiklerini gördüm. hergun dişiyi elime alıp poposunu yokluyordum yumurta gerçekten var mı diye ve yuvaya bakıyordum. bugun kusmaya basladıgını gordum ve poposundaki şişlik yoktu. sanki hafif morarmış gibiydi. Kabarıyor pek hareket etmiyor ama erkekle kurlaşıyorlar. Yuvayı ve akıllı yemliği kemiriyordu. ben elime alıp bakmaya basladıgımdan beri yuvaya girdiğini görmüyorum. ama akıllı yemliği baya kemiriyor. yemleri çöp haznesine atıyor.

Vivid marka yem kullanıyorum. Cuvaldaki yemleri cam ve plastik kavanozlara koydum. cuvalda az bişey kalmıştı o bitti su an plastik kavanozdakinden koyuyorum. 2-3 gun önce 16-17 dereceydi bende elektrkli ısıtıcı koydum su an 18-20 arasında seyrediyor ısı. haftada bir altını temizliyorum. sulukları temizlemeyi bu bayram biraz aksattım. Gecen hafta 1-2 kere yumrtalı mama vermiştim 1 gunu geçirmeden aldım. bugun tekrar mama koydum. mamayı Refik Türkten almıştım. 1 aya yakın oldu plastik kavanozda duruyor. o mamayı yumurtayla karıştırıp veriyorum   
bazen acık yesil bazen koyu yeşik kaka yapıyor. bazende normal beyaz kağıt koyup incelediğimde yeşil kısım dağılmıyor fakat suyu kağıdı yeşil yapıyor.

Aklıma gelen herşeyi yazdım. Baska yazmam geren birşey varsa sölemeniz yeter. Acaba sorun nedir?

cevaplarınız için simdiden teşekkürler..

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Uğurcan buradaki problem senin sabırsızlığın,kuşları rahat bırak,onu öyle yapmışın bunu böyle yapmışın!! yumurtlayacak kuş yumurtlamaz böyle yaparsan,üreticiliğin ilk adımı sabır ok.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
işte öğrenmek istediğim buydu. sorun olmayacagınısandıgım icin bakıyordum bundan sonra yem su temizlk gerisi onlara kalmıs :D inş. baska bi problem yoktur.

mustafa0028

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
sarımehmetoğlu
Ahmet SALMAN' Alıntı:
Uğurcan buradaki problem senin sabırsızlığın,kuşları rahat bırak,onu öyle yapmışın bunu böyle yapmışın!! yumurtlayacak kuş yumurtlamaz böyle yaparsan,üreticiliğin ilk adımı sabır ok.

MODOGLU

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KONCUK
açıkcası benim sabrım 1 yılı geçti ama yaptığım işlerin bu siteyle tanıştıktan sonra hepsinin saçma oldduğunu anladım ve şimdi üretimhaneye çevirdim 20m karelik bi salmaya çevirdim koca bi oddayı ve burdda yazılan herşeyi uyguladdım ve çoğu şeyin değiştiğini farkettim sabır ve bu site allahın izni ile isteğimin verime dönüşeceğine artık eminim

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ugurcan buran' Alıntı:
işte öğrenmek istediğim buydu. sorun olmayacagınısandıgım icin bakıyordum bundan sonra yem su temizlk gerisi onlara kalmıs :D inş. baska bi problem yoktur.
;)