Yurtdışı (Sudan)'dan Kuş Getirmek

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
Merhabalar

Kardeşim Sudan'da üniversite okuyor.mart ayında 15 günlüğüne tatile geliyor.gelirken papağan  getirmek istiyor bir çift.

muhtemelen Mısır havayolları yada Thy ile gelecek.
ne gibi bir prosedür var daha önce uğraşan getiren varmı ?

ara - jako gibi popüler papağanların fiyatları çok uygun oralarda.
değişik kan olması bakımından jako yada ara yerine başka bir çiftte getirebilir.1-2 hafta içerisinde sudan ın meşhur kuş pazarına gidip fotoğraflar çekecek.bol bulunan kuş çeşitlerinide araştıracak.)

cites belgesi gibi bişeyler duymuş orda dikkat etmemiz gereken uygulamamız gereken prosedürler varsa beni aydınlatırsanız sevinirim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
getirebilirse sarı lacivert ara papağanı getirmesi en akıllıca olanıdır.. ama sanırım biraz ugrastircak orda ucuz olabilir.. ama getirmesi icin belgeler gerekecek o belgelerin tutarıyla birlikte buradaki satis tutarlariyla aynı olursa eger getirmesinin bir anlamı yok.. önce bi arastirsin giderlerini hesaplasın ve alacagı cinsi öyle secsin.. sonuc sonra hüsran olmasın.. saygılar

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
sağa sola sorduğuna göre jakoların ortalama 60 tl civarı oldugunu söyledi.(asgari ücret 250 tl dolaylarında)
belge konusunda sağlam kaynak bulamadım sıkıntımız orada.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
belge konusunu kardeşiniz orada araştırmalı.sonuçta belgeleri oradan çıkarmıyor mu?

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
oradan cıkan belgenin burda kabul görmesi olayı var.ucakla gelindiğinde şu belgede lazımdı denirse sıkıntı olur. mesela karantina olayı varmı 1 çift kuş için bunları falan nasıl bulucam yetkili merciler neresidir çözemedim

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
teşekkür ederim ilginiz için.

tarım bakanlığına mail attım bakalım dönerler inşallah mart a kadar.

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
bi önceki yorumumda bimer e mail atacağımı söylemiştim. 30.01.2012 tarihinde attığım maile 03.02.2012 tarihinde posta yoluyla cevap gelmiş.bugün elime ulaştı.

http://yasakli.gkgm.gov.tr/ linkinde yayınlanan "Hayvan hastalıkları nedeniyle yasak konulan ülkeler ve Yasaklanan maddeler listesi"ne göre Sudan'da Avian infuenza ve Newcastle hastalıklarının görülmesi sebebiyle bu ülkeden gelecek olan kanatlı hayvanların ülkemize girişine izin verilmemektedir denmiş.

benim gibi başka ülkelerden canlı hayvan getirmek istyeen olursa yukarıdaki linkten ülkeyi seçerek o ülkede bulunan hastalığı ve hastalığa tıklayarak hangi hayvanlarda mevcut olabileceğini görebilir.

özetle Sudandan kanatlı hayvan getiremiyoruz.
Bu arada Bimer in bu kadar hızlı olup 8 gün gibi kısa bir sürede yazılı olarak posta yoluyla cevap vermesine şaşırdım..