yuva temizliği nasıl yapılmalı...

metkuy

Uzman Üyemiz
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Yahya bey ve Metin bey zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Peki anne yumurta bırakmadan önce talaş koymak doğrumudur. Yoksa yavruladıktan sonramı koymak doğrudur?
Ben talaşı yumurtlamadan önce koyuyordum , anaçlar zaten yuvaya dışkı yapmadıklarından yavrular çıkana kadar talaş temiz kalıyor fakat bu konuda benim yaptığım doğrudur diyemem herkesin kendisine göre doğruları var, yavru çıktıkdan sonra talaş koyanlar ve çok az miktarda talaşın yeterli geldiğini söyleyenlerde var , dışkıların emilip yavrunun ayaklarına yapışmaması için ben 1 cm kalınlıkta koyuyorum ve çam talaşı kullanıyorum. (içerisinde çeşitli kimyasallar bulunan mdf talaşından uzak durmak gerek)

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
yorumlar için teşekkür ederim,aynı tip yuvalık var elimde onla hızlı bi şekilde değiştireceğim.

bide eve getirirken kafesini değiştirdim box içindeydi,eve getirince kafese aldım,yavrular çıkınca hemen yumurta yapar mı, yoksa zaman gecermi biraz

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Metin KUYUMCU' Alıntı:
Ben talaşı yumurtlamadan önce koyuyordum , anaçlar zaten yuvaya dışkı yapmadıklarından yavrular çıkana kadar talaş temiz kalıyor fakat bu konuda benim yaptığım doğrudur diyemem herkesin kendisine göre doğruları var, yavru çıktıkdan sonra talaş koyanlar ve çok az miktarda talaşın yeterli geldiğini söyleyenlerde var , dışkıların emilip yavrunun ayaklarına yapışmaması için ben 1 cm kalınlıkta koyuyorum ve çam talaşı kullanıyorum. (içerisinde çeşitli kimyasallar bulunan mdf talaşından uzak durmak gerek)
Bu soruyu şu yüzden sordum metin bey. Burda bir abim var 50 çift kuşu var bana dediki içerde yumurta varken talaş koyarsan anne yumurtaları çeviremez bu sefer her yerini ısıtamaz dedi. ya toz talaş kullan ya hiç kullanma dedi bana. Bu doğru bi düşüncemidir?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Yahya bey ve Metin bey zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Peki anne yumurta bırakmadan önce talaş koymak doğrumudur. Yoksa yavruladıktan sonramı koymak doğrudur?
Ben bir sonraki kuluçka için temizlenmiş yuvayı takarken çok az ( bir avuş kadar) talaş atarım, sonra yavrular çıkmaya başladıkçada azar azar talaş ilave yaparım...Bu da benim kümesimin dogrularındandır...(her kümesin kendine göre dogruları vardır saygı duyarım...)

metkuy

Uzman Üyemiz
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Bu soruyu şu yüzden sordum metin bey. Burda bir abim var 50 çift kuşu var bana dediki içerde yumurta varken talaş koyarsan anne yumurtaları çeviremez bu sefer her yerini ısıtamaz dedi. ya toz talaş kullan ya hiç kullanma dedi bana. Bu doğru bi düşüncemidir?
Hem toz talaş hem iri talaş ikisinide kullandım sorun olmadı, toz çam talaşı tercihimdir.
Yahya abinin yaptığı gibi başta az talaş koyup yavru çıktıkca artırabilirsin , daha sağlıklı olacaktır.