Yuvalık ve kafes değişimi hakkında birkaç soru

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Arkadaşlar merhabalar, şu an bir salma kafes yapmaktayım, yapım aşamalarını da farklı bir konuda uzun uzun anlatacağım size inşallah. Aklıma takılan birkaç soru var;

1- Yuvalığın tabanından yuvalık kapısının merkezine olan uzaklık maksimum kaç cm olmalıdır? Yüksek olursa yuvadan atlayan yavrular zarar görür mü?(Benim yaptığım salmada yuvalığın kapısının merkezinden tabana olan mesafe ortalama 38 cm olacak, uygun mudur?)
2- Şu an kuşlarımın bulunduğu çifthane üretim için uygun değil ve yeni yaptığım salmaya almam lazım çiftimi. Ancak şu an araları çok iyi, sürekli çiftleşiyorlar ve öpüşüyorlar. Ayırmak istemiyorum. İkisini beraber aynı anda koysam yeni salmaya herhangi bir zararını görür müyüm?
(Bu konulardan farklı olarak :) )3- Bu dişiler yuvalığın içini nasıl görüyor, yumurtlayacakları zaman yavrularını nasıl buluyorlar, bu da benim merak ettiğim bir soru.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
1 - 38 cm fazla değil ama atlayan kuşların yuvaya geri çıkması sıkıntı yaratabilir. 2 - zaten kuşlar eş bence birlikte alın yeni kafeslerine. 3 - yuvalığı on tarafına giriş tüneğı yerleştirin . Giriş kapısı ve havalandırma deliklerinden içeri giren ışık kuş için yeterlidir yumurtaları da yavrularını da görebilecek yetenekle donatılmış canlılardir  , (muhabbetler insan gözünün 16 katı daha iyi görüyor )

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Fatih MANSIZ' Alıntı:
1 - 38 cm fazla değil ama atlayan kuşların yuvaya geri çıkması sıkıntı yaratabilir. 2 - zaten kuşlar eş bence birlikte alın yeni kaderlerine. 3 - yuvalığı on tarafına giriş tüneğı yerleştirin . Giriş kapısı ve havalandırma deliklerinden içeri giren ışık kuş için yeterlidir yumurtaları da yavrularını da görebilecek yetenekle donatılmış canlılardir  , (muhabbetler insan gözünün 16 katı daha iyi görüyor )
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için.
Yuvadan atlayan yavru tekrar yuvalığa çıkamayacağı için mi problem olur?anlayamadım ilk soruma cevabınızı.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Evet ama öyle ciddi bir sorun teşkil etmez yavruyu yerde de besleyebilirler