Yuvalıkta hamster talaşı

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Arkadaşlar yuvalıkta hamster talaşı bit yapar mı ?Burdaki tavsiyelere göre hamster talaşı koydum tozsuz.Bazı yerlerden okudugun kadarıyla bıt yapar kum koyun yazıyordu sızın yorumlarınızı beklıyorum.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Tolga ALTINTAŞ' Alıntı:
Arkadaşlar yuvalıkta hamster talaşı bit yapar mı ?Burdaki tavsiyelere göre hamster talaşı koydum tozsuz.Bazı yerlerden okudugun kadarıyla bıt yapar kum koyun yazıyordu sızın yorumlarınızı beklıyorum.
Bit olayı sizin dezenfektenizle alakalı bir olay... Sadece hemstır talaşı bit üretirmi diyosanız şayet hayır üretmez :)

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Yuvalığın mı kafesin mi dezenfekte olayından bahsettınız acaba?Kuşum yumurtlamaya hazırlanıyor yuvalığa ellemesek bence ıyı yoksa ıyıce huylanır dıye dusunuyorum

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Komple dezenfekte... Yemliklerden, yemden, tüneklerden, suluktan, kafesten tutunda herşey... Yuvalıkta dikkat etmeniz gereken yavrular çıktıktan sonra mümkünse tozsuz talaş koymanız. Nedenide yavruların dışkıları talaşa yapışsın ve mikrop kapmasınlar, kemirmesinler, üzerlerine ayaklarına yapışmasın. Dişiniz yumurtlamaya hazırlanıyo ise dokunmayın hamster talaşı bit oluşturmaz kendi kendine. Haftada 1 değiştirin talaşları yeterli olacaktır. Temizlik önemli....

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Bence yuvalıkta kesinlikle kum olmaz.Kum bence yumurtaları çabuk soğutacaktır.Bilgim belki yanlış ama kum bence bit yapmaya daha uygun.Çocuk parklarında oyun alanlarında eskiden kum olurdu ve bu kumda bitlenme yoğun görülürdü.

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Evet bende oyle dusunuyorum tozsuz hamster talası koydum fakat arkadasımız onu haftada 1 kere degıstır demıs dısı bundan hoslanırmı yuvalıga bence hıc ellememem gerek suanda

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
Komple dezenfekte... Yemliklerden, yemden, tüneklerden, suluktan, kafesten tutunda herşey... Yuvalıkta dikkat etmeniz gereken yavrular çıktıktan sonra mümkünse tozsuz talaş koymanız. Nedenide yavruların dışkıları talaşa yapışsın ve mikrop kapmasınlar, kemirmesinler, üzerlerine ayaklarına yapışmasın. Dişiniz yumurtlamaya hazırlanıyo ise dokunmayın hamster talaşı bit oluşturmaz kendi kendine. Haftada 1 değiştirin talaşları yeterli olacaktır. Temizlik önemli....
+1

griayhan

Yeni Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
kökdemir
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:

uğur bey selamlar.. haftada bir değiştirin talaşları derken biraz açarmısınız? sıkıntı olmaz mı anne rahatsız olmaz mı. bi de yumura var iken mi? yavru var iken mi değiştirilmesi lazım gelir?

griayhan

Yeni Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
kökdemir

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Ayhan KÖKDEMİR bey ;

Yuvalığına hijyenik olarak bak gerek yok ise elleme kalsın.illaki değiştireceksin diye kural yok , olay tamamen temizlikle ilgili yani koku vb.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Remzi DEMİR' Alıntı:
Bence yuvalıkta kesinlikle kum olmaz.Kum bence yumurtaları çabuk soğutacaktır.Bilgim belki yanlış ama kum bence bit yapmaya daha uygun.Çocuk parklarında oyun alanlarında eskiden kum olurdu ve bu kumda bitlenme yoğun görülürdü.
+1
hamster talaşı veya normal marangozlardan temin edeceğiniz talaş içerisine kurutulmuş okalptus yaprağı karıştırırsanız bit olayı ortadan kalkar..