Yuvaya ne koymalıyım?

bycannby

Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
G.
slm herkese
Çiftim çiftleşti yakın zamanda yumurta bekliyorum yuvaya ne koymalıyım malzeme olarak şimdiye kadar kuş kumu duruyordu ve dişi kuş muhtemelen ben yokken doğuracak ve benim kuşlarım odamda serbest durumdalar artık kafesi kapalımı tutmalıyım yani normalde saat 8den 10 kadar falan açık oluyolar sonra kafese konuluyor hizmetli tarafından artık sadece ben varkenmi çıkarayım yoksa takılsınlarmı etrafta

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
talaş koymalısınız kum yumurtaları çabuk soğutur talaş koymazsanız da yumurtalar çarpışıp kırılabilir kafes kapalı dursun yoksa yavru fln olmaz elinize de alıştırmayın

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
talaş koymalısınız kum yumurtaları çabuk soğutur talaş koymazsanız da yumurtalar çarpışıp kırılabilir kafes kapalı dursun yoksa yavru fln olmaz elinize de alıştırmayın
+1
koymasanızda dişi zaten yumurtalara oturacağından onları sıcak tutacaktır.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
sıcaklığından değil de abi birbirlerine çarpmasınlar diye ama dişi de her zaman yuvada kalmıcak yani önümüzde kış yumurtalar soğuyabilir gerçe kuşa göre değişir ama salık gezmesi de dışarı çıkma isteğini arttıtır  bnce

bycannby

Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
G.
yaa benim kuslarım bana özel olduğu için sadece iki kuşum var ve ikiside benim bebeklerim yani elimde oynarlar bilgisayarı beraber oynarız yemek yeriz falan yani onlar bana çok alışkınlar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
yavruları olması için bnce salmayın zatn öbür türlü yavruları olmayabilir

bycannby

Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
G.
bilgiler için herkese teşekkür ederim ancak kuşlarım sabah dışarı çıkmak için can atarlar dışarı çıkar dolaşır öter sonra kafesin üstüne gelirler dişi yuvaya gider takılır içinde erkek şarkı söler falan bu arada güzel bi belirti farkkettim sanki dişi kuşum albino bnm cersi beyadı nerdeyse şimdi kahveye döndü ve arkası şişmeye başladı sanırım yumurta geliyo dün çiftleşmelerine sanırım şahitlik ettim çalışırken ii belirtilemi bunlar?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
belirtiler iyi keşke salmaya alıştırmasaydınız ama inşallah yavruları olur

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yumurtlayacak olan kuş kafesten dışarı salınmaz kuşlar sürekli kafeste kalmalı yuvalık malzemesine gelince ben hizar tozu koyuyorum dışkının nemini en iyi o alıyor

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
yavrular yuvadan atlayıp yem kırmaya başlayıncaya kadar salmayın. yoksa zor yavru görürsünüz.

hayrullahkıral

Üyemiz
Adı
hayrullah
Soyadı
kıral
ustalarım öncelikle başlığı açan arkadaşın konusunun altında soru sorduğum için özür dilerim. Ancak konu birbiri ile bağlantılı olduğu için burada sormak istedim. yuvalık da kum denedi, talaş denedim, talaş tozu denedim, hiç bir şey koymamayı da denedim. çok şükür hepsinde zayiat vermeden yavrularımı aldım. benim sorum hepsini denemiş olmama ayrıca Avisprey ve Exobit marka bit ilaçlarını kullanmış olmama rağmen bit sorununu çözemedim. hatta yuvalığın içini boş bıraktığım zaman sanki daha geç bit oluyor. ne kullanmam gerektiğini bilemedim. tavsiyesi olan ustalar tecrübelerini bildirirse sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. bol yavrulu üretimler...