Zayiflik ve uctuktan sonra hapsurupyem kusma

Mrv5

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Beşenk
Merhabalar
5 aylık daha yeni yeni tüy dokumune giren erkek muhabbet kuşum var fakat yaklaşık 1,5 aydır düzgün yemek yemiyor kakasi hiç tam katı biçimde ve koyu renkli olmadı. Başlarda ishal olduğu için baytril tedavisi uyguladı veteriner beş gün boyunca sonra düzelir gibi oldu iki hafta sonra yine dışkı sümük kıvamında ve yeşil . Boyut olarak arada büyük arada çok kücük yapar oldu. Bir haftalığına eve gittiğimde astim olan kusumla aynı kafeste besledim fıstığı fakat ondan sonra ne olduysa bizimki de uctuktan sonra konup aksirmaya hapsurup etrafa tukuruklu yem sacmaya başladı. Neşesi gayet yerinde bir kuş lakin çok zayıf bir turlu kilo aldiramiyorum kuruma dan da suphelendim ama o ihtimali düşünmek istemiyorum. Bana iştah açmak ve şu kusmalari konusunda bilgisi olanların yardım etmesini rica edeceğim. Teşekkürler

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Öncelikle kuşunuzu uygun bir antibiotik ile 3 gün tedavi uygulamalısınız. Bir önceki ilacı olabilir. Normalde 3 günde geçmesi lazım. 4. günde multivitamin takviyesi yaparsanız birkaç günde canlanır. Bildiğim kadarı ile antibiotik ve vitaminin aynı anda kullanılması tavsiye edilmiyor.

Geçmiş olsun

Mrv5

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Beşenk
Öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz tavsiye için fakat şunu sormak istiyorum geçmişte beş günlük baytril tedavisi gördü hayvan üstüne bir daha antibiyotik vermek zararlı olmaz mi acaba? Bir de günden güne zayıflıyor göğüs kemiği hafif sivrilesmis hareketi gayet yerinde hayvandan neşeli ama korkuyorum yanlış bi tedavi uygulamaktan

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Anlattıklarınız e-coli ye de işaret ediyor. Tedavi etmeye başlamazsanız sonu zaten ölüme kadar varabilir. O nedenle e-coliye etkili bir antibiyotike başlamanız tavsiye olunur. Geçmişte olan olmuş. Bugün mevcut soruna yönelik hızlıca önlem almaya bakın.

Gereksiz durumlarda antibiyotik veya başka kimyasal kullanımını hiçkimse tavsiye etmiyor zaten. Karar sizindir.