Zeolit Hakkında Neler Biliyoruz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aydın Bilgiç

Takipçi Üyemiz
Adı
Aydın
Soyadı
Bilgiç
Arkadaşlar bakıyorum bazı arkadaşlar zeolit i taban kumu olarak kulandıkdan sonra kuşlarında ölümlerin başladığından söz ediyor,Ben 1 yıla yakındır taban kumu olarak zeolit kulanmakdayım ilk zeoliti Manisa dan Özcan Göktürk (Manisa Tropikal PET SHOP ) kardeşimin tavsiyesi ile alıp kulanmaya başladım memnun kalınca Balıkesir toptan zeolit den Recep ve Cumhur Çakar a da sipariş verdim şu an sadece taban kumu olarakda değil mama katkısı olarakda toz formunu kulanmaktayım bir tek kuşum dahi ZEOLİT den ÖLMEDİ aksine kümesimde koku kalmadı kuşlarımın pislikleri boncuk boncuk oldu barsaklarının düzene girmesinden iştahlarıda da gözle görünür bir artış oldu ve hiç bir zararını görmedim aksine faydasını gördüm.
Ölüm leri Zeolite bağlamakdansa başka sebeplerin olabileceğinide göz önünde bulundurun bi araştırın bence direk zeoliti günah keçisi yapmayın,benim cevremdede en 4-5 kişi var taban kumu olarak zeolit kulanan ama hiç birinden zeolit kulandığı için kuşlarında ölüm olduğunu duymadım işitmedim.
taban kumu olarak zeolit kullanan biri olarak benim izlenimim bu :eek:

yaşar

Üyemiz
Adı
yaşar
Soyadı
kabak
aydın bilgiç  kardeşim kimse kimseyi günah keçisi yapmaz . Kimse kimseyide korumaz , olan şeyleri yazdık dikkatini çekerim . Öle atarlı yazmanada gerek yok ! Yoksa sanamı dokundu ?

yaşar

Üyemiz
Adı
yaşar
Soyadı
kabak
aydın bilgiç kardeşim kimse bu işin altından birşey aramasın , zaten olay ortada burada 2 kişinin canı yanmış bizde kimsenin canı yanmasın diye çabalıyoruz .
Anlamak isteyen anlar ...

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Yaşar Bey,

Öncelikle olayla ilgili tekrar geçmiş olsun diyoruz.

Olayın gerçekleşmesinden sonra, 7 haziran 2013 tarihinde bizimle yaptığınız ilk telefon görüşmesinde sitenin düzenlediği kampanya çerçevesinde kazanmış olduğunuz 30 kg ZEOLİT’in size 3 haziranda teslim edildiğini, 4 haziranda kümesinize ürünü serdiğinizi, mama katkısını yedirdiğinizi ve 6 haziranda 16 kuşunuzun ölümü ile ürünü kaldırdığınızı bazı kuşlarınızında hasta olduğunu ve maddi kaybınızın bulunduğu ifade etmiş idiniz.
Bu doğrultuda bizde size ürünümüzle ilgili bir sorun olmayacağını bu durumu bir Devlet Kurumu vasıtasıyla gerekli tahlilleri yaptırmanız halinde ürünümüzden kaynaklanan bır ölüm nedeninin belgelenmesi halinde tüm zararınızın tarafımızdan karşılanacağını ve bu platformda dahil tüm satışlarımızın iptal edileceğinin yanı sıra bizden ürünü satın alıp bizlere memnuniyeti ifade eden müşterilerimizi de arayabileceğinizi size beyan etmiştik.
Sizinle yaptığımız tüm telefon görüşmelerinde ürünümüzden olmadığının tarafımızdan bilinmesine rağmen “canınız yandığından dolayı” sizi kırmamaya üzmemeye gayret ettik. Ancak sizinle uzun uzadıya yaptığımız tüm telefon görüşmelerinde de beyan ettiğimiz üzere 10 haziran tarihinde yaptığımız görüşmede, 24 kuşunuzun öldüğünü maddi kaybınız yaklaşık 3.000,00.-TL olduğunu, kampanya dahilinde hediye ürünleri kullanan talihlileri (Örneğin Hamza Beyi) aramanızı istediğimiz kişileri aradığınızı ve hiçbirinin ürünü kullanmadığını söylemeniz üzerine bizi yalancı konuma düşürmeye kalmanızdan dolayı birbirimizi daha fazla kırmamak ve karşılıklı olarak ters bir söz söylememe adına, Zeoliti, Ölen kuşlarınızdan birini ve kullanmış olduğunuz yem veya mamaların tahlili yaptırmanızı, ZEOLİT’ten kaynaklanan bir ölüm olayı kanıtlamanız durumda TÜM ZARARINIZIN KARŞILANACAĞI söylemiş ve sizde Cuma günü raporu alacağınız söyleyip telefonu kapatmıştınız.
Aradan geçen 15 gün sonra tekrar 25 haziranda bizi aramış ve raporu aldığınızı, ölümün zeolitten kaynaklandığını söylemiş idiniz. Ancak size gerekli tahlilleri Maden Teknik Arama İstanbul Müdürlüğünün adresini vermiş olmamıza rağmen zeoliti ve yemleri tahlil ettirmediğiniz, Zeolitin tahlili için size yakın olan bir laboratuarla görüştüğünüzü 10.000,00 TL tahlil ücreti istendiğini belirtmiştiniz. Halbuki Maden Teknik Arama Kurumunun internet sayfasını kontrol ederseniz gerekli tahlil ücretlerinin ne kadar küçük miktarlar olduğunu görürsünüz.
Sizden istediğimiz bahse konu raporu 26.06.2013 tarih ve saat 16.59’da bize faks ile gönderdiğinizde durumun ZEOLİTTEN KAYNAKLANMADIĞI, ölüm olayının KOKSİDİYOZA BAĞLI BAĞIRSAK İLTİHABI SONUCU GELİŞEN İSHAL’den kaynaklandığı görülmüştür.
Uzun uzadıya burada bilgi kirliği yapmaktansa bize göndermiş olduğunuz NEKROPSİ RAPORU’nun biz sizin adınıza burada yayınlıyoruz. Büyük bir ihtimalle site üyeleri arasındaki Veteriner Hekim olan üyelerde bu raporu gördüğünde konunun ZEOLİT’ten KAYNAKLANMADIĞI yazacaklardır.
Biz bu sayfada yeterince link paylaştık. Acizane siz bizim büyüğümüzsünüz sizden şunu rica ediyoruz. Lütfen paylaştığımız linklere bir göz atınız. KANAATİNİZİN yani KUŞLARINIZIN ÖLÜMÜNÜN ZEOLİTTEN DOLAYI OLMADIĞINI KESİNLİKLE GÖRECEKSİNİZ!
VE SİZİN NEZDİNİZDE BİZ ŞUNU YENİLİYORUZ!
OLMAZ AMA BİZİM GÖNDERDİĞİMİZ ZEOLİTTEN DOLAYI İNSANLARIN ZARAR GÖRMESİNİ BİZ İSTEMEYİZ.
2 KURUŞ PARA KAZANACAĞIZ DERKEN BİZ KİMSEYE 100 KURUŞ ZARAR VERMEK İSTEMİYORUZ.
VE ZEOLİTTEN KAYNAKLANAN BİR ÖLÜMÜN VUKU BULMASI HALİNDE BİZ BU İŞİ BIRAKIRIZ.
LÜTFEN KONUYU BİZE VERDİĞİNİZ MADDİ ve MANEVİ ZARAR AÇISINDAN DA TETKİK EDİNİZ VE ONA GÖRE HAREKET EDİNİZ.

SAYGILARIMIZLA;

yaşar

Üyemiz
Adı
yaşar
Soyadı
kabak
Selattin abiyle telefonla görüştüm bu konuyu fazla büyütmek istemiyorum , ALLAH herkezin işini gücünü ras getirsin , SAYGILAR ...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bu işi çozmenin en kolay yolu biolojik test. Yani Yaşar abiye gönderilen zeolitten bir miktar laburatuvara verilir ve koksidiyoz incelemesi yaptırılır. İçerisinde Eimeria paraziti (koksidiyoz) çıkarsa muhtemelen kuşalar zeolitten ölmiştür. Zeolit koksidiyoz testinden temiz çıkarsa, hastalığa sebep olabilecek diğer olasılıklar araştırılmalıdır.

bu arada ben zeolit henüz kullanmadım.

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Yaşar Bey;
Size teşekkür ederim. Şu yazdıklarınızdan şunu anlıyorum ki o kadar linki paylaştık okumak zahmetinde bulunmamışsınız!
Aydın Abi sevdiğimiz bir insan, ürünü kullandığından dolayı gerekeni yazmış.
Ancak sizin konuyu farklı noktaya çekmek istemiz bizi düşündürüyor! Daha öncede size şunu belirtmiştim. Biz insanlar hakkında her daim hüsnü’zan besliyoruz. Ama maalesef sizde suizan noktasına bunu çevirdiniz.!
Demişsiniz ki “kimsenin canı canmasın diye çabalıyoruz” çok güzel BİZE VERDİĞİNİZ ZARARIN FARKINDA MISINIZ? ZANNETMİYORUM.
Ama biz Allahu Teala’nın (C.C) izniyle bunun üstesinden geliriz!
Biz sizin yerinize burada bize göndermiş olduğunuz NEKROPSİ (ÖLÜM NEDENİ) RAPORU’nu
Açıklamalı olarak paylaşıyoruz.
Forumdaki Veteriner Hekimi ve Duyarlı arkadaşlar konuyu değerlendireceklerdir.
Ancak şunuda biliniz ki ZEOLİT’ten olmayan kuş ölümlerinizden dolayı böyle bize ve ürüne töhmet altında bırakmanız anlaşılacak ve açıklanacak bir durum değil!
Selahattin Bey’in Bu sayfayı kapatmamasını ve insanlar birbirini kırmadan yazmasını temenni ederdik. Çünkü herkes konuyu net bir şekilde idrak ederdi!
Saygılarımızla;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=150032348521186&set=a.150031521854602.1073741833.100005432652356&type=3&theater
T.C.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
Patoloji Anabilim Dalı​

Sayı : 13/410 Tarih: 20.06.2013
Protokol No: 2013002874 (13/272)
İlgi: İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın 10.06.2013 tarihli sevki

NEKROPSİ (ÖLÜM NEDENİ) RAPORU​

Hasta Sahibinin Adı ve Soyadı: Yaşar KABAK
Hayvanın tür, ırk, cinsiye ve yaşı: Muhabbet Kuşu, 3 4 aylık, erkek
Anamnez: Altlık değiştirildikten sonra 24 kuş ölüyor. Kalan 3 kuşdan biri nekropsi (ölüm nedeni) için getiriliyor. Ötenazi (öldürme) yapıldı.
Nekropsi Tarihi: 10.06.2013

MAKROSKOBİK (GÖZLE YAPILAN) BULGULAR
Akciğerler konjesyone (kanın toplanması) görünümdeydi.

HİSTOPATOLOJİK (MİKROSKOBİK) BULGULAR

Akciğer: Akciğer kapillarlarının (kılcal damarlar) aşırı dolgun olduğu yer yer göllenme tarzında eritrosit (alyuvarlar) birikimleri görüldü.
Karaciğer: Fokal dejeneratif (bölgesel yıpranma) değişimler görüldü.
Bağırsak: Damarlar dolgundu, villi intestinalisler (ince bağırsak kılları) tamamen dökülmüş, propria mukozada (üst yüzeyde) mononükleer hücre infiltrasyonu (hücre çekirdeğinde yıkım), çok sayıda farklı gelişim aşamalarında Eimeria (koksidiyoz bakterisi) etkenleri ve yumurtaları saptandı. Bezlerde nekrotik (salgı bezleri ölümü) değişimler izlendi.

HİSTOPATOLOJİK (MİKROSKOBİK) TEŞHİS​

Akciğer: Hiperemi (kanama), Konjesyon (pasif kanama)
Karaciğer: Hiperemi (kanama), parankim dejenerasyonu (hücre merkezlerinde yıpranma)
Bağırsak: Nekrotik enteritis (hücre ölümlü bağırsak iltihabı), koksidiyozis.

Ölüm sebebi: Koksidiyozise bağlı enteritis (bağırsak iltihabı) sonucu gelişen dehidrasyon (ishal)

Nöbetçi Araştırma Görevlisi Nöbetçi Öğretim Üyesi
Dr. Özge ERDOĞAN Prof. DR. Aydın GÜREL

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Günay Bey!
Öneriniz için teşekkür ederiz. Bu teklifi biz Yaşar Bey’e yaptık! Ancak kendi bildiği ve kulaktan dolma ifadelerle hareket etmeyi tercih etti.
Yukarıdaki linkleri de incelerseniz KOKSİDİYOZ’un ZEOLİT’in içinde yaşayamayacağını görebilirsiniz.
Çünkü, Koksidiyoz nem, isteyen bir bakteridir. Zeolit ise nemi toplayan, kalsiyum yüklü bir doğal madendir.
Neyse anladığımız kadarıyla fazla yazmaya gerek yok!
Bize ulaşmak isteyenler arkadaşlar facebook veya sanalpazar üzerinden ulaşabilirler.
İsteyen buradan da özel mesaj atabilir. Ki mail adreslerimize gerekli bildirimler gelmektedir.
Saygılarımızla;

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Konuyu kapatmıştıkki cumhur bey az önce beni aradı ekleyeceği yazılar yazılarının olduğunu söyledi konuyu tekrar açıp cumhur beyin eklentilerini eklemesinden dolayı konu tarafımdan tekrar kilitlenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...