01.04.2012 KÜŞÜM YUMURTLADİ YANLİZ BİR SORUN VAR ?

FeyzullahCrazymotorist

Takipçi Üyemiz
Adı
Feyzullah
Soyadı
Crazymotorist
Merhaba arkadaşlar büğün üretimhaneme gittiğimde sabah kuşlarin yemini tazeleyim dedim benim muhabbet küşüm 1 tane yumurta yapmiş gerisi gelir inşallah yanliz yumurta yapmadan önce yuvarlıgın icine talaş koydum onu bir güzel yuvarlıktan termizledi dişi ben koyuyorum o temizliyor bende biraktim koymuyorun Yanlız Yumurta Yuvalığin icinde ben yem koyuyunca 1 o yana 1 bu yana gidiyor yani oynuyor lutfen yardimci olurmusunuz iyi günler

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
yumurtlamadan önce yuvalığı hazırlasan daha iyi olurdu. şimdi talaş koysan tekrar atacaktır. yavrular çıkana kadar çok rahatsız etme. kum soğuk tutar kum koyma az miktarda yem kabuğu koymayı dene

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Toz talaş koyun atamaz zararıda yok.Tabi temiz ve çam talaşı olmalı,kimyasal içermemeli.

FeyzullahCrazymotorist

Takipçi Üyemiz
Adı
Feyzullah
Soyadı
Crazymotorist
Umut GENÇ' Alıntı:
yumurtlamadan önce yuvalığı hazırlasan daha iyi olurdu. şimdi talaş koysan tekrar atacaktır. yavrular çıkana kadar çok rahatsız etme. kum soğuk tutar kum koyma az miktarda yem kabuğu koymayı dene
ben dediğini yumurtlamadan yaptim onu boşaltiyor icini tertemiz yapıyordu

FeyzullahCrazymotorist

Takipçi Üyemiz
Adı
Feyzullah
Soyadı
Crazymotorist
Yavuz ALPTEKİN' Alıntı:
Kardeş bu sana bi tecrübe olsun kuş üretmek kolay deil bir sonraki sefere yada başka kuşlarına yuvalıklarını önceden hazırla sürekli talaşı atıyorsa fazla kucalama 2. yada 3. yumurta geldiğinde kurcalarsan yumurtaların kırılmasına sebep olabilirsin dikkat sana bir önerim olucak yuvalığa talaşı şerit halinde ve çapraz bir şekilde bir ucundan diğer ucuna kadar hafif set oluşturucak kadar koy kuş yumurtayı bir şekilde muhafaza edicektir eğer ki bu denemende bi sonuç alamassan yinede yumurtasını muhafaza edecektir fazla kurcalamaman bana göre en mantıklısı
Kardeş bende biliyorum bu kadar kolay olmadığini  öncedn hazirladim yine ayni yapıyor dediğinizi şerit halinde deniyecegim bilgileriniz icin tesşekur ederim

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bu saatten sonra yapacagın hemen en kısa zamanda yuvalık tabanlarına oyuk açtır...Yavuz abi ile irtibata geç ölçülerine göre hazırlar sana.Yuvaya talaş koymaya gelince ben ilk etapta bir elin avucu kadar kalın talaş koyarım, başakada koymam.2-3 yavru çıktıktan sonra azar azar talaş eklerim...Bazı kuşlar tabanda oyuk olsa bile yumurtaya oyukta yatmaz illaki bir köşeye çeker orda sıkış tepiş yapmaya çalışır...Böyle olanada yapcak bişey yok kendi haline bırak...Sende bunları yap kendi haline bırak...Kum kesinlikle hayırrrrr.Hayırlı üretimler

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
en mantıklı şey yuvanın içinin ölçüsünü alıp ona göre bir parça kestirmek ve ortasona bir delik açmak o şekilde sorun ortadan kalkacaktır hayırlı olsun

FeyzullahCrazymotorist

Takipçi Üyemiz
Adı
Feyzullah
Soyadı
Crazymotorist
Yahya SAYIN' Alıntı:
Bu saatten sonra yapacagın hemen en kısa zamanda yuvalık tabanlarına oyuk açtır...Yavuz abi ile irtibata geç ölçülerine göre hazırlar sana.Yuvaya talaş koymaya gelince ben ilk etapta bir elin avucu kadar kalın talaş koyarım, başakada koymam.2-3 yavru çıktıktan sonra azar azar talaş eklerim...Bazı kuşlar tabanda oyuk olsa bile yumurtaya oyukta yatmaz illaki bir köşeye çeker orda sıkış tepiş yapmaya çalışır...Böyle olanada yapcak bişey yok kendi haline bırak...Sende bunları yap kendi haline bırak...Kum kesinlikle hayırrrrr.Hayırlı üretimler
Abicim yumurtalar dedigin gibi köşede dün 1 tane yumurta vardi bugun 2 tane dişi kuş tuyleri yuvanin icinde tuyler birakiyor ama en kisa zaman da yavuz abiyle irtibata gectim  yanina gidecem coook saol abicim iyi günler

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
talaşı ilk yavrun ortalama olarak 10 günlük olduğunda koyarsın.