1 çift için mama tarifi!!!

baris basayan

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Barış
Soyadı
BAŞAYAN
arkadaşlar böyle bir tarif buldum sizden de fikir almak istedim genelde verilen tarifler kuş üreticileri için oluyor bizim gibi evde amatör çift bakanlar ayarı tutturmada zorlanıyor bir göz atarsanız sevnirim

Malzemeler:

1) Yarım haşlanmış yumurta
2) yarım havuç
3) 5 adet bebe bisküvisi
4) Yarım mürekkep balığı kemiği (kalamar) kemiği
5) 1 tatlı kaşığı Pirinç Unu ( ister sebzeli, ister sade, ister muzlu kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı

Öncelikle yarım yumurtayı yeteri kadar haşlıyoruz ve haşlanan yumurtayı soğuduktan sonra en ufak parçalara ayırıyoruz daha sonra yarım adet havucu rendeliyoruz daha sonra 5 adet bebe biküvisini toz haline getiriyoruz ve daha sonra yarım mürekkep balığı kemiğini (kalamar) kemiğini toz haline getiriyoruz son olarak 1 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip bütün malzemeleri karıştırıp kuşlarımıza sunuyoruz.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
kalamara cok zahmet lı oluyo dıger kalan  4 mazemeyı guzelce karıstır ver cok da guzel vıtamınlı ve proteınlı olur yanlız  1 2 gunden sonra mama  kokar dıkkkat et sıcakda

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Aynen banada böyle bir tarif lazımdı. Yavrusuz kuşlara ne sıklıkla vermeliyiz ve tavsiye edebileceğiniz başka yumurta maması tarifi var mı ?
Birde bu mamaları yavrusuz kuşlara ne sıklıkla vermeliyiz?
Teşekkürler..

Murat ODABAŞ

Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ODABAŞ
Merhaba ;

Benim de evimde bir çift kuşum var , sizce bu mama tarifi işe yarıyor mu ?

hicaz

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
GÖKTEPELİLER
evet ana malzemelerden oluşan güzel bir mama tarifi kalamar kemiği olmasada olur bence

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Yarım yumurta bir çift için fazla gelebilir. Yumurtayı dolapta muhafaza edebilirsiniz haşladıktan sonra 1-2 gün herhangi bir bozulma vs. olmadı bende. Ek olarak etimek, cicibebe, pirinç unu vb. besinleri toz halinde bir kavanozda saklayabilirsiniz. Yumurtayı rendeledikten sonra kavanozdaki bu karışımdan ekleyerek temel mamayı hazırlamış oluruz. Sebze gibi şeyler de size kalmış bundan sonra. Şahsen ben öyle yapıyorum. Mamayı hazırlarken kolaylık sağlayacaktır. Unları da çeşitlendirebilirsiniz. Arpa unu, mısır unu, yulaf unu, buğday unu gibi...