1 çiftten 38 yumurta

Cumhur akar

Yeni Üyemiz
arkadaşlar merhaba,
1 çift muhabbet kuşum var, büyük aşk yaşıyorlar.

ara vermeden, 6 posta olmak üzere toplamda 38 yumurta ürettiler ve yarısı yaşadı. son postada şuanda 3 yavru tüylenme aşamasında.

ben bu aşık kuşlarımı nasıl durduracağımı bilmiyorum. yine çiftleşmeye başladılar.
dişi 1.5 yaşında erkek 2.
yavru olduğu için her gün mamalarını yapıyorum, yemlerini, sularını düzenli olarak değiştiriyorum.

dişiyi erkeğin yanından 2 dakika ayırmaya kalksam, erkek ölesiye ötüyor. bu yüzden ayırma fikri doğru değil, kaldı ki yuvalıkta yavru olduğu için dişiye destek olması lazım.

yuvalığı çıkaramıyorum. tam yavrular tüylenip çıkıyorlar hooopp, bizim ki yine hamile. yavrular yumurtadan çıktıktan sonra bir sorun yok, baba saolsun hem dişiye hem yavrulara gerekenden fazla ilgi gösteriyor. (sanki dişiye, "sen doğur aşkım ben burdayım gerisini merak etme" der gibi)

mamayı kessem yavrular var. anlayacağınız hiçbir çözüm yolu bulamıyorum.

nasıl duracak bu azgın tekeler?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kardeş yavrular yeme düştükten sonra yumurtlamış olsalar dahi yuvalığı çıkart yoksa dişi ölebilir. bukadar yumurtlaması normal değil

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
yaptığı her yumurtayı al haşla yada salla salla altına koy o yatmaya devam etsin yavrular yeme düşene kadar o salladığın yumurtada yavru oluşmayacaktır hazır yavrularında yeme düşmüş olacaktır o zamana kadar ve yeme düştükten sonra kuşları ayır dişi erkek ayrı kafeslere koy yada salmaya bırak yuvalık olmasın olsun bitsin

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
siz yuvada 3 yavru var tek kuş buna bakamaz diyorsunuz ama normalde 5 yavruya bir anaç veya babaç  bakabiliyor anneyi veya babayı ayırın yazık kuşa..

muharrem avci

Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
avcı
6 posta aldım demıssınız massallah da Bu buyuk askın sonu huzun olabılır o dısı kusada yazık benceo yuzden bence cıkacak sese razı olun kusları bıraz dınlendırın derım yavrular tuylenmeyye baslayınca erkegı ayırırsanız 3 yavruya bı dısı rahatlıkla bakabılır.. saygılar