1 Kafes 2 Yuvalık 2 Dişi 1 Erkek = Yumurtalar

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Hayırlı olsun...

antalya  da Kuşcu usta(Yavuz abi) da, muhabbetler de 7-8 kafes aynı bu sisteme geçti.(iki dişiye bir erkek) İki gün önce yanında idim, hepsinde yumurta ve yavru var idi, şimdilik gayet iç açıcı gibi...

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
cihan aytan' Alıntı:
ya bu durum benimde kafama takılıyordu bir kaç gündür çifleri 2 dişili yapsak ne olur diye demekki olabiliyor bir takımı bu şekile döndürsekmi acaba !...
Elimde fazladan 3 dişi var hepsi tutsa hepsini bu şekilde yaparım ama maalesef bu şekilde tutturmak şans işi şansımı denemek stiyorum deyip kafese atarsınız kuşları ama akşama erkegi ölü bulabilirsiniz

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Engin.K' Alıntı:
Elimde fazladan 3 dişi var hepsi tutsa hepsini bu şekilde yaparım ama maalesef bu şekilde tutturmak şans işi şansımı denemek stiyorum deyip kafese atarsınız kuşları ama akşama erkegi ölü bulabilirsiniz
    Aynen Katılıyorum..
    Üretim biraz biraz da kumar. Bir kafese 2 kuş koyuyoruz bir süre sonra 10 kuş oluyor yahut sadece 1..
    Üretimde riske yer yoktur..
    Hangi kuşun ne zaman ne yapacağını bilemeyiz..

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ilginç vallahi ben biyerde okumuştum salmada 1 erkek bazen 2 dişi ile eş tutabiliyordiye aklıma bir kafese 2 dişi 1 erkek koysak ne olur diye geçirip duruyordum demekki doğruymuş okuduğum mükemmel ancak erkek baya bi zorlanır sağlam bir erkek olması lazım

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
peki birşeye takıldım ben bunlar daha önceden eş olupta sonradanmı yanlarına bir dişi atılıyor yoksa 2 dişi 1 erkek yavruluktanmı aynı kafeste tutuluyor bu konuda bilgisi olan varmı acaba

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Aynen Katılıyorum..
    Üretim biraz biraz da kumar. Bir kafese 2 kuş koyuyoruz bir süre sonra 10 kuş oluyor yahut sadece 1..
    Üretimde riske yer yoktur..
    Hangi kuşun ne zaman ne yapacağını bilemeyiz..
+ 1

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bi ara bende yapmıştım bu şekilde bir şey yapma sebebim erkek çok aşırı kızgındı ya dişiyi rahat burakmıyordu yada yavrularla çiftleşmeye çalışıyordu bir abime danışdığımda , dişin uysalsa yanına uysal bir dişi daha al demişti ve bende öyle yaptım sonuç harika oldu ama aynı şeyi bi dahada tutturamadım ama her zaman kinci dişiden diğerine nazaran hep az yavru veriyordu 1.den 5-6 yavru 2.den 3-4 yavru

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Bence büyük risk.Arkadaşların da belirttiği gibi bir süre sonra kafeste ölü bir erkek ve iki sinirli dişi kalabilir de.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Sorunsuz üretim yapıyorsanız Maşaallah demek düşer bize. Yalnız şu var her iki dişidende aldığınız yavrular kan bağından dolayı kardeş sayılırlar

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ömer adam' Alıntı:
bi ara bende yapmıştım bu şekilde bir şey yapma sebebim erkek çok aşırı kızgındı ya dişiyi rahat burakmıyordu yada yavrularla çiftleşmeye çalışıyordu bir abime danışdığımda , dişin uysalsa yanına uysal bir dişi daha al demişti ve bende öyle yaptım sonuç harika oldu ama aynı şeyi bi dahada tutturamadım ama her zaman kinci dişiden diğerine nazaran hep az yavru veriyordu 1.den 5-6 yavru 2.den 3-4 yavru
bir yandan da güzel bir taşla iki kuş :)

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
pewki mubişlerin dogal yaşamlarında bu olağanmı?yani 2 dişi 1 erkek çiftler oluyormu normalmi?

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Benim çiftehanelerde de eş bozulmaları olabiliyor. Dişi ortadan ayrılmış cifthaneden (arasında sunta varken) diğer erkek kuşa gönlünü kaptırıyor. Daha önce yavru alınmış eşini istmiyor kafesten kovalamaya çalışıyor ben de mecburen dişinin gönlünü kaptırdığı erkeği yanına atıyorum sanki aylardır ayrı kalmış çiftler gibi çiftleşmeye başlıyorlar. Buraya kadar problem yok hatta yeni eşleştiği kuşla daha çok yavru alıyorum. Fakat daha önceki eşi kuluçkada inanın eş kavgası olacak birbirlerinin yavrularına zarar verecek diye bölmeyi kaldıramıyorum (yuvada bir seferinde böyle kavga oldu olan yavrulara oldu ölen de oldu yaşayalardan bazıları ayrık bacaklı çıktı) tek kalan dişide yavrularını çıkartıyor fakat eşli olduğu gibi yavrular büyüyemiyor. Belki salma ortamında erkek her iki dişiyede bakar diye düşünüyorum çifthane ortamı bu tür eşlerde riskli... 

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Vallaha çok şanslısınız nazar deymesin benim erkeğin 2. eşi gene tık yok ilk eşini aldığım kişiye geri verip yeni eş seçtirdiğimde verdiğim dişi 2 gün sonra ölmüş