10 günlük yavrular ölüyor

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
Konuyu açan arkadaşım problemin talaşla iligisi yok, yuvalıkta hiç talaş olmasada Ebeveynler yuvalığı çok temiz tutarlar.
  Problem, son dönemde sorumsuzca kullandığın ilaçlarla ilgilidir. Belki ialçlardan biri Bir besinle reaksiyona giriyor ve yavruların sindirim sistemini yavaşlatıp ve durduruyor. Lütfen ilaç kullanma.

yılmaz bey ilaç olarak sadece avi-vit kullanıyorum bunun dışında hiç bir başka ilaç kullanmadım. bugun bütün kümesi dezenfekte ettim sulukları yemlikleri deterjanlı su ile yıkadım bol su ilede duruladım kalan 2 yavruya sağlıklar diliyorum elimden başka birşey gelmiyor ne yapayım.

yardımlarınız için herkese çok teşekkür ederim.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
BORA DERİCİ' Alıntı:
Asel  bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.sana vakit ayırıp bir cevap vererek yanlış olan bir şeyi yapmanı ve senin cevabını okuyarak uygulama yapabilecek arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. vilmectin,baymec,ivomec...bu ilaçların hepsin etken maddesi ivermectidir ve zehirdirkuşların yanın sıra köpeklerdede kullanırız ama kuşunda köpeginde sırtına damlatırızki  kuş tüylerini düzeltmeye çalışırken veya ilaçdan dolayı ıslanan bölgeyi temizlemeye çalışırken gagasıyla ilacı direk agızdan almasını engelleriz ama sen istersen gözüne bile damlatıp ben böyle yaptım siz bilmiyorsunuz  diyeceksin her halde.bir kere daha yazayım BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ.
Bakın bora bey birincisi bu sitenin her üyesine ne olursa olsun saygım sonsuz fakat bu işlerin abi tavsiyesiyle olmadığını biliyorum. İkincisi ivermectin e duyarlı iç ve dış parazitlerin kontrolü amacı için üretilmiş geniş spektrumlu endektositlerin birçoğunu defalarca kullandım kendi tecrübem olarak söylüyorum kampanyamızda günde 100 ün üzerinde kedi ve köpeğe uyguladığımda oldu fakat ben hiçbir zaman demedimki ben böyle yaptım bu doğru sizinki yanlış siz bilmiyorsunuz. Aksine siz bana bunu iddaa ediyorsunuz. Ben diyorumki ben bunu böyle yaptım faydasınıda gördüm. Burda herkes tecrübelerini paylaşıyor ben kimsenin uygulamasına fikrine yanlış demedim. Benim yaptığımın yanlış olduğunu düşünerek bana uyarı yaptınız bunun için teşekkür ederim dikkate alacağım fakat ben kimseye siz bilmiyorsunuz ve bu doğrudur diye birşey iddaa etmedim.

Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Cemal Tanışın sitesinde değil..
    Yazan, iletiyi bu sitede yazdı; Ayrıca bilgili olduğunu düşünmüyorum; yangına körükle gitmiş olduğunu düşünüyorum. Bir sürü ilaçtan bahsedilmiş.
    Arkadaşlar; İlaç önermek bizim işimiz değil Veterinerlerin yahut MuhabbetKuşları üzerine ihtisas yapmış insanların işidir. Alırız Eğitimini, Bitiririz Veterinerlik fakültesini ondan sonra reçete yazabiliriz. Canlı hayatı söz konusu; bu işin şakası olmaz.
  ilgili link aşağıda dır:
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,4388.0.html

Konuyu açan arkadaşım problemin talaşla iligisi yok, yuvalıkta hiç talaş olmasada Ebeveynler yuvalığı çok temiz tutarlar.
  Problem, son dönemde sorumsuzca kullandığın ilaçlarla ilgilidir. Belki ialçlardan biri Bir besinle reaksiyona giriyor ve yavruların sindirim sistemini yavaşlatıp ve durduruyor. Lütfen ilaç kullanma.
Cemal Tanış ın sitesinde diye hatırlamıştım kusura bakmayın yanlış hatırlamışım. Yılmaz bey o kişiye ait sizin düşüncelerinizdir. İlaç önerme konusunda haklısınız aynen dediğiniz gibi olmalı diye düşünüyorum fakat forum sitesindeyiz belirli tecrübeler paylaşılıyor ve sitenin içeriği canlı hayatı bakımı beslemesi olunca kaçınılmaz olarak ilaçlar önerilerde işin içine giriyor. En basitinden opigal 5 önermek bile ilaç önermektir ama bunları dikkate alıyoruz çünkü herkesin yakınında sürekli veteriner bilgisine ulaşabilecek durumu olmuyor. Ve unutmamak lazımdır bazı durumlarda tecrübeyle elde edilmiş bilgiler teorik bilgilerden daha iyi ve net sonuçlar verebiliyor. Birde şu konuya değinmek istiyorum. Bu sitedeki bilgilerin %100 ünün doğru olduğunu kimse iddaa edemez lakin bu bilgilerden yararlanmak isteyen kişi önce o bilgiyi alıp mantık yürütüp sonra araştırıp ve onay verip uygulamakla yükümlüdür. Herhangi bir konuda yazılmış herhangi bir bilgiyi direk alıp uygulayan kişi iyi veya kötü sonuç elde etsede hatalıdır. Çünkü herkesin tecrübesi bir değildir en önemliside doğru olmayabilir. Burda görev bilgiyi alıcak kişiye düşüyor diye düşünüyorum saygılar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Yılmaz bey o kişiye ait sizin düşüncelerinizdir.
    Doğru Teşhis + Doğru ilaç/dozaj + Uygun süreli doğru tedavi..

Doğru teşhis için tetkikler gerekebilir. Kuşu muayene etmek, yaşadığı ortamı görmek önemlidir.
    Tedavide kullanılacak ilaçlar ve dozajları belirlenir. (Tabii bu ilaçların hedef kitlesinde MuhabbetKuşları yoktur; Genellikle hedef kitle büyükbaş hayvan, keçi/koyun yahut tavuklardır. İlacı üretmiş ilaç firması tarafından Muhabbetkuşları için belirlenmiş bir dozajı bulunmamaktadır. İlaç doğru olsa bile kuş doz aşımından ölebilir.)
    Kuşta iyileşme görülüyorsa, Veterinerin uygun gördüğü zamanda tedavi süresi sonlandırılır.
    Kuş tedaviye cevap vermiyorsa konulan teşhis yanlıştır; bir sonraki olasılığın üzerinde durulabilir. Bu tedavi süresindeki kontrollerle anlaşılabilir.

Böyle bir sağlık hizmeti için Veteriner kaç Liralık bir fatura hazırlar ? bilemem. Fakat bu, kuşu görmeden "Al bu ilacı kullan" demekle olmaz.
    Belirtilerinde benzerlik olup birbiriden farklı bir çok rahatsızlıklar olabilir. Yanlış ilaç kullanımı Hasta kuşun omuzlarına daha fazla yük bindirmek gibidir; Ölümcül sonuçlar kaçınılmaz olur.

Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Birde şu konuya değinmek istiyorum. Bu sitedeki bilgilerin %100 ünün doğru olduğunu kimse iddaa edemez lakin bu bilgilerden yararlanmak isteyen kişi önce o bilgiyi alıp mantık yürütüp sonra araştırıp ve onay verip uygulamakla yükümlüdür. Herhangi bir konuda yazılmış herhangi bir bilgiyi direk alıp uygulayan kişi iyi veya kötü sonuç elde etsede hatalıdır. Çünkü herkesin tecrübesi bir değildir en önemliside doğru olmayabilir. Burda görev bilgiyi alıcak kişiye düşüyor diye düşünüyorum saygılar.
    Asel bey, yazdıklarınıza aynen katılıyorum..

Erdem bey, Siz hasta olmadığınız zamanlarda, AntiBiyotik kullanmadığınız zamanlarda Vitamin ilacı içer misiniz ? 
    Ölen yavru MuhabbetKuşlarınız için üzüldüm. Sağlıklı bir kuşa vitamin vermenin doğru olmadığını düşündüğüm için, sizinde kuşlarınıza vitamin vermemenizi (verecekseniz Veteriner kontrolünde vermenizi) öneririm. İlaç-Vitamin  vermek yerine beslenmede çeşitliliğe yönelebilirsiniz.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Asel sen 20 yaşında engin tecrübelerinle her şeyi aşmış sonsuz bilgi ve tecrübeye sahip olarak en azından bana çok büyük dersler verdin.en azından BU İŞLERİN ABİ TAVSİYESİYLE OLMADIGINI ÖGRENDİM.(PARDON ENGİN BİLGİLERİNLE  BİRCEVAP VERİRİSEN BİZ BU SİTEDE BİLGİ PAYLAŞIMINI NASIL YAPIYORUZ.BENİM HABERİM YOK BİR LABARATUARMI KURULDU,YOKSA KUŞLARIN ÜSTÜNE BİR ÜNİVERSİTE VARDA BENMİ BİLMİYORUM.TÜRKİYEDE KUŞ YETİTİRİCİLİGİ ABİ TAVSİYELERİYLE ÖGRENİLİR .ÖNEMLİ OLAN KILAVUZUNU DÜZGÜN BULABİLMEKTİR).sana vakit ayırıp bir şeyler aktarmaya çalışan  ve meslegi icabı senin yaşında 20.000 genci başka alandada olsa egitmiş bu abinin kusuruna bakmazsın inşallah.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
BORA DERİCİ' Alıntı:
Asel sen 20 yaşında engin tecrübelerinle her şeyi aşmış sonsuz bilgi ve tecrübeye sahip olarak en azından bana çok büyük dersler verdin.en azından BU İŞLERİN ABİ TAVSİYESİYLE OLMADIGINI ÖGRENDİM.(PARDON ENGİN BİLGİLERİNLE  BİRCEVAP VERİRİSEN BİZ BU SİTEDE BİLGİ PAYLAŞIMINI NASIL YAPIYORUZ.BENİM HABERİM YOK BİR LABARATUARMI KURULDU,YOKSA KUŞLARIN ÜSTÜNE BİR ÜNİVERSİTE VARDA BENMİ BİLMİYORUM.TÜRKİYEDE KUŞ YETİTİRİCİLİGİ ABİ TAVSİYELERİYLE ÖGRENİLİR .ÖNEMLİ OLAN KILAVUZUNU DÜZGÜN BULABİLMEKTİR).sana vakit ayırıp bir şeyler aktarmaya çalışan  ve meslegi icabı senin yaşında 20.000 genci başka alandada olsa egitmiş bu abinin kusuruna bakmazsın inşallah.
Bora bey ben deminki yorumumda da söyledim bu sitenin her üyesine saygım sonsuz diye bu sitede 10 yaşında da üye olsa aynı şekilde muhabbet edeceğim. Bakın Yılmaz bey bana Asel bey şeklinde hitap ediyor bu beni büyük gördüğünden mi? Hayır. Birbirimizi tanımıyoruz ve aynı sitede ortak bir uğraş içerisindeyiz bu durumda yanlış anlaşılmaların olmaması için üsluben bey tabirini kullanıyor. Beni 20 yaşında görüp sana abi tavsiyesi o bilgileri sil bilgisayarından çıkar demeniz beni rahatsız etti. anladığım kadarıyla mesleğiniz eğitmen yada öğretmenlik tarzı bir meslek bu durumda tecrübelerin veya engin bilgilerin yaş ile alakası olmadığını bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye de tabiki kanatlı yetiştiriciliği bölümü olan eğitimini veren bir sürü üniversite var. Belki yazış şeklinizden veya şeklimden dolayı birbirimizi yanlış anladık ama neden bana bu kadar çıkıştığınızı anlayamadım size veya bir başkasına karşı küçük düşürücü sözümü veya hakaretimi mi gördünüz? Eğer öyle birşey farketmeden yaptıysam özür dilerim. Burda kimsenin beni yanlış anlamasını istemem pişkinlik, çirkeflikte hiçbi zaman karakterim sınırları içerisine girmedi, eğer söylediklerim bilmişlik, ukalalık, akıl vermek gibi algılandıysa konuyu açan arkadaşımdan, okuyan arkadaşlarımdan ve sizden özür diliyorum amacım böyle birşey yansıtmak değildi.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Asel kardeşim problem yok sen gençsin diye asla sen daha az biliyorsun demek istemedim.yazdıklarımı lütfen ön yargısız olarak bir daha oku ssana yardımcı olmaktan başka bir niyetim olmadıgını anlayacaksın.kızdıgım sana verdigim tavsiyeye verdigin BU İŞLER ABİ TAVSİYESİYLE OLMAZ şeklinde ki cevabın oldu.BU İŞLER AYNEN ABİ TAVSİYESİYLE OLUR.önemli olan kılavuzunu dogru seçmektir.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
BORA DERİCİ' Alıntı:
Asel kardeşim problem yok sen gençsin diye asla sen daha az biliyorsun demek istemedim.yazdıklarımı lütfen ön yargısız olarak bir daha oku ssana yardımcı olmaktan başka bir niyetim olmadıgını anlayacaksın.kızdıgım sana verdigim tavsiyeye verdigin BU İŞLER ABİ TAVSİYESİYLE OLMAZ şeklinde ki cevabın oldu.BU İŞLER AYNEN ABİ TAVSİYESİYLE OLUR.önemli olan kılavuzunu dogru seçmektir.
Estafrullah yardımcı olmaya çalıştığınız, zaman ayırıp doğruyu göstermek istediğiniz için teşekkür ettim yine ederim. Benimde okuduğum üniverstede zooteknistim kanatlı yetiştiriciliği gibi derslerde aldım tabiki yıllardır muhabbet kuşu üreten birinden daha iyi bilemem bu işleri kimseyede birşey öğretmek amacım değil şuana kadar edindiğim bilgiler sadece teorikti buda kitaplar ve okul sayesinde. Ama teorik bilgiler yetseydi zaten bu siteye üye olup sizin aranıza katılmazdım. Bunu savunmaya çalıştım sizi rahatsız ettiysem özür dilerim tekrar kusura bakmayın.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ülkemizdeki MuhabbetKuşları ve Papağanlar üzerine sağlık hizmetlerindeki ciddi eksiklik bizi bu durumlara getirebiliyor.
    Kuşu hastalanan bir MuhabbetKuşuSever birazda çaresizlik içerisinde oluyor.
    Tavukçuluk sektöründe var olan Veterinerler Muhabbet kuşlarının az ve fiyatlarınında yüksek olmaması sebebiyle kendilerini Mubişler için geliştirmiyorlar. İyi niyetli abilerimiz yanılabiliyor yahut biz bir ilaç ismi almadan peşini bırakmıyoruz.

Selahattin Abimizin de dediği gibi "Önemli olan kuşu hasta etmemek, hastalanırsa çözümü zor"
  Birbirimizi doğruda, yanlışta anlasak, ilerlemek için tartışmamız gerekiyor. Dilerim, kimse kimseye kırılmamıştır. Saygılarımla.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Kuşlarınıza çok üzüldüm, geçmiş olsun. Daha önce böyle birşey yaşamamışsınız ve diğer çiftlerinizdede sorun yok öyleyse bakımınızla ilgilide bir sorun olmayabilir. Belkide bu kuluçkada yavrularınızda eksik kalan, gelişimlerini etkileyen bişey vardır.  :(

Yılmaz abi senin paylaşımların genelde düşündürücü oluyor. Sürekli bahsettiğin ''beslenmede çeşitlilik'' beni epeyce düşündürüyor. Bunu ayrı bi konuda incelemek gerek aslında  icon_think

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Onur Tunç' Alıntı:
Yılmaz abi senin paylaşımların genelde düşündürücü oluyor. Sürekli bahsettiğin ''beslenmede çeşitlilik'' beni epeyce düşündürüyor. Bunu ayrı bi konuda incelemek gerek aslında  icon_think
  Onur bey, Muhabbet kuşları bir çok meyva ve sebzeyi yiyebiliyorlar. Hemen şimdi aklıma gelenleri yazabilirim arttırmak size kalmış.
  Elma, armut, kiwi..
  Marul, kıvırcık, salatalık, havuç, çimlendirilmiş buğday, Maş fasulyesi, ıspanak, maydanoz, haşlanmış brokoli ve karnıbahar..

Bazen onlara salata yapıp kafes zeminine bırakıyorum; afiyetle yiyorlar.
  Ton balıklı salata, (Lor) Peynirli salata. salatalara biraz yoğurt ve mısır da ekliyorum; dileyen dilediğinden dilediği kadar yiyor. Kafeslerine çekirdekleri çıkarılmış keçi buynuzu astım fakat ne kadarını yiyorlar ? sadece kemirme eğilimlerindeki artışı mı bastırıyorlar henüz çözemedim..

İmkanım olsa, kafeslerine birer dünya getirebilsem..  :(

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
kalan son yavruda dün oldu ve bir kuluçka dönemi sonlanmış oldu nedir ne dendir anlam veremedim anne beslediği halde niçin ölsünler yanlız şu dikkatimi çok çekti normalde yavrular pembe ile kırmızı arasında bir deri rengi varken biri siyaha dönmüş öbürürnün rengi daha canlı akşam bakıyorum siyahlaşan ölmüş rengi sağlam olanda siyahlaşmış
aslında kalan son 2 yavruyu başka anenein altına kaydırmayı düşüdüm aa yavrularda bir haslık olduğu için diğerlerinede bulaşır diye kaydırma yapmadım neyse olan oldu artık bundan sonra bu çiftime daha dikkatli daha ttiz bakmalıyım geliba bana yardım etmek için çaba sarf eden herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum

ömertürk

Takipçi Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
TÜRKMEN
bu çiftinizin ilk kuluçka dönemimir.bütün sıkıntıyı yavrularda aramamak gerekir,bu anne veya babanın bagışıklık sisteminden gelen bir hastalıkta olabilir.egeki elinizde başka çiftlerde varmı varsada yavru alıyorsanız onlardada kayıp y aşıyorsanız bu yedirdiginiz yemden veya verdiginiz herhangi bir şeydende olabilir. sizin yapmanız gereken 2.nci kuluçkayı beklemektir,aynı sıkıntı oluyorsa anne veya babanın bagışıklık sistemiyle olabilir.sizin yapmanız gereken suluklarına elma sirkesi damlatmanız anne veya babadanda yavrulara hastalığın geçme olasılığı yüksektir.yuvalıgın içini güzel bir dezenfekte etmelisiniz anne babayıda güzel bir bit ilacı sıkmanızı tavsiye ederim egerki anne babada bit varsa yavruya geçip deri içine girip yavruyu öldürebilir.birçok nedenleri var,bu yazdıklarım tecrübedir bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
hayırlı günler.

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
ömer bey bende ilk kuluçkası benden önce yavru bakmış kuşlar ama dediğiniz gibi anne ve babadan gelen haslıkta olabilir.
diğer 5 çiftimde yavru yok yumurtaları var bugun yarın dünyaya merhaba derler inş yuvalıkları kafes içlerini sulukları ve yemlikleri güzelce dezenfekte ettim bütün çiftlerimin

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Geçmiş olsun.Benim de başıma benzer bir olay yakın zamanda geldi.Sıkıntı verici bir durum.