10 YUMURTALI KULUÇKA

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
Kendi evimizde 3 çift ile üretici olma yolunda yavrularımızı almaya başladık. ancak ilk defa 10 yumurtalı kuluçkaya şahitlik ediyorum sanırım bakım biraz fazla geldi ilk yavru bugün geldi fotolarını da yakında paylaşırım bakalım kaç yavruyu uçuracaklar... Herkese sağlıklı rengarenk yavrular dileklerim Saygılar...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
iyi ve dikkatli bir bakımla 7 yavruya kadar çıkarabilir, iyi bir bilgiyle yumurtalardan 10 yavruda çıkarılabilir..

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
Mert AYDIN' Alıntı:
iyi ve dikkatli bir bakımla 7 yavruya kadar çıkarabilir, iyi bir bilgiyle yumurtalardan 10 yavruda çıkarılabilir..
inşallah bakalım ev yapımı mama temiz yemlikler ve temiz su şu ana kadar kuşlarımı bunun dışında ne bir ilaç nede başka bir takviye kullandım inşallah kullanmak zorunda da kalmam bakalım hayırlısı...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mustafa ELARSLAN' Alıntı:
inşallah bakalım ev yapımı mama temiz yemlikler ve temiz su şu ana kadar kuşlarımı bunun dışında ne bir ilaç nede başka bir takviye kullandım inşallah kullanmak zorunda da kalmam bakalım hayırlısı...
kastettiğim bunların dışında olan şeylerdi:) (örnek yumurta kaydırma, yumurtaların dışkılardan temizlenmesi v.s.)
forumu biraz araştırmanız lazım..

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
Mert AYDIN' Alıntı:
kastettiğim bunların dışında olan şeylerdi:) (örnek yumurta kaydırma, yumurtaların dışkılardan temizlenmesi v.s.)
forumu biraz araştırmanız lazım..
evet kaydırma durumum şu an için mümkün değil bilgi sahibiyim o konularda da fakat diğer 2 çiftim hala hazırlık aşamasında yumurtalı çiftim yok o bakımdan yumurtaların temizlenmesi konusunu da sayenizde öğrenmiş oldum ben şahsen pek elleme taraftarı değildim...

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
buda dün itibariyle ilk yavru çıkmadan önce alkisd

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
MAŞALLAH Allah yavru alamayan bizlerede nasip eylesin İNŞALLAH  smileki

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
amin inşallah herkese bu heyecanı yaşatsın inşallah pray

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
:D maşallah inş. hepsi çıkar ve büyür :) 2 kez 10 kuluçka görüyorum yani forumda paylaşanlar arasında :D ben daha 1 yumurta bile alamadım :( isyannnn  crazy

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
şahsen ben 7 yumurta olanları bile 6 ya düşürüyorum diğerlerini diğer çiftlere kaydırıyorum 7de kalsa en fazla 5 çıkarıyolar :)
hem hayvanlarıda fazla yormamak lazım sonuçta canlı bunlar robot değil bilgilerinize...

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
MaşAllah inşAllah hepsi çıkar ve yuvadan sağlıklı bir şekilde uçarlar :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yumurtaları, diğer yavrular dışkıları ile kirletir, dışkılar yumurtalara yapışır gözenekler tıkanır, kabuk kalınlaşır ve dolayısıyla embiriyo ölümü gerçekleşir...
o yüzden 4-5 yavru çıktığında diğer yumurtalara dışkıların yapıştığını görürsün zaten.

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
İyi dilekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için ayrı ayrı teşekkürler benimde toplamda 3 çiftim var fakat diğerleri henüz kuluçkada değil bakalım. Mert bey yavrular çıktıkça bahsettiğiniz konuya dikkat edicem. bu başlık altında da paylaşıcam sizlerle de inşallah. yumurta alamayanlar arkadaşlarda tek çiftle de olmaz diye bir şey yok ama muhabbet kuşları kalabalığı seven ve gaza gelen canlılar  ;)