12 günlük yavrumun sağ kanadı diğer kanadından küçük ve tüylenmedi

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
İyi günler , 12 günlük bir yavrum var yuvada ki en küçük yavru.Bir kanadı diğer kanadından küçük,diğer kanadı iyice tüylenmeye başladı ama bu küçük olan kanatta hala tüylenme yok denecek kadar az.Bu normal mi yoksa bir hastalığı mı var ? Yardımcı olursanız sevinirim.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Normal değil. Ama kuşu düz bir yere koyup bakın iskelet yapısında da bir yamukluk var mı? Resim de paylaşırsanız daha iyi olur.
Anne baba ısırmış olabilir mi kızarıklık kanama var mı güçlü ışık ile kontrol edin.

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
Anne baba ısırma gibi bi durum yok ama en son yavru olduğu için diğer 3 yavru üstüne filan cıkıyor o yüzden bu duruma gelmiş olabilir mi ?

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
İyi günler öncelikle yardımcı olan abilerime teşekkür ederim.Kuşu dün yakınım olan veteriner bir abime gösterdim kuşun heryerini inceledi etti herşey normalmiş sadece kuş doğuştan anomaliymiş dediğine göre bi kanadı diğer kanadına göre daha küçük kalcakmış uçması dışında bir sorun yaratmaz diyor ama yinede insanın canı sıkılıyor sonuçta uçmak için yaratılmış bir canlı : :-\ Herkese tekrar teşekkür ediyorum.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kuşunuzda sıkıntı yok
Tüyleri tamamlandiktan sonra rahat bir şekilde uçacaktır.

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
Kuş 29 günlük oldu ama hala kanat küçük ve tüyleri tam çıkmadı ne gibi bir sorun olmuş olabilir doğuştan gelen birşey mi yoksa diğer yavruların üzerine yüklenmesiyle oluşan bir sorun mu sizce bir daha ki yavrularım da ona göre dikkat etmek istiyorum.

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
Yahya BAĞIŞ' Alıntı:
Kuş 29 günlük oldu ama hala kanat küçük ve tüyleri tam çıkmadı ne gibi bir sorun olmuş olabilir doğuştan gelen birşey mi yoksa diğer yavruların üzerine yüklenmesiyle oluşan bir sorun mu sizce bir daha ki yavrularım da ona göre dikkat etmek istiyorum.

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Görünce içim parçalandı pekte bilgim yok fakat b vitaminin bu tarz şeylere iyi geldiğini biliyorum. Renkleri de çok güzelmiş halbu ki :(

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
Bir çok vitaminleri var kullanıyorumda haftalık planıma göre ama bu yavruda bu sorun çıktı diğer 3 yavru sağ salim büyüdüler.Hala tatlı ama yaramaz :)

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Hocam belki biraz zor olucak ama sag kanatta kanat kökleri ne biliyim kıkırdak oluşmuş kısımlar falan var mı yani kanat oluşu mu var mı yoksa körelmiş olarak mı duruyor.  Bu arada nerde oturuyorsunuz?

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
Kanadın bir kısmında tüyler çıkıyor çıkmayan yer ise sanki kurumuş gibi duruyor bi kaç sefer farkettim o kuru kalan yerde tüy çıkçakken kanlanma olmuş.Oturduğum apartmanda veteriner tanıdığım var hem ilk farkettiğimde bakmıştı sonrasında iki sefer daha baktı oda anlamadı kanat küçük kalır diyor ama ben zaten diğer kuluçkadaki yavrular için de endişeliyim.Bir yanlışım var ki böyle kaldı bu yavru.Bu arada Kayseri'de oturuyorum hocam.

Adı
Berşan
Soyadı
DEĞİRMENCİ
Yahya BAĞIŞ' Alıntı:
Kanadın bir kısmında tüyler çıkıyor çıkmayan yer ise sanki kurumuş gibi duruyor bi kaç sefer farkettim o kuru kalan yerde tüy çıkçakken kanlanma olmuş.Oturduğum apartmanda veteriner tanıdığım var hem ilk farkettiğimde bakmıştı sonrasında iki sefer daha baktı oda anlamadı kanat küçük kalır diyor ama ben zaten diğer kuluçkadaki yavrular için de endişeliyim.Bir yanlışım var ki böyle kaldı bu yavru.Bu arada Kayseri'de oturuyorum hocam.
En sağda ki tombiğe talip olucaktım ama hayırlısı. Yanlış yönlendirmek istemiyorum ama vazelin varsa eğer kanlanmaya ve kuruluğa iyi gelebilir aşırı olmamak kaydıyla. Bu konuda özel mesaj atarak bilir kişilerden yardım isteyebilirsin. Forum da Ayhan Otçuoğlu abi ve Özcan Duman abi sana yardımcı olabilir belki veya yardımcı olabilicek birisini önerebilir.

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
İlginiz icin tesekkurler vazelin vardi cok az surdum bakalim insallah duzelir bu arada tombik olan bu kanadi kucuk olan kus  :)

kayraa kirac

Yeni Üyemiz
Adı
Kayra
Soyadı
Kirac
Massallah cok tatlilarmis. Insallah sagligina kavusur.

HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi