12 'li üretim kafesi yapımı

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
arkadaşlar 12 li üretim kafesi yapımı için kullanmayı düşündüğüm malzemeleri yazmak istiyorum.
marangoza gittim 10 mm mdf (beyaz) 210x280 ölçülerinde plakası 48 tl kesiminide 8 tl dedi.toplam 56 tl

12 li üretim kafesinin arkasına 3 mm kontroplak = 20 tl

Bu 210x280 plakadan 12 li box yapılabiliyor.yapılan box ölçüleri derinlik 30 cm,yükseklik 40 cm,en 46 cm .Birde kafes öntel yapan firmalar var internette siteleri var,onlardan 46x36 öntel alıp takıyoruz.tanesi 3,5 tl. 12x 3,5 tl =42 tl.
sorular;

1)Burada box ın yapımı için kullanılan mdf malzeme sizce doğru malzememe midir.(10 mm kalınlık yeterli olur mu dersiniz)
2)kafes için belirlediğim ölçüler (46x36 öntel)küçük müdür acaba

üretim kafesi yapmayı düşünen bütün herkeze yol gösterici bir konu olmasını dileğiyle...

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
fiyatlarla beraber güzel bir çalışma yapmışsınız.
1-malzeme seçiminiz uygun
2-ölçüleriniz bence normal

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ön tel alırken kafeslerin alına tava için pay bırakıcaksın dimi

ön tel : 36 x 46 cm demişsin
kafeslerede : 36 x 46 demişsin

bence ön tel : 36 x 46
kafes : 46 x 46 olmalıki altına tepsi yaptırabilesin aksi halde kafesleri temizliyemessin sanki bir yanlışlık var gibi ölçülerde

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Ölçüler uygun ama kuşlar karanlıkta kalmasın sadece ön tarafını tel yapma diğer taraflarına yapma çalış ayrıca kafes önlüğü alana kadar güzel teller var biraz kafa çalıştırarak kapı ve yemlik yerlerini kendin yapabilirsin maliyet açısında uygun olur

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
tepsi için alttan 5 cm mesafe bırakıcam ölçüleri hesaplarken onuda düşündüm.
piyasada başka nasıl teller var.nerede satılmaktadır.bir de fiyatları nedir .bilginiz var mı acaba .

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Normal kafes tellerinin gözleri küçük olanlar var yeşil renkte vs. bu tellerden kullanmayı denrsen daha ekonomik olabilir internete baktığında üretim dolaplarını bir çoğu kafes tellerinden önlük kullanmadan yapılmış hesap yaprken bunlara dikkat edebilirsin telden yaparsan dolabın sağına soluna yada yumurtalık asma şekline göre kafes telinden yapabilirisn ışık alması için daha hoş olur :)

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
tel olayında bana göre hazır ön tel kullan 5 tl için kendin yapmaya uğraşma derim hem estetik ve kullanım açısından hazır ön teller daha iyi oluyor kümes teli ilede yapabilirsin ama hazır ön tel gibi olmuyor

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ÖLÇÜLERİNİZ VE YAPTIRDIĞINIZ FİYAT UYGUN GÜLE GÜLE BOL ÜRETİMLER DİLİYORUM

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Yuvalıkları 46 cm ön tele takarsan , ortalama 20 cm genişliğinde yuva olsa kuşlara 26 cm ışık alanı kalır buda bence yeterli değil en az ön telin genişliği 60 cm olsa 20 cm yuva kaplasa kuşlarada 40 cm ışık alanı kalır, ama yuvaları yanlara takmayı düşünüyorsan 46 cm gayet uygun bir genişlik.Saygılar.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
İsterseniz bir de malzemelerin fiyatını pvcciden alın.Ahşaptan daha sıhhi bence.Temizlemesi de kolay olur diye düşünüyorum.
Ayrıca bu konuyu açtığınız  iyi oldu. Böyle bir box kafese benim de ihtiyacım var.
Eee, iyi olacak hastanın doktor ayağına gelir derler.

Saygılar....

E

elaziz2316

Guest
    Reyhan bey, yapmaya karar verdiyseniz. Yapım aşamalarını ve sonucunu fotograflayıp bizlerle paylaşırsanız, bu tür düşüncesi olan arkadaşlara da yardımcı olmuş olursunuz. Size kolay gelsin.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ölçüler uygun. Herşey gönlünüzce olur inşaallah

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
Pvc malzeme den imal edilebilir fakat pvc malzemeyi bulmak çok zor.Pvc malzemeyi nereden bulabiliriz .Nereden temin edebiliriz,bilgisi olan arkadaşlar yazabilirlermi acaba.

Bilgisi paylaşan herkeze teşekkürler.12 li kafesi yapım aşamalarını ve ayrıntılı ölçülerini ayrıntılı ve resimli olarak yazacağım arkadaşlar.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
pvc doğrama işi yapanlar yapabilirler.İsterseniz bir pvcci ile kafa kafaya verip fikir üretin. ;)
internette emsallerini inceleyin.Çok seçenek var.Bilmiyorum daha ekonomik olabilir belki ahşaba kıyasla.Parazit barındırmama adına pvc sıhhi olacaktır.Ömürboyu kullanırsınız.

E

elaziz2316

Guest
      Beceririm, yapabilirim diyorsan toplam hesapta MDF ile neredeyse aynı fiyata geliyor. Tercih sana kalmış. Benden PVC konusunda biraz araştırma yapmıştım. Bende ileride yaparsam şayet aşağıdaki malzemelerden yapmayı düşünüyorum. Sana yakın PVC imalatı yapan bir yerden bu parçalardan alabilirsin. 1. resimdeki parçayı KDV dahil 100 TL'ye satıyorlar. Bu parçaları yanlar, alt ve üst yapımında kullanabilirsin. İstersen arka tarafına da bu malzemeyi kullanabilirsin. 2. resimdeki malzeme 124 TL'ye satılıyor. Bunu arka tarafa ve tava içlerine kullanabilirsin. 3. resimdeki köşebentide yapacağın kafesin köşe kenarları ve tava'nın kenarları için kullanabilirsin (bunun fiyatını bilmiyorum). Fiyatlar 10'luk paket ve BURSA fiyatıdır. Belki daha hesaplıyada bulabilirsin. Yapıştırıcı olarak da piyasada çeşitli PVC yapıştırıcıları var (Resim-4). PVC işi ile uğraşanlara da danışmanı tavsiye ederim.

Fraklı malzeme bulursan sen de bizlerle paylaş.

Resim-1

Resim-2

Resim-3

Resim-4

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
elaziz2316 (İsmail Bey) teşekkürler. Bu bilgilerin çok yararlı olduğu kanısındayım.
Siz bu fiyatları pvc doğrama işi yapan bir yerden mi yoksa imalatını yapan bir fabrikadan mı aldınız.Yani belki daha ucuza çıkartabiliriz diye ;)

E

elaziz2316

Guest
      Bu fiyatlar imalatçıdan telefon ile alınan fiyatlar. dediğim gibi imalatçıdan - imalatçıya, markadan - markaya ve de ilden - ile fiyatlar değişebilir. Tabili kullanılan malzemenin niteliği, kalınlığı, deseni gibi birçok etken fiyatı etkiler.

Benim sorduğum firma;

http://www.vehaplastik.com/

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR ben acizhane olarak fikrimi beyan etmekten yanayım çünkü işin içine plastiği soktunuz canlılarrın yaşayacağı ortamlarda kesinlikle ve kesinlikle plastiğe karşıyım çnkü hava almaz sürekli terleme yapar hijyenik olayına gelirse laminat yani mdf de bir okadar hijyeniktir  plastik imalatını araştırın hepsinden fazla kimyasallar içerir her zaman doallığı daha fazla  olan malzemeler tercih konusu olmuştur  o resimdeki lambirileri ben tavana vs yerlere döşediğim zaman  bir dönem sonra sarkmalar meydana gelıyor ve beyaz olan renk oluyor gri hele birde asitli bir ortam çok zor slm