13 kuşa 4 kg mama kaç ay yeter?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Arkadaşlar 5 çift ve 3 tane bir aylık olmak üzere toplam 13 muhabbet kuşum var, elimde yarım kiloya yakın mama var ve yeni mama almak istiyorum, Elapet'ten 4 kg Deli Nature Eggfood Yellow DRY (kuş maması) alacam, Günay abinin forumda yaptığı bir yorumda son kullanma tarihi Temmuz 2014 müş galiba, acaba 4 kg mama 13 kuşa ne kadar yeter (şu anda 1 çiftim yumurtlamak üzere ve kuşlara 3 günde bir mama veriyorum?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Eğer hepsi yumurtlarsa ve her gün mama vermeye başlarsanız; 2-3 ayda biter. Belki daha bile az.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Eğer hepsi yumurtlarsa ve her gün mama vermeye başlarsanız; 2-3 ayda biter. Belki daha bile az.
Şu anda 1 çiftim yumurtlamak üzere, belki 2 çift daha yumurtlayabilir ama 2 çifti yeni yaptım ve onlardan umudum yok, Temmuz 2014'e kadar bitsin (daha önce bitse de olur) yeter bana, yani son kullanma tarihi geçmeden bitirmek istiyorum, israf olmasın...Eğer 4 kg mama Temmuz 2014'e kadar bitmez derseniz 1 kg Cede mama alacam...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet KARA.' Alıntı:
Şu anda 1 çiftim yumurtlamak üzere, belki 2 çift daha yumurtlayabilir ama 2 çifti yeni yaptım ve onlardan umudum yok, Temmuz 2014'e kadar bitsin (daha önce bitse de olur) yeter bana, yani son kullanma tarihi geçmeden bitirmek istiyorum, israf olmasın...Eğer 4 kg mama Temmuz 2014'e kadar bitmez derseniz 1 kg Cede mama alacam...
4 kg her türlü Temmuz'a kadar biter.

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
siz ocak 2014'ü görün öpünde başınıza koyun:))

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
13 kuşa 4 kilo mama temmuza kadar bitmez ve yarı yarıya artar...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bol bol kullanırsa bence her türlü biter. Benim 1 çift 4 ayda yarım kilo bitirmişti. Belki de ben çok fazla kullandım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Bol bol kullanırsa bence her türlü biter. Benim 1 çift 4 ayda yarım kilo bitirmişti. Belki de ben çok fazla kullandım.
efekan bu kuşların boyutları kursakları ne kadar büyük ki:)

önemli olan koyduğun mamayı bitirmeleri, yoksa mamayı koy, çıkar, dök, 1 ayda da bitirirsin 4 kg mamayı...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İşte 1 çift kuşta o sıkıntı oluyor. Ölçek yapamıyorsun. 1 çay kaşığı yapmak da istesen fazlası oluyor.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuşlara verdiğim mamayı havuç ile nemlendiriyorum ve bu mamayı yapmak için 50 ml'lik mama kabından 2 defa kuru mama doldursam yetiyor, sonuç olarak 2-3 günde bir 100 ml kuru mama kullanıyorum, artık 100 ml mama kaç gr eder bilemem, bu arada Elapette kredi kartı ile alışveriş yaparken hata verdiği için Dostpetten 5 kg Cede mama aldım, Cede mamanın da son kullanma tarihi Temmuz 2014'müş, inş. o tarihe kadar biter...