14.gün ve hüsran

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
selamınaleyküm dişi kuşumun bugün çiftleşeli 14 gün ve hala yumurta yok şuan merak ettiğim şey dişinin popsundan döşüne doğru tüy dökümü var bu dökülme çifleşmeden dolayı psikolojikmi yoksa vücudundaki yumurta gelişiminden mi kaynaklanıyor bu tüy dökümünü detaylımı bi şekilde anlatabilirseniz sevinirim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İllaki 14. gününde yumurtlayacak diye birşey yok bu zaman 23 güne kadar uzayabilir

horozkentli

Yeni Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
şen
dişiler yumurtayı geciktirebilir eğer ortamı, yuvayı vs gibi şeyleri yada yerini benimsemediyse uygun şartlar oluşana kadar yumurtayı geciktirebilir...

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
abi tamam onu anladım geçen günde sölemiştin tüy dökümü psikolojikmi peki  yada vücuttaki yumurta oluşumundan mı kaynaklanıyor

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
benim kuşlar ilk kuluçkasında eşleşmeden sonraki 9 gün yumurtladı 4 adet yumurta yaptı 2. kuluçkalarındalar şuanda eşleşmeden 11 gün sonra yumurtladı 1. yumurta ile 2. yumurta arasında 5 gün diğerleri beklendiği gibi 2 gün ara ile yaptı ve 6 adet yumurtaları var yani kuşların ne yapacakları hiç belli olmuyor siz sadece kuşlarınızı iyi gözlemleyi aksi bir durum olduğunda müdahale edin veya ettirin rahat olun her eşleşmeden yumurta gelecek diye de bir şartın olmadığını öğrendim

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
benim kuşlardan yola çıkarsam tüy dökümü çok abartılacak kadar olmadı yanlız yaptığı dışkı normalden kat kat fazla yumurtlama önceside altında şişlik oluyor inşallah senin kuşlarında bir an önce yumurtlarda sende rahata kavuşursun bende senin gibi sitres yapmıştım acaba yumurta tıkanması felan varmı diye ama olmadı şükür sen yanlız dişiyi ürkütmeden gözetle

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
abi kuş ölmesinde gerisi önemli değil çünkü sıkışma durumunda eğğer müdahale edilmezse ölüyomuş bende pek anlamıyorum tabi bakalım bekleyeceğiz

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
seliko' Alıntı:
abi kuş ölmesinde gerisi önemli değil çünkü sıkışma durumunda eğğer müdahale edilmezse ölüyomuş bende pek anlamıyorum tabi bakalım bekleyeceğiz
  Allah göstermesin ama emin ol ki farkedersin kuş elden ayaktan bile düşüyor. Geç olsun temiz olsun ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
seliko' Alıntı:
abi tamam onu anladım geçen günde sölemiştin tüy dökümü psikolojikmi peki  yada vücuttaki yumurta oluşumundan mı kaynaklanıyor
Yumurta oluşumundan veya kuşta yumurta oluşmuyorsa bile o bölgede şişme olduğundan tüy dökülmesi oabilir buda normaldir