15 çiftlik hobihane

A.kskin

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Keskin
15 çiftlik bi hobihane kurmayı düşünüyorum 30 adet erkekli dişili yavru muhabbet kuşu alıp dişi ve erkekleri ayrı salmalarda 2-3 ay gibi bi süre beklettikten sonra eşe atmayı düşünüyorum bu konuda ki fikir ve tavsiyeleriniz nelerdir

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Abdurrahman KESKİN' Alıntı:
15 çiftlik bi hobihane kurmayı düşünüyorum 30 adet erkekli dişili yavru muhabbet kuşu alıp dişi ve erkekleri ayrı salmalarda 2-3 ay gibi bi süre beklettikten sonra eşe atmayı düşünüyorum bu konuda ki fikir ve tavsiyeleriniz nelerdir
Yakınlarınızdaki üreticilerle temasa geçmenizi kuşlarınızı seçmenizi öneririm.

A.kskin

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Keskin
İngiliz ve İngiliz kırığı üretimi yapan bi üretici var yakınımda kuşları oradan temin edeceğim planlamam sizce doğru mu ya da farklı birşeyler önerir misiniz

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
2 3 ay çok uzun değil mi ? bkleyemezdim ben o kadar :) biraz daha büyük yavru alıp bir ay beklemek iyidir bence

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Merhaba, şahsi fikrim sağlıklı anaçlar yani eşe atılacak kuşların yaşını doldurmuş olması gerekiyor.. En azından 10 aylıktan küçük olmamalı.. bu sebeple dediğiniz süre kadar beklemek istiyorsanız en az 6-7 aylık kuşlar almalısınız.. Saygılar

A.kskin

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Keskin
Eş almak yerine yavrudan başlayıp kendi anaçlarımı oluşturmak düşüncesindeyim beklemek konusu çok endişelendirmiyor beni 6 ay olsa da bekleyebilirim

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Abdurrahman KESKİN' Alıntı:
İngiliz ve İngiliz kırığı üretimi yapan bi üretici var yakınımda kuşları oradan temin edeceğim planlamam sizce doğru mu ya da farklı birşeyler önerir misiniz
Sevgili Abdurrahman,
İngiliz veya daha vasıflı kuşları başlangıçta önermem. Ama kırıklarla başlayabilirsiniz. Fiyat olarakta yerli fiyatlarının üzerindedir. Geniş salmada yavrular bakıldığında ve benim verdiğim tavsiyelere uyduduğunuzda yerliler 4-5 ay gibi bir sürede yumurta verebiliyor. Tabi bakım şartları, hastalık veya yapılan yanlışlıklarla bu süre uzayabilir.
Kırıklarda bu süre 6-7 ay olabiliyor. Ancak daha vasıflı kuşlarda süre en erken 8 ay ki iyimser bir yaklaşımdır veya üzeridir.
Benim ki sadece tavsiyedir. Hayırlısı olsun.

Fatih 1001

Üyemiz
Abdurahman kardeşim bence en mantıklı olan yavrudan alıp sabırla beklemek. Ayhan abinin dediği gibi jumbo yada üst vasıf kuşlarla başlama çok fazla beklemek ister oda başlangıç için heves kaçırır. Ben tam geçen sene bu zamanlar ankarada forum üyesi bir arkadaştan renklerini ve ebatlarını seçerek çek ve jumbo kırığı yavrular aldım çok şükür şu 3. Parti yumurtaları var. İlk iki ağızdada 6 şar tane yavru aldım. Bence beklemek sıkıntı olmamalı bu hobide. Hayırlı ve sağlıklı üretimler...

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A.kskin

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Keskin
Tavsiyeleriniz benim için çok değerli herkese ayrı ayrı teşekkür ederim amacım ticaretten daha ziyade hobi olduğu için beklemek konusunda sabırlıyım verdiğiniz tavsiyelere kesinlikle uyacağım karşılaştığım olumlu olumsuz durumlarla ilgili tekrar tekrar bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi alacağım yakında malzemeleri alıp kuracam hobihane mi inşallah fotoğraflarını burada sizinle paylaşacağım hepinize çok çok teşekkür ediyorum özellikle Ayhan abiye forumda herkesle gerçekten ilgileniyor

sait beylik

Yeni Üyemiz
Adı
Sait
Soyadı
Beylik
Üstadlarında söylediği gibi yeni başlayan birisi olarak size acizane tavsiyem küçük ırk kuşla yani minyatür kuşlarla başlamanız ve bu işte tecrübe kazanmanız .