15 Günde Jumbo'dan Yavru (Ali ŞENER-TKF242 katkısıyla)

halongan

Üyemiz
Adı
Halis
Soyadı
ONGAN
Geçenlerde Ali abiden, 2013 bilezikli hazır çift almıştım. Bu çiftin yanında bende hali hazırda bulunan bir dişime kendi bileziği takılı bir gri erkek aldım. Aldığım kuşların hepsi gayet güzeldi. Ancak bende gri çift takıntısı vardı ve zaten bende olan tarçıni kanatlı lila renkli dişi içime sinmiyordu. Birkaç gün sonra Ali abiye "Abi şu dişi kuşumu sen değiştirde tüm kuşlarım içime sinsin." dedim. O da "Bakayım da, sana haber edeyim." dedi. Bir kaç saat sonra beni aradı. "Halis sana kendim için ayırdığım çok baba bir dişi ayarladım, gelde bak." dedi.

Gittiğimde gri-yeşil gayet güzel bir dişi gösterdi. Hakikaten tabiri caizse baba bir kuştu. Ama benim aklımda gri kuştaydı. Çap olarak ondan daha küçük olan bir gri dişi vardı. Ali abiden onu istediğimde "Halis sen bu kuşu al, dediğimi dinle, kanı sağlam güzel bir kuş." dedi. Kuşu aldım, diğer kuşun yanına getirdim. Daha ilk günden yuvayı kemirmeye başladı. Erkek biraz panikti, biraz uzun sürecek diye düşünüyordum. Dişi kuş yem verirken elime geliyor, kendini sevdiriyor, kaçmıyordu. Aramızda gönül bağı olmuştu, artık yumurtlamasa da olurdu.

Kuşları Ocak 22-23 gibi almıştım. Şubat 10 da ilk yumurtayı verdi. Yuvaya talaş ekledim diye ilk yumurtayı kırdı. Dün ise ikinci yumurtayı yaptı ve yumurtaya yatıyor. Daha ilk kuluçkaları yumurtaların boş çıkma ihtimali yüksek, ama olsun. Daha alalı 15-20 gün kadar olmasına rağmen kuşlar hemen eş tutup yumurtladı. Artık şansımdan mı, yoksa Ali abinin baya güzel bir jesti mi bilmiyorum. Teşekkürler, @Ali ŞENER abi.

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
Maşallah..Ali abiden gelme bende de çok kuş var hepsi de yavrulu yumurtalı..inşallah yavrularını da görürsünüz..

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
lan şımartıyorsunuz beni :) Allah utandırmasın inş sağlam yavrular alırsın sağlıklı büyütmen dileğiyle

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Hayırlı olsun

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Maşallah, Allah yavrularınıda görmeyi nasip etsin.Bende çek ve yerli üretirim iki çift jumbo eşleştirdim henüz yavruluk takmadım bir haftadır kondisyon kazandırıyorum. İnşallah bu manzaraya kavuşup bir nesil oluştururum.

halongan

Üyemiz
Adı
Halis
Soyadı
ONGAN
Habip TARLA' Alıntı:
kuşların hazırmış demekki inşallah bol yavrular alırsın..
Teşekkür ediyorum. İnşallah!

O.Sami ŞEN' Alıntı:
Maşallah..Ali abiden gelme bende de çok kuş var hepsi de yavrulu yumurtalı..inşallah yavrularını da görürsünüz..
Osman abi sanada teşekkürler, daha önce açtığım bir başlıkta sen tavsiye etmiştin, Ali abi tanışmamı. Sana ayrıca teşekkürler...

Ali ŞENER' Alıntı:
lan şımartıyorsunuz beni :) Allah utandırmasın inş sağlam yavrular alırsın sağlıklı büyütmen dileğiyle
Hakkındır abi, teşekkürler...

Erkan ERGÜN' Alıntı:
Teşekkürler...

Sevim AYDOĞAN ÇOPUR' Alıntı:
Ali hocam da bos kuş yoktur maşallah aldığım hiç bir kustan sikayetim olmadi
Aynen İbrahim Hocam, o yüzden içime sinsin diye elimde ki kuşuda Ali abi ile değiştirdim.

Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Maşallah, Allah yavrularınıda görmeyi nasip etsin.Bende çek ve yerli üretirim iki çift jumbo eşleştirdim henüz yavruluk takmadım bir haftadır kondisyon kazandırıyorum. İnşallah bu manzaraya kavuşup bir nesil oluştururum.
İnşallah sizde yavrularını görürsünüz, teşekkürler...

Jumbo hobisi biz denizse, ben bu denize sadece ayağımı değdirdim sayılır, suyun sıcaklığına, güzelliğine bakıyorum. İnşallah bir kaç kulaç atmak nasip olur banada!