15 saat yumurtadan kalktı,Şuan yatıyor sıkıntı olurmu?

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
Selamun aleyküm arkadaşlar.Bir çiftim 6 yumurtası var.kuluçkasında herhangibi bir sıkıntı yoktu.Dün öğlen 2 gibi Sebebini anlayamadığım bi, sebebten dolayı kuluçkadan kaltı ve bugün sabah 10 gibi tekrar girdi yattı yumurtalara,şuan hala kuluçkada.yumurtalara baktığımda içlerinde damarlar gözüküyordu ve simsiyahdı yumurtaların içi.bu süre zarfında yumurtalara bi zarar gelmiştir arkadaşlar..tecrübe yaşayan arkadaşlarım yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.Herkeze saygılar ve şimdiden cevaplar için teşekkürler dilerim...(4 aydır mubiş besliyorum bu ilk yumurtalı çiftim,deneyimim pek yok)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
valla o konuda bişey sölemek gerçekten zor ama siz yumurtaları kontrol edebilirsiniz dikkatli bir şekilde yumurtanın içine ışıkla baktığınızda içinde ceninin oynadığını farkedeceksiniz oynuyorsa sıkıntı yok

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ortam sıcaksa yarı yarıya şansınız var 15 saat uzun zaman.Siz genede ellemeyin hayvan kuluçkasını tamamlasın

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
dün gece boyunca elektirik sobam sürekli yandı kardeşlerim.dijital termometreden ve dün gece 2,5 ve 4,5 kalkıp yaptığım kontrollerde gördüğüm sonuçlarda ısı 18 derecenin altına ve nem %55 altına hiç düşmedi arkadaşlar..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
inşallah bişey olmamıştır yanlız dediğim gibi ışık kontrolu yapın içiniz rahat eder en azından kaç günlüktü yumurtalar

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Sıddık YAMAÇ' Alıntı:
Ortam sıcaksa yarı yarıya şansınız var 15 saat uzun zaman.Siz genede ellemeyin hayvan kuluçkasını tamamlasın
hiç kontrol etmeyin belki hiç yatmaz zaten kısa bi zamanı kalmış kuluçkanın

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
evet kardeşim ozaman hiç ellemiyorum ben yumurtaları.İnşallah bi aksilik olmaz da çıkar yavrular..

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Bulunduğu ortam sıcaklığına göre yumurtalarda da ceninni gördüyseniz bişey olacağını sanmıyorum.Fakat bundan sonra kuşunuzu hiç rahatsız etmeyin.Kuşunuz muhtemelen bir korku yada bir sıkıntı nedeniyle yumurtadan kalkmış.

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
tekrar yumurtaya yattığı andan itibaren hiç rahatsız etmiyorum.bakalım sonuç ne olacak 9 gün sonra..dediğim gibi inşallah bu ilk tecrübemi yaşatır bana

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
gece bi ara girmiştir gene yuvaya dişi ...
sıkıntı yoktur bence..

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
yok kardeşim gece sabaha kadar uyanıktım takip ettim hep girmedi yuvalığa.2,5 ve 4,5 da sadece ısıya baktım ama diğer vakitler 1 saatte bir girdim baktım yuvalığa girmedi hiç.