150 METREKAREYE YETECEK SALYANGOZ FAN ARİYORUM (BEHSAT TİĞİZ BATMAN )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
s.a arkadaslar üretimhanemi büyütüyorum..150 metrekarelik bodrum katı tuttum havalandırma icin salyangoz fan sistemi kurmayı dusunuyorum..150 metrekareyi iyi havalandıracak salyangoz fan ariyorum.. yardımcı olabilcek dostlar varsa sevinirim..şimdiden tskler

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
salyangoz fanı bulamadımda sıfırlarıda cok pahalı kendim yapmayı dusunuyorum.. çamaşır makinalarının motorlarını kullanıp ucunada bir fan uydurmayı dusunuyorum etrafınıda sonradan sacla kaplamayı dusunuyorum.olabilirmi acaba? bu işten anlayan arkadaslar cvp verirse sevinirim..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
salyangoz fanı bulamadımda sıfırlarıda cok pahalı kendim yapmayı dusunuyorum.. çamaşır makinalarının motorlarını kullanıp ucunada bir fan uydurmayı dusunuyorum etrafınıda sonradan sacla kaplamayı dusunuyorum.olabilirmi acaba? bu işten anlayan arkadaslar cvp verirse sevinirim..
Behsat bey o tür motorlarla ve el yapımı düzeneklerde vibrasyonu yani titreşim ve sarsıntıyı engellemeniz çok zor olacaktır.Siz bilirsiniz ama bir kopma esnasında tehlike yaratabilir.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
eski eletrik süpürgelerin motorundan da yapabilirsiinn  pimaşlarada çok uygun ölçüleri matoru straforlu  kabinin içine monte edersen ses olayınıda çözmüş olursun  :)
bayram kardesim simdi.. motoru bulduk diyelim fanıda ustune monte ettik sacla etrafını salyangoz tipine cevirmemize gerek varmı yoksa direk fanın emen kısmını borunun icine gecirsem.. fanın diğer kısmınıda dışarı gelecek sekilde monte etsem olurmuki

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat usta yeni mekanın hayırlı olsun. Bodrum katı gibi yerlerde havalandırma dışında dikkat etmen gereken ayrı bir nokta daha var...o da havanın kalitesi. Biliyorsun, bordum katlarında nem ve rutubet olması çok beklenen birşeydir. Bu da muhtemel küf ve mantar oluşumunu tetikler. Bildiğin gibi mantar herzaman gözle görünen birşey değil, bu yüzden tehlikeli olabilir. Nacizane tavsiyem olacak, hava kalitesini yükseltmek için hava sterilizasyonu yapman gerek. Bunu bizim meşur Ozon Jeneratörü ile de yapabilirsin. Ozon jeneratörü işe yaramaz dersen ondan daha iyi iş yapan bir yöntem var...UVC ışınları ile hava sterilizasyonu.

UVC sterilizasyonu hakkında SterilPlus firmasının cihazları oldukça iyi iş görür - http://sterilplus.com/tur/default.asp

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Behsat usta yeni mekanın hayırlı olsun. Bodrum katı gibi yerlerde havalandırma dışında dikkat etmen gereken ayrı bir nokta daha var...o da havanın kalitesi. Biliyorsun, bordum katlarında nem ve rutubet olması çok beklenen birşeydir. Bu da muhtemel küf ve mantar oluşumunu tetikler. Bildiğin gibi mantar herzaman gözle görünen birşey değil, bu yüzden tehlikeli olabilir. Nacizane tavsiyem olacak, hava kalitesini yükseltmek için hava sterilizasyonu yapman gerek. Bunu bizim meşur Ozon Jeneratörü ile de yapabilirsin. Ozon jeneratörü işe yaramaz dersen ondan daha iyi iş yapan bir yöntem var...UVC ışınları ile hava sterilizasyonu.

UVC sterilizasyonu hakkında SterilPlus firmasının cihazları oldukça iyi iş görür - http://sterilplus.com/tur/default.asp
tsk ederim günay abi ozon jeneratörü var sanırım o olayı cozecektir..kiraladıgım yer.. sadece 1 metre yerin altında..cok pencereleri var ama ben ses olayı olmasın diye pek pencereleri acmayı dusunmuyorum.. gerci acarsam da bir problem olmaz.. hava akımının iyi olması icinde dediğim gibisalyangoz dusunuyorum..zaten varya butun hastalıkların ana merkezi mantar..bunu biliyorum defalarcada sölüyorum.. tüy bitti dilimde :)

tolgacaner

Üyemiz
Adı
TOLGA
Soyadı
CANER
Kardeş merhaba benımde eşim batmna gerçüşde ögretmnedi oraları iyi bilirim klıma kursan daha ıyı olur bence

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
bayram kardesim simdi.. motoru bulduk diyelim fanıda ustune monte ettik sacla etrafını salyangoz tipine cevirmemize gerek varmı yoksa direk fanın emen kısmını borunun icine gecirsem.. fanın diğer kısmınıda dışarı gelecek sekilde monte etsem olurmuki

motor  fazla ses  çıkardığı için tahtadan  kabin yapıp  içten dıştan strafor yerleştirdiğin zaman fazla ses çıkarmıyor kuşlarda ürkmüyor  çekim gücü muhteşem bilgin olsun içeride zerre kadarda  toz bırakmıyorr ben bu şekilde  dolaplarımın alt kısma ızgaralar  yerleştirp  kümesin temizliğini kolaylaştırmakk için uygulamayıı  düşünüyorum  :)
maliyeti yuksekmis :) en az 120 tl ye patliyor.. sıfırları 150 tl ye alabiliyorum :) en iyisi sıfırını alıyım