16 günde yavru :)

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Değerli üstadlarım çiftim 13.de son yumurtasını yumurtladı fakat bugün yavru çıkmış 16 gün olmuş yani bu olayla karşılaşanlarınız varmı acaba çıkan yavru yaşarmı bir sorun olurmu yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Muzaffer KEPENEK

Yeni Üyemiz
Adı
Muzaffer
Soyadı
KEPENEK
15 gün dahi görülebilir.Havalar sıcak normaldir.Kışında geç çıkma yaşanabiliyor.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
15 gün dahi görülebilir.Havalar sıcak normaldir.Kışında geç çıkma yaşanabiliyor.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
benim çiftlerimin çoğu yumurtalı ve doğru düzgün yatmıyorlar yumurtalara sıcaktan ama genede yavrular çıkıyor annenin yumurtları çevirmesi yetiyor :)

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Değerli üstadlarım çiftim 13.de son yumurtasını yumurtladı fakat bugün yavru çıkmış 16 gün olmuş yani bu olayla karşılaşanlarınız varmı acaba çıkan yavru yaşarmı bir sorun olurmu yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
Değerli arkadaşım ayın 13.de son yumurtasını yumurtladı yazmışsın toplamda kaç yumurta var.
13.de son yumurtasını yapan bir hayvanın 29.da ilk yavrusunun çıkması gayet normaldir.
Bu durumda her hangi bir gariplik yok yani burada bir olay yok siz neye şaşırdınız?
Yumurtalarda erken yada geç çıkma ile ilgili bir olay yok siz öyle zannedersiniz kuşlar bazen çeşitli şartlara bağlı olmakla birlikte bazen ilk yumurtadan itibaren bazen 2.-3. yumurtadan itibaren bazende son yumurtadan sonra üzerlerine yatmakta ve bu da sıradan olan matematiği karıştırmaktadır...Tamam dişi yuvaya girer sürekli yuvada durur ama yumurtaların üzerine yatmaz hemen zaten genelde de olan 2. ve 3. yumurtadan sonra yatmalarıdır.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Bilal usta doğru söylemiş hatta eğer bu durum söz konusu ise diğer önceki yumurtaların boş olma durumu bile var yumurtaları lamba kontrolü yaptınızmı numara verebildinizmi yavru çıkan yumurta son yumurtamıydı

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Bilal ERDEM' Alıntı:
Değerli arkadaşım ayın 13.de son yumurtasını yumurtladı yazmışsın toplamda kaç yumurta var.
13.de son yumurtasını yapan bir hayvanın 29.da ilk yavrusunun çıkması gayet normaldir.
Bu durumda her hangi bir gariplik yok yani burada bir olay yok siz neye şaşırdınız?
Yumurtalarda erken yada geç çıkma ile ilgili bir olay yok siz öyle zannedersiniz kuşlar bazen çeşitli şartlara bağlı olmakla birlikte bazen ilk yumurtadan itibaren bazen 2.-3. yumurtadan itibaren bazende son yumurtadan sonra üzerlerine yatmakta ve bu da sıradan olan matematiği karıştırmaktadır...Tamam dişi yuvaya girer sürekli yuvada durur ama yumurtaların üzerine yatmaz hemen zaten genelde de olan 2. ve 3. yumurtadan sonra yatmalarıdır.
ustam öncelikle açıklaman için teşekkür ederim galiba eksik açıklama yaptım buda yanlış anlamanıza neden oldu şöyle açıklayım 4 yumurta var tarihleri şöyle ayın 5'i ilk yumurta 7 ' si 2.yumurta 9'u 3.yumurta ve son yumurta 4 gün ara ile geldi 13.de ve 29 unda çıktı son yumurtanın çıktığında yavruların tamamı çıkmıştı ilk 3 yavrum 18 günde çıktılar normal bir şekilde son yumurta 16 günde çıktı erken çıkması sorun teşkil edermi diye sordum eksik anlattığımdan dolayı kusura bakmayın şuanda düzelttim saygılar :)