süleyman birdal
Üyemiz
geçmiş olsun kardeş
Gökhan YILMAZ' Alıntı:Anne ve babanın yavruyu bu şekle getirmesi Kötü bir durum gerçekten![]()
Emrah hocam bilgi için teşekkür ederim. Ama ben zaten nijer kullanmıyorum. Ve bu anne-baba hiç yavruya zarar vermezlerdi. Muhtemelen başka bir nedeni var. Ama çözemedim.Emrah KAHRAMAN' Alıntı:geçmiş olsun kardeşim benim başımada çok geliyor yavrular varken nijer ve diğer kızıştırıcılardan vermemek lazım
Tedavi bu durumdakilere pek etkilemesede aç bırakılmış karnını doyurmaya çalıştım. ama hiç hali yoktu ve çabalarıma rağmen 1 saat anca yaşadı. Çünkü ilelemiş bir safha. Yapacak çok fazla birşey yok.Gürcan TATAŞ' Alıntı:Yaşadığına şükredelim, geçmiş olsun nasıl bir tedavi uyguluyacaksınız acaba?
Çok haklısın mamalarda bir hayli nijer var. Bu sadece mamalarda değil yem karışımlarında da. Ama ben hem yem karışımını hemde mamayı kendim hazırlıyorum. Kızıştırıcı kullanmıyorum. En fazla havuç var. Oda çok çok katmadığımdan sıkıntı olmuyor.Günay DÖNMEZ' Alıntı:ah be abi be, oluyor işte böyle olaylar...çok geçmiş olsun. Başka bir arkadaşın da yorumunda dediği gibi, nijer ve kızıştırıcılardan üretim zamanı aslında uzak durmak lazım. Bazen kaçınılmaz oluyor, örneğin yavru besleyen kuşlara mama veriyoruz ve bu mamaların içinde avuç-avuç nijer var. Aslında mama üreticilerine tavsiyede bulunmak lazım...nijeri koymasınlar mamaya.
Evet favori kuşlardan ve yaptıkları bir durum değil. İlk ama son olur sanıyorum. Diğer yavrularda sıkıntı yok çünkü.Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:Anne ve baba favori kuşlarınızdan mı?Bence hattim olmadan kümesten uzaklaştırın çiftinizi.
Özgür hocam teşekkür ederim ama hayvan bitikdi. Ben besledim ama kurtaramadım. Daha önce alt gagası parçalanan bir yavru erkek kuşumu besledim. Ozamanlar sayfada paylaşmıştım. Hatta gaga yeniden çıkarmı demiştim. Ama şimdi alt gagası yanda olsa çıktı ve ondan yavrular alıyorum.Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:ali dostum burnunda ve gagasında sıkıntı yok gibi gözüküyor. şırınga ile beslersen otüylerin büyük kısmı çıkar kurtartım böyle birkaçtane
İsmail AKBAŞ' Alıntı:gecmiş olsun