(+18) Anne ve Baba Tarafında Dövülen Yavru

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Yaşadığına şükredelim, geçmiş olsun nasıl bir tedavi uyguluyacaksınız acaba?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ah be abi be, oluyor işte böyle olaylar...çok geçmiş olsun. Başka bir arkadaşın da yorumunda dediği gibi, nijer ve kızıştırıcılardan üretim zamanı aslında uzak durmak lazım. Bazen kaçınılmaz oluyor, örneğin yavru besleyen kuşlara mama veriyoruz ve bu mamaların içinde avuç-avuç nijer var. Aslında mama üreticilerine tavsiyede bulunmak lazım...nijeri koymasınlar mamaya.

Mesut Dizman

Üyemiz
Anne tek kalmış yani baba ayrılmış olsa bile böyle bi olay meydana gelebiliyo.Erkek yok diye dişi bişey yapmaz demeyin yapıyo tecrübe ile sabit.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
çok geçmiş olsun çok üzücü birşey yaşadım biliyorum sıfıra inmişti moralim dişiyi görmeye dayanamadım elimden hemen çıkardım onu gördükçe yaşadığım manzara aklıma geliyordu...

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Anne ve baba favori kuşlarınızdan mı?Bence hattim olmadan kümesten uzaklaştırın çiftinizi.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
geçmiş olsun.benim çiftlerimden biriside yavruyu hırpalarken yakaladım.şükür hasarsız kurtardım

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
ali dostum burnunda ve gagasında sıkıntı yok gibi gözüküyor. şırınga ile beslersen otüylerin büyük kısmı çıkar kurtartım böyle birkaçtane

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
tüylenmeye başlayınca anneyi alın bırakın babası baksın sorunu çözmüş olursunuz ve  yuvadan atlayana kadar babaların baktıkları yavrular için her gün yumurtanın beyazını kullanırsanız haşlanmış olarak sıkıntı yaşamazsınız ıspanak havuç ve haşlanmış yumurta akından başka ek besin sade olarak vermeyin bu dediklerimi de hazır mama kullanıyorsanız içine katmadan sade verirseniz daha iyi olur.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Emrah KAHRAMAN' Alıntı:
geçmiş olsun kardeşim benim başımada çok geliyor yavrular varken nijer ve diğer kızıştırıcılardan vermemek lazım
Emrah hocam bilgi için teşekkür ederim. Ama ben zaten nijer kullanmıyorum. Ve bu anne-baba hiç yavruya zarar vermezlerdi. Muhtemelen başka bir nedeni var. Ama çözemedim.
Gürcan TATAŞ' Alıntı:
Yaşadığına şükredelim, geçmiş olsun nasıl bir tedavi uyguluyacaksınız acaba?
Tedavi bu durumdakilere pek etkilemesede aç bırakılmış karnını doyurmaya çalıştım. ama hiç hali yoktu ve çabalarıma rağmen 1 saat anca yaşadı. Çünkü ilelemiş bir safha. Yapacak çok fazla birşey yok.
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
ah be abi be, oluyor işte böyle olaylar...çok geçmiş olsun. Başka bir arkadaşın da yorumunda dediği gibi, nijer ve kızıştırıcılardan üretim zamanı aslında uzak durmak lazım. Bazen kaçınılmaz oluyor, örneğin yavru besleyen kuşlara mama veriyoruz ve bu mamaların içinde avuç-avuç nijer var. Aslında mama üreticilerine tavsiyede bulunmak lazım...nijeri koymasınlar mamaya.
Çok haklısın mamalarda bir hayli nijer var. Bu sadece mamalarda değil yem karışımlarında da. Ama ben hem yem karışımını hemde mamayı kendim hazırlıyorum. Kızıştırıcı kullanmıyorum. En fazla havuç var. Oda çok çok katmadığımdan sıkıntı olmuyor.
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Anne ve baba favori kuşlarınızdan mı?Bence hattim olmadan kümesten uzaklaştırın çiftinizi.
Evet favori kuşlardan ve yaptıkları bir durum değil. İlk ama son olur sanıyorum. Diğer yavrularda sıkıntı yok çünkü.
Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:
ali dostum burnunda ve gagasında sıkıntı yok gibi gözüküyor. şırınga ile beslersen otüylerin büyük kısmı çıkar kurtartım böyle birkaçtane
Özgür hocam teşekkür ederim ama hayvan bitikdi. Ben besledim ama kurtaramadım. Daha önce alt gagası parçalanan bir yavru erkek kuşumu besledim. Ozamanlar sayfada paylaşmıştım. Hatta gaga yeniden çıkarmı demiştim. Ama şimdi alt gagası yanda olsa çıktı ve ondan yavrular alıyorum. :)
Herkese teşekkür ederim.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
tek suçu yuvadan atlamak. anlamıyorum o boya getiriyorsun kendinden veriyorsun o yavryu büyütüyorsun sonra bu hale getiriyorsun eh be anne . geçmiş olsun.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
GEÇMİŞ OLSUN YA YAVRU ATLAR ATLAMAZ ALINACAK YADA ATLAMAYA YUZ TUTUNCA ERKEĞİ AYIRACAKSIN  SLM KUŞUNUN KAÇINCI KULUÇKASI KUŞLARA NE YEDİRİYORSUN BİR ÇOK FAKTÖRE BAĞLANDIĞINDAN BUNLARIN HEPSİNİDE 1 GÜNDE UYGULAYANADIĞINDAN YA GEÇ KALINIYOR YADA BİLİNMİYOR YAPACAK BİR ŞEY YOK SLM YARA DERİN DEĞİLSE GEÇİYOR YOKSA ÖLÜM KAÇINILMAZ