18. gün ne yapılmalı

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Değerli ustalarım,
İlk çiftimin ikinci kuluçkası ilk kuluçkada yavru alınamadım şuan ikinci kuluçkada ve 5 yumurta mevcut ilk yumurta 09.01.2016 da görüldü şuan da 18. gün
  Kafes oturma odasında ve ısı nem ölçer yok ama ısı 19 un altına düşmez oturma alanı olduğu için nem içinde peteğin üzerine özellikle yaş bez bırakıyorum nem oranı artsın diye bazede kafesin yakınına kaynamış su bırakıyorum ama nemi ne derece etkiliyor bilmiyorum.
  Şuan 18. gün ne yapmalıyım sizce yumurtaları tek tek alıp sıcak (ılık) suda ıslatıp tekrar koymak istedim ama hem dişi hem erkek çok fena kızıyor teşebüs bile ettirmiyorlar.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mevlüt Bey,

Bence yarın yada sonra ki gün daha uygun. İlk yumurtalar dolu mu onu önce bir söylemelisiniz. Aslında 1. ve 2. yumurta da tam gün vermek zor daha çok eğer dolu ise 3. ve sonra ki yumurtalara 17-18 gün sayabilirsiniz.

Yani 1. yumurta 09.01.2016, 2. yumurta 11.01.2016 ve 3. yumurta 13.01.2016 da bu durumda 30-31 Ocak 3. yumurtanın muhtemel çıkışı. 2. ve 1. de yine eğer dolu iseler 28.29 Ocak gibi çıkış yapabilirler.
Genellikle 3. yumurta ile birlikte tam kuluçka başlamaktadır.

Az daha sabretmelisiniz.

Bereketli üretimler.

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Mevlüt Bey,

Bence yarın yada sonra ki gün daha uygun. İlk yumurtalar dolu mu onu önce bir söylemelisiniz. Aslında 1. ve 2. yumurta da tam gün vermek zor daha çok eğer dolu ise 3. ve sonra ki yumurtalara 17-18 gün sayabilirsiniz.

Yani 1. yumurta 09.01.2016, 2. yumurta 11.01.2016 ve 3. yumurta 13.01.2016 da bu durumda 30-31 Ocak 3. yumurtanın muhtemel çıkışı. 2. ve 1. de yine eğer dolu iseler 28.29 Ocak gibi çıkış yapabilirler.
Genellikle 3. yumurta ile birlikte tam kuluçka başlamaktadır.

Az daha sabretmelisiniz.

Bereketli üretimler.
Ayhan bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim

09.01.2016 ilk yumurta nın görüldüğü günden itibaren tama olarak üzerine yatmaya başladığı için o günden itibaren saymıştım ben artı bide şu var ilk yumurtanın görüldüğü gün başka yumurta var mı yokmu onu bilmiyordum

asıl durum şu ki benim korkum yuvrunun nem den dolayı yumurtayı kıramayıp da çıkamadan içeride  kalarak kaybetmem dir

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Mevlüt kardeşim
Eğer yumurtanın içinden cik cik diye ses geliyosa yavru çıkmaya hazır demektir.Yani zarını yırtmıştır ve yumurta sarısını bitirmiş göbek bağı kopmuştur.
Aksi tüm hallerde yavru daha gelişimini tamamlamamıştır.Yumurtaya ışıkta bakabilirsen içinde akışkan bi sıvı kalmamışsa ve cikcik sesi geliyosa kenarından kürdanla dikkatlice çatlatabilirsin..
Sonra ister sen hepsini cımbızla soy..ister anasına bırak...

Ben en son iki yavruyu kendim çıkardım yaşadılar..
Ama dün bi yavrudan (günü bi gün geçmişti)ses geliyodu yumurta içinde.Dokunmadım.Aksam kendisi çıkmıştı kabuk bile yoktu ortada :)

Daha önce bi yavrumu günü 1 gün geçti diye yumurtadan kendim çıkardım,bi baktimki daha göbek bağı yumurta sarısına bağlı ...Öylece koydum yuvaya 2 saat sonra öldü...

Bu iş biraz riskli ve hassas...

Saygılar..

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Mevlüt kardeşim
Eğer yumurtanın içinden cik cik diye ses geliyosa yavru çıkmaya hazır demektir.Yani zarını yırtmıştır ve yumurta sarısını bitirmiş göbek bağı kopmuştur.
Aksi tüm hallerde yavru daha gelişimini tamamlamamıştır.Yumurtaya ışıkta bakabilirsen içinde akışkan bi sıvı kalmamışsa ve cikcik sesi geliyosa kenarından kürdanla dikkatlice çatlatabilirsin..
Sonra ister sen hepsini cımbızla soy..ister anasına bırak...

Ben en son iki yavruyu kendim çıkardım yaşadılar..
Ama dün bi yavrudan (günü bi gün geçmişti)ses geliyodu yumurta içinde.Dokunmadım.Aksam kendisi çıkmıştı kabuk bile yoktu ortada :)

Daha önce bi yavrumu günü 1 gün geçti diye yumurtadan kendim çıkardım,bi baktimki daha göbek bağı yumurta sarısına bağlı ...Öylece koydum yuvaya 2 saat sonra öldü...

Bu iş biraz riskli ve hassas...

Saygılar..
Aynen özcan bey

Ben işyerindeyim şuan biraz önce evden haber geldi ilk yavru çıkış yapmış :)

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Maşallah...
Allah tamamına erdirsin...

evil_idea
Teşekkürler Özcan Bey

Normalde ikinci yavru 1 sonraki yada 2. gün mü çıkar bide dişinin yumurtalar yatmaya devam etmesi gerekiyormu ?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Bu bir gün iki gün olayı biraz karışık...
Eğer yavru bugün öğlen çıktıysa öbür yavru yarın gece çıkabilir,bi sonraki sabah çıkabilir,bi sonraki öğlen tam 48 saat sonra çıkabilir yada bi sonraki gecede çıkabilir...
Genelde benim yavularım 2 gün arayla olur ve 2 gün araylada yumurtadan çıkar..Tabiki ilk yumurtada yatmaya başlarsa...
Dişi kuş bundan sonrada yatmaya devam edecek hem yavruyu hemde yumurtaları sıcak tutmak için..
Hatta bütün yumurtalar çıktıktan sonrada yatmaya devam edecek belli bi süre..
Yavrular tüylenip büyüyene kadar üşümesinler diye...

Saygılar...

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Bu bir gün iki gün olayı biraz karışık...
Eğer yavru bugün öğlen çıktıysa öbür yavru yarın gece çıkabilir,bi sonraki sabah çıkabilir,bi sonraki öğlen tam 48 saat sonra çıkabilir yada bi sonraki gecede çıkabilir...
Genelde benim yavularım 2 gün arayla olur ve 2 gün araylada yumurtadan çıkar..Tabiki ilk yumurtada yatmaya başlarsa...
Dişi kuş bundan sonrada yatmaya devam edecek hem yavruyu hemde yumurtaları sıcak tutmak için..
Hatta bütün yumurtalar çıktıktan sonrada yatmaya devam edecek belli bi süre..
Yavrular tüylenip büyüyene kadar üşümesinler diye...

Saygılar...
Teşkkürler Özcan Bey

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mevlüt Bey, Özcan Bey,

Yavrular çıkıp büyüdükçe benim 17 nolu çiftin babası da geceleri hem gündüzleri yavruları ısıtıyor. Bir yana ana, bir yana baba geçmiş 5 yavrunun 5 inide nasıl sıcak tutuyorlar. Çok duygusal bir manzara.

Mevlüt Bey,
Çok güzel haberler almışsınız. İnşaallah yavrularınızın hepsi çıkar ve sağlıkla büyür. Bu arada eğer follukta talaş v.s. yoksa hergün birer tatlı kaşığı ilave etmeye başlayınız. Yavrular ayaklardan hem soğuk çekmesin, hemde çarpık bacaklı olmasın.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Mevlüt Bey, Özcan Bey,

Yavrular çıkıp büyüdükçe benim 17 nolu çiftin babası da geceleri hem gündüzleri yavruları ısıtıyor. Bir yana ana, bir yana baba geçmiş 5 yavrunun 5 inide nasıl sıcak tutuyorlar. Çok duygusal bir manzara.

Mevlüt Bey,
Çok güzel haberler almışsınız. İnşaallah yavrularınızın hepsi çıkar ve sağlıkla büyür. Bu arada eğer follukta talaş v.s. yoksa hergün birer tatlı kaşığı ilave etmeye başlayınız. Yavrular ayaklardan hem soğuk çekmesin, hemde çarpık bacaklı olmasın.
Ayhan abi Talaş konusunu çok iyi hatırlattı..
İhmale gelmiyor...
+100

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Mevlüt Bey, Özcan Bey,

Mevlüt Bey,
Evet Ayhan Bey çok farklı bir duygu olacağını tahmin ediyordum da bu kadar olacağını tahmin etmiyordum.

Yuvada yumurtaların olduğu yerin tam altına bazen sıcak su şişesi bırakıyordum  bırakmadığım zamanda bez bırakıyordum yuvanın tabanın hava ile temasını engellemek için;
  şuan da tam da talaş nasıl koymalıyım diye düşünüyodum ki önerinizi yazdınız allah razı olsun
suan yuvada yedikleri kuş kumu var tabanda dediğiniz gibi hergün bir çağ kaşığı talaş bırakacağım yuvaya.
  Yaşayarak edindiğiniz bilgi ve tercübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim saygılarımla...

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mevlüt Bey,

Tatlı kaşığı olacak. Çay kaşığından büyük çorba kaşığından küçük olan boy.

Çay kaşığı az gelir.

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Mevlüt Bey,

Tatlı kaşığı olacak. Çay kaşığından büyük çorba kaşığından küçük olan boy.

Çay kaşığı az gelir.
ewet anladım Ayhan bey

dün akşam tatlı kaşığı alacağı kadar bıraktım yuvaya ama çiftler fena kızdı yaklaştırmak istemiyorlar yuvaya yavruyu bile göremedim :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Yavrular ciktiktan sonra talas koyabilirsiniz
Yavrular cikmamissa talas koymak sakincali
Şu ansa dilediginiz kadar talas koyun
Disi veya erkek sikinti cikarmaz

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mevlüt Bey,

Yuvalığın kapağını açmadan önce birkaç saniye elinizi yuvalığın duvarında kaşır gibi hareket ettirirseniz genellikle dişide erkekte dışarı çıkarlar direkt olarak kapağı açarsanız bazen cık cık cık şeklinde size kızdıklarını belli ederler.

2. ve 3. yavrunuz geldi mi?

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Mevlüt Bey,

Yuvalığın kapağını açmadan önce birkaç saniye elinizi yuvalığın duvarında kaşır gibi hareket ettirirseniz genellikle dişide erkekte dışarı çıkarlar direkt olarak kapağı açarsanız bazen cık cık cık şeklinde size kızdıklarını belli ederler.

2. ve 3. yavrunuz geldi mi?
Şuana kada ikinci çıkış yapmadı Ayhan Bey

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan

İlk yavrularımı alıyor olmanın mutluluğunu siz değerli hocalarımla da paylaşmak ve şuan ki durumu bildirmek istedim. 5 te 5 yavru çıkışı gerçekleşti.Aynen Ayhan beyi in yaptığı hesaplardaki Tarihlerde gerçekleşti.henüz yuvan atlayan olmadı heycanla bekliyorum.Siz Değerli Hocalarıma Teşekkürü bir borç bilip Saygılarımı Sunarım...