2-3 Tane Bebek Mamasını Havuçla Nemlendirip Kuşlara Versem Zararlı Olurmu?

mksarikaya

Üyemiz
Bebek maması yada bebe bisküvüsü ile mama yapmak mumkün olmakla birlikte içerisinde maddelerin kanatlılara zararı olabileceğini düşünüyorum. Katkı olarak kurutulmus ekmeği ufalayarak kullanabilirsiniz ya da etimek kullanabilirsiniz. Ancak en sağlıklısı kuş maması kullanmanızdır. Mamayı kabak brokoli yumurta ve havucla zenginleştirebilirsiniz. Vesselam..

M. Kemal SARIKAYA
Show muhabbet üreticisi
7 çift

mehmet02sevim

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
SEVİN
cevaplarınız için teşekkür ederim... öğrenci oldugum için kuş maması yapmak için imkanım yok antepte de satılan mamalar pahalı. bunların yanında başka ne kullanabilirim?

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Malzemeler: yarım havuç, 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet bebek bisküvisi veya yarım dilim etimek. Tuzsuz etimeği toz tahline getirin, çok az miktarda bebek bisküvisi de katabilirsiniz.Yumurta sarı ile ezin .Rendelenmiş havuç ile karıştırın.İnce ince kıyılmış yumurta beyazı ile karıştırın. Bu malzemelerle hazırlanan mama miktarı 10 muhabbet kuşuna rahatlıkla yetecektir.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Valla ben fırınlarda ekmek kesme makinaları oluyor ya ,rica ediyorum adam kırıntıları bana veriyor.Evde hanımdan gizli hepsini fırınlıyorum sonra bir blendır operasyonu oluyor sana ham madde.İrmiği bir kasık balla birlikte kısık ateşte karuruyorum hoooop oluyor vitamolenin çakması.Sonrası bilindik şeyler işe.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Ana madde bebek maması olmamalı
      bebek mamasını normal yapacağınız mamaya bir katkı olarak tuzlama şeklinde vermelisiniz
+1
BENDE BEBEK MAMASI KULLANIYORUM FAKAT AZ MİKTARDA TAKVİYE AMAÇLI