2 aydır bitmeyen tüy dökme

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
Merhabalar 3 yaşında erkek kuşum iki aydır sürekli tüy dökümünde. Avisol-b kullanıyorum.
Artık kuş halsiz düştü. Tüylerini kabartıp duruyor ve hızlı nefes alıp veriyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin :(
videosu aşağıdadır:

https://youtu.be/5f-hk61bgz8

serkan38

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
yaşar
aynı sorun bendede vardı 5 ay hiç bir çözüm bulamadım maalesef kuş öldü. inşallah kurtarırsın  :(

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Melih Bey,
Kuşunuzda karışık hastalıklar olabilir ama tanı koymak zor olacaktır. Öncelikle Koksidiyoz tedavisi uygulamanızı öneririm.
Vetakoksin diye bir ürün var onu alın suluğa 10 damla kadar 3 gün verin. Sonra multivitamin+aminoasit verilecek 3 gün ve 3 gün de probiyotik. Hepsi hergün taze. Tedavi bitince tekrar muayene edin. Eğer geçmezse  enrofloxacin etken maddeli pahalı olmayan ilaçlar var, meşhur marka hariç. Encocure gibi. Bundan kullanabilirsiniz. % 10 luk ilacı 2-3 damla suluk şeklinde uygulanabilir. Ardından tekrar tamamlayıcı tedavi Multivitamin+aminoasit ve probiyotikler aynı şekilde uygulanacak. Bu arada bite ve diğer parazitlere karşı ilaçlama ve sirkeli banyo da uygun havalarda önerilir.
http://www.teknovet.com.tr/_upload/22092017_025435.Pdf

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Melih Bey,
Kuşunuzda karışık hastalıklar olabilir ama tanı koymak zor olacaktır. Öncelikle Koksidiyoz tedavisi uygulamanızı öneririm.
Vetakoksin diye bir ürün var onu alın suluğa 10 damla kadar 3 gün verin. Sonra multivitamin+aminoasit verilecek 3 gün ve 3 gün de probiyotik. Hepsi hergün taze. Tedavi bitince tekrar muayene edin. Eğer geçmezse  enrofloxacin etken maddeli pahalı olmayan ilaçlar var, meşhur marka hariç. Encocure gibi. Bundan kullanabilirsiniz. % 10 luk ilacı 2-3 damla suluk şeklinde uygulanabilir. Ardından tekrar tamamlayıcı tedavi Multivitamin+aminoasit ve probiyotikler aynı şekilde uygulanacak. Bu arada bite ve diğer parazitlere karşı ilaçlama ve sirkeli banyo da uygun havalarda önerilir.
http://www.teknovet.com.tr/_upload/22092017_025435.Pdf
cevap için teşekkürler.
videoyu izlediniz mi ?
ve kuşum 3 ay önce kuruma rahatsızlığı vardı ve iyileşti. bir süre sonra bu şekilde başladı.

yazdığınız cevabı açıkçası pek anlayamadım. ilaç isimleriyle daha açık ve net yazar mısınız ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
İlaç isimlerini yazdım zaten. Siz sanırım iyi okumadınız. Hatta ekinde bir tane ilacın prospektüsünü bile koydum?

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
İlaç isimlerini yazdım zaten. Siz sanırım iyi okumadınız. Hatta ekinde bir tane ilacın prospektüsünü bile koydum?
multivitamin+aminoasit demişsiniz. hangi markanın ve ilaç adı ne olarak geçiyor nette bulamadım :(

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Melih DEVİREN' Alıntı:
multivitamin+aminoasit demişsiniz. hangi markanın ve ilaç adı ne olarak geçiyor nette bulamadım :(
Bir veterinere gidin. Bu şekilde söyleyin elinde olandan verecektir. Benim kullandığım Vit amino tonic