2 aylık muhabbet kuşum nefes alırken ses çıkıyor yardımcı okur musunuz?

Zbk

Yeni Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Karadayı
Arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum
4gün önce ( sanırım erkek ) bir muhabbet kuşu aldım henüz 2aylık dediler eve geldigi günden beri hızlı nefes aldığını düşünüyorum kuyrunğuda inip kalkıyor aldığım yere sordum yeni olduğu için alışma sürelerinde olur bu çok normal ve henüz çok küçük hızlı kalp atışları normal dedi.  Fakat bu gece ve dün gece ara ara nefes alırken çok hafif sesler cıkıyor çok sessiz olunduğunda ve genelde geceleri nadiren yapıyor hırıltı gibi değil böyle fiyfiy tarzında (başka tabir edecek kelime bulamadım)  kuşumuz hasta mı çok korktum ilk kez kuş sahibi oluyorum umarım önemli bişeyi yoktur fazla uzun yazdım sanırım kusura bakmayın cevaplarsanız çok sevinirim iyi geceler  pray

Merve421

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Uğru
Benimde bi kuşum vardı aynı seninki gibiydi. Çok korkaktı sonra hasta oldu nedeni bilmiyorum sürekli kabarık duruyordu, kafesin altına bi köşesine çekiliyordu ve geceleri garip sesler çıkarıyordu. Karnı kahverengileşmişti veterinere götürdüm ilaç verdi. O gün o ilaçları verdim ama iyice kötü oldu kustu kendi haline bıraktım gece bakıyım dedim gittim ki ne göreyim.. kuş yatmış son nefeslerini veriyor. Gözümün önünde öldü. Yani diyeceğim o ki kardeşim benim gibi geç kalma iyi bir veterinere götür bi gariplik hissettiğinde. Eğer seninki de kabarık ve kafesin altında gün geçirirse şakın geç kalma yoksa sonu benimki gibi olur Allah korusun

Zbk

Yeni Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Karadayı
Yaaa çok üzüldüm  :(
Benim ki öyle kafesin altında durmuyor hareketlendi yeni yeni alıştığı için kafesi dört dönüyor o konuda sıkıntım çok çok şükür sadece gece uyurken öle burnundan ses çıkarıyor oda hep değil arada ama dediğin doğru bi veterinere götürmek lazım fakat buradaki veterinerler kuşlarla ilgili detaylı bilgiye pek sahip değiller. Yorumun için çok teşekkür ederim

Merve421

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Uğru
Önemli değil :) ama sanırım anlattıklarına göre kuşunda bir problem yok veterinerlik bir durum yok bence sağlıklı kuş hareketli olur inşallah hiç hastalanmaz. Bide cereyanda şakın koyma hemen hasta olurlar. Bende bi kaç kuş baktım tecrübe edindim. İyi günler ?

Zbk

Yeni Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Karadayı
Ben ilk kez kuş sahibi olduğum için herşeye tesettürlü davranıyorum sanırım o yüzden dikkat edıyorum inşallah bende alışırım çünkü elime almaya korkuyorum biraz ? üşütmemeye dikkat ediyorum çok teşekkür ederim ilginiz için ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Muhabbet kuşlarının kalp etışları insana göre çok daha yüksektir.
Eğer hırıltılı sesler çıkarıyorsa Hipradoxi S diye bir ilaç var. Yarım suluğa 6-8 damla 4 gün her gün tazeleyerek kullanın.
5. gün ve 6. gün Probiyotik verin.
7. ve 8. günlerde multivitamin verin
Geçmiş olsun.